Snadné čtení pro malé školáčky

childbook
Za dávných a dávných časů, asi tak před dvěma týdny, začaly děti opět chodit do školy. Po tak dlouhé době už je nejvyšší čas je v jejich školních snahách pořádně povzbudit. A to lze nejlépe udělat zakoupením hezké knížky, která je zabaví a zároveň i něco naučí.

Pokud máte doma prvňáčka, nemůžete vymyslet lepší dárek než krásně ilustrovanou knížku Do lavic! Nejen že se v ní děti dozví, kdo jim dohlíží na pořádek v aktovce (a maminka to rozhodně není), ale také se zabaví napínavě psaným příběhem.

Do lavic!

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-247-5548-9
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Do lavic! vydalo nakladatelství Grada.

Děti, nebojte se první třídy! Školní skřítkové vás nenechají na holičkách. Věřte, nevěřte, v každé první třídě úřaduje parta čiperných a šikovných bytůstek, bez kterých se prvňáčkové neobejdou. Skřítkové spolehlivě zařídí, aby děti ve škole zažily úspěch i legraci.
Krásně ilustrovaná knížka je vhodná jako dárek pro všechny prvňáčky.
Ve škole se odehrává neviditelný kouzelný život. Každé dítě má svého ochránce – malého šikovného skřítka. Školním skřítkům neujde nic důležitého na tabuli, v aktovce ani v lavici. I mezi těmihle šikuly se ale najdou zlobidla, zrovna jako Alda a Pája. Přečtěte si, co vyvedli například školníkovu kocourovi a jak se nakonec polepšili.
Další knížka z úspěšné edice Čtení pro prvňáčky láká na kouzelný školní příběh a krásné ilustrace. Potěší a motivuje budoucí prvňáčky i malé školáčky, kteří v ní najdou skvělého pomocníka při výuce čtení.

Ukázka z knihy

Na konci prázdnin bývá ve školách rušno. Děti si sice ještě užívají volno, ale školní skřítkové už mají plné ruce práce. Musejí přichystat vše potřebné. Uklidit nepořádek a vysmýčit všechny kouty. Také musejí zkontrolovat, jestli všechno funguje, jak má. Dveře nesmějí vrzat, aby děti nerušily. Lavice by se neměly kývat, aby žáci neměli potíže se psaním. Tabule musí být bez jediné šmouhy a s hromadou bílých kříd nablízku. Říkáte si, že to nic není, že se to dá zvládnout raz dva? Ale co když tohle všechno mají na starosti docela malinkatí skřítkové? Pro ně je to práce víc než dost!

Pokud vás knížka Do lavic! zaujala, přečtěte si na našem serveru další ukázku a nebo pokračujte ve čtení této.

————————————————

Druhou – avšak stejně skvělou – dárkovou možností pro malé prvňáčky je kniha Výlet do divočiny ze série kanadských bajek. Oproti českým skřítkům je více obrazově zaměřená a její vizuální stránka navíc působí elegantně a moderně.

Výlet do divočiny

Napsal a ilustroval: Nicholas Oldland

Počet stran: 32
Formát: 203×203 mm
ISBN: 978-80-870-3404-0
Doporučená cena: 179 Kč

 

Knihu Výlet do divočiny vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

Kniha Výlet do divočiny vypráví příběh o třech nerozlučných kamarádech medvědovi, losovi a bobrovi, kteří vyrazili na výlet do hor. Putovali údolím, travnatou loukou, přebrodili řeku a dostali se přes hluboký kaňon. Brzy se jim ale zdálo, že je cesta nudná a že prožívají málo legrace. Medvěd, los a bobr byli moc soutěživí, a proto uspořádali závod na vrchol hory. Jak bude jejich výlet probíhat a nezmění se nevinný nápad v záchrannou akci?
V této veselé moderní bajce plné napínavého dobrodružství se seznámíte s roztomilými postavičkami a ponaučením, jak je důležité spojit své schopnosti a navzájem spolupracovat. Příběh je postaven na týmové práci a přátelství. Napsal a ilustroval ho
Nicholas Oldland. Jeho ilustrace jsou jednoduché, vtipné a originální. V mimice hlavních hrdinů zachycuje humor a reakce na prožívané situace. Humorný příběh doprovází i malý červený ptáček, který provází tři kamarády na cestách za dobrodružstvím!

 

————————————————

Za třetí knihou se opět vrátíme do českých luhů a hájů. Lenka Rožnovská, česká spisovatelka, která se zaměřuje na knihy pro malé děti, nedávno vydala novou ilustrovanou pohádku Natálka a zlobivé štěně. Pokud vaše dítě nezaujali skřítci, určitě pocítí solidaritu s malým štěňátkem, které také muselo nastoupit k povinné školní docházce.

