Zahrajte si o dobrodružství profesora Challengera

Ztraceny-svet-perex
Jaká jiná kniha by se dala s určitostí zařadit mezi klasická díla sci-fi žánru než ta, kterou napsal sir Arthur Conan Doyle o místě, na kterém by podle všeho stále měli přežívat dinosauři. Připomeňte si jeho nesmrtelný příběh právě nyní.

Cesta do hlubin Jižní Ameriky

Podivínský profesor Challenger získá věrohodné informace, že se v Jižní Americe nachází náhorní plošina, na které stále žijí dinosauři. Většina odborné veřejnosti se mu vysměje, ale přesto dokáže získat prostředky na zorganizování výpravy, která by měla tento zvláštní fenomén prozkoumat. Cesta za tajemstvím ztraceného světa může začít.

Ačkoliv je sir Arthur Conan Doyle známý hlavně jako otec geniálního detektiva Sherlocka Holmese, za pozornost rozhodně stojí i jeho romány. Dobrodružná kniha Ztracený svět patří do série příběhů o profesoru Challengerovi. Námět izolované prehistorické enklávy inspiroval později i další autory – nejznámější je jednoznačně film Jurský park podle literární předlohy Michaela Crichtona.

 

Ztracený svět

Autor: Arthur Conan Doyle

Vydalo: nakladatelství Omega
Překlad: Karel Weinfurter
Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-7390-160-8

Přečtěte si více o knize Ztracený svět, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Omega. A neměli byste zapomenout ani na ukázku.

Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury s novými obálkami, ale věnuje se i novým autorům a knihám. Vydává publikace v pestré škále edičních řad, mimo jiné edice Beletrie, kde vycházejí knihy českých i světových autorů. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura – pověsti a městské legendy.

 

Ukázka z knihy

Když pochopila, že bych byl schopen některé ze svých přání uskutečnit, vyskočila ze židle.
„Všechno jste pokazil, Nede,“ řekla. „Než přijdou takovéto pocity, je vše tak krásné a přirozené. Jaká škoda! Proč se neovládáte?“
„Já jsem to přece nevynalezl,“ řekl jsem prosebně. „Je to prostě přirozené! Říká se tomu láska.“
„Ano. A možná by to bylo jiné, kdyby ta láska byla u obou, ale já jsem ji nikdy nepocítila.“
„Musíte přece… vy, s vaší krásou, s vaší duší… Ach, Claudie, vždyť vy jste pro lásku stvořená! Láska je pro vás nutnost.“
„Musíte čekat, až se to dostaví samo.“
„Ale proč mne nemůžete mít ráda, Claudie? Může za to můj zevnějšek nebo co?“
Maličko změkla. Natáhla ruku – svou krásnou ruku – a její póza byla tak skvostná, když se nakláněla, a zvrátila mou hlavu dozadu. Pohlédla mi do zakloněného obličeje s čtveráckým úsměvem. (str. 7)

 

O autorovi

Arthur-Conan-DoyleArthur Conan Doyle pocházel z britské úřednické rodiny. Jeho otec celý život snil o kariéře uznávaného malíře, ale sen se mu nesplnil. Mladý Arthur byl v devíti letech umístěn do jezuitské internátní školy, později šel studovat medicínu. Po škole se souběžně věnoval lékařskému řemeslu a psaní dobrodružných příběhů. Ačkoliv na začátku nebyl příliš úspěšný, postupně získával věrné čtenáře, kteří si nejvíce zamilovali jeho slavnou postavu detektiva Sherlocka Holmese. Spisovatel se angažoval i v politice, za zásluhy pro vlast byl povýšen do šlechtického stavu. Kromě psaní detektivek se věnoval i příběhům z žánru sci-fi, historickým prózám, žurnalistice, poezii a divadlu.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Omega)

 

Vyhrajte knihu Ztracený svět

Profesor Challenger je tak trochu podivín a navíc věří, že je možné, aby se kdesi v Jižní Americe nacházelo místo, kde by dokázali přežít prehistoričtí dinosauři. Po prohlášení, že se jej vydá hledat, se stane terčem vtípků a hlavním zdrojem zábavy pro zbytek odborné veřejnosti. Přesto se však svého přesvědčení nevzdává a vydává se na výpravu, která má jeho domněnky potvrdit. Příběh, který na vás v románu čeká, jistě mnozí z vás znají, protože poprvé vyšel již v roce 1912, ale přesto by tato stále populární a nadčasová klasika neměla v žádné domácí knihovičce chybět.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Omega vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ztracený svět vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ztracený svět
probíhá od 14. do 27. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 klasické sci-fi romány Ztracený svět

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZtracený svět

Doyle, Arthur Conan

Edice Knihy Omega, 2015

Napsat komentář