Natálka a zlobivé štěně

Autorka: Lenka Rožnovská
Ilustrovala: Bára Buchalová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 174×220 mm
ISBN: 978-80-247-5490-1
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Natálka a zlobivé štěně vydalo nakladatelství Grada.

Někdo má brášku, někdo štěně. Jenom Natálka nemá nic. Tak moc by si přála pejska, že kvůli tomu i zalže. Nakonec se Natálka štěněte přece jen dočká. Zjistí ale, že mít doma zlobivého pejska není žádná výhra. Co s ním? Poslat ho do školy! Tam už ho naučí slušnému chování. Veselý příběh o touze po zvířátku je určen všem začínajícím čtenářům.
Natálčin malý neotesaný pejsek Jan Novák je pěkné kvítko. Z bytu udělá kůlničku na dříví, a tak se malá školačka rozhodne, že ho s sebou vezme do školy na vychování. Už to skoro vypadá, že ani pan učitel Vaníček si se psím zlobidlem neporadí. Jak to dopadne? Prozradíme jen, že pejsek dostane titul PIVO. Více si už musí každý přečíst sám. A jistě to všem půjde pěkně svižně, jako když pejsek skáče.
Autorka
Lenka Rožnovská napsala pro začínající čtenáře text plný vtipných dialogů a humorných situací, který skvěle ilustrovala Bára Buchalová, jejíž tvorbu děti znají mimo jiné z Webíku rádia Junior.

Ukázka z knihy

„Pane učiteli, pane učiteli, heč, já mám brášku!“

Sotva pan učitel Vaníček vstoupil do své třídy malých druháků, cácorka Viktorka Krupničková se k němu rozeběhla, aby mu vyzvonila svou novinku.

Pan učitel se usmál: „To máš radost, že ano?“

„Hm, jo. Ale chtěla jsem mít Amálku, jenomže čáp nám donesl Frantu,“ zamyslela se Viktorka.

„Frantu?“ podivil se pan učitel. „To se bráška jmenuje stejně jako tatínek?“

„Jo, on je to celý táta,“ řekla Viktorka větu, kterou slyšela od babičky.

Natálka_stene

Pokud vás knížka zaujala, přečtěte si ukázku celou. Tuto neděli (20. 9. 2015) vyjde ukázka z knihy Natálka a zlobivé štěně také přímo na našich stránkách.

————————————————

Na závěr se ještě jednou podíváme do série kanadských bajek. Tentokrát se ale medvěd, los a bobr vydávají na dobrodružnou plavbu po řece. Možná právě tato bajka ukáže vaší ratolesti, jak důležitá a vzácná je vzájemná tolerance a schopnost spolupráce.

Hurá na řeku

Napsal a ilustroval: Nicholas Oldland

Počet stran: 32
Formát: 203×203 mm
ISBN: 978-80-870-3402-6
Doporučená cena: 179 Kč

 

Knihu Hurá na řeku vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

Hurá na řeku je moderní bajka plná humoru, zábavy a velkého dobrodružství. Hlavní hrdinové příběhu, medvěd, los a bobr, jsou nejlepší kamarádi, i když se občas na něčem neshodnou. Jednoho slunečného dne podniknou společný výlet na kánoi. Ze začátku se to zdá jako dobrý nápad, do doby, než se naši hrdinové nemohou dohodnout, kdo kánoi bude kormidlovat a na které straně budou pádlovat. Když se nakonec dostanou do zpěněných peřejí a narazí na skály – hádají se ještě víc! Dokážou se domluvit alespoň na tom, jak se zachrání?
V této veselé moderní bajce plné napínavého dobrodružství se seznámíte s roztomilými postavičkami a ponaučením, jak je důležité spojit své schopnosti a navzájem spolupracovat. Příběh je postaven na týmové práci a přátelství. Napsal a ilustroval ho Nicholas Oldland. Jeho ilustrace jsou jednoduché, vtipné a originální. V mimice hlavních hrdinů zachycuje humor a reakce na prožívané situace. Humorný příběh doprovází i malý červený ptáček, který provází tři kamarády na cestách za dobrodružstvím!


Nezapomeňte hodit očko po našich aukcích, čeká tam na vás mnoho zajímavých knih.

Jaká je nejoblíbenější kniha vašeho dítěte? Napište nám své tipy do komentářů.

Úvodní obrázek pochází ze serveru FreeDigitalPhotos.net.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDo lavic!

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

zobrazit info o knizeVýlet do divočiny

Oldland, Nicholas

PRESCO GROUP a.s., 2015

zobrazit info o knizeNatálka a zlobivé štěně

Rožnovská, Lenka

Grada, 2015

zobrazit info o knizeHurá na řeku

Oldland, Nicholas

PRESCO GROUP a.s., 2015

Napsat komentář