Získejte norskou detektivku se skrytým tajemstvím

V-lese-visi-andel-perex
Odhalte, co se ukrývá na pozadí případu, před kterým stojí policejní detektiv Holger Munch. Cedulka s podivným nápisem „Cestuju sama“, již mají oběti na krku, je to nejméně děsivé. Daleko hrozivější je, koho si vrah vybírá za nositele tohoto vzkazu.

Děsivý případ otřásá Norskem

Brilantní norská detektivka, jež v sobě skrývá hrůzné tajemství.

Holger Munch miluje vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Kromě toho je policejní detektiv. Už se chystá do důchodu, v němž si tohle všechno užije, jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuju sama“ na krku.

Munch se tak musí postavit do čela speciální jednotky a hlavně přesvědčit Miu Krügerovou, slavnou vyšetřovatelku, aby se vrátila do služby. Podaří se mu to? Dokáže Mia Měsíční paprsek, jak jí přezdívají norská média, vyřešit případ plný symbolů a slepých uliček? Vrah si s detektivy evidentně pohrává a celé Norsko se může jen strachovat, že se v lese objeví další malý anděl.

 

V lese visí anděl

Autor: Samuel Bjork

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Eva Dohnálková
Počet stran: 384
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-259-0422-0

Přečtěte si více o knize V lese visí anděl, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Tak, teď se můžeš proběhnout, co ty na to?“
Fena na něj tupě hleděla a vyplázla jazyk. Walter si zapálil a na
okamžik k ní pocítil něco, co by se skoro dalo nazvat láskou. Vždyť to přece není její chyba. Je to celkem hodný pes. Bolest hlavy začala taky trochu ustupovat, čerstvý vzduch mu dělal dobře. Ode dneška bude mít toho psa rád. No jo, hodná je. Vlastně je to docela fajn, vyrazit si takhle spolu do lesa. Teď už se skoro spřátelili. A jak poslouchala, no jo, hodná je. Bez vodítka, a i tak šla klidně vedle něj.
V tu chvíli kokřice vyskočila, uhnula z cesty a zmizela v lese.
Do prdele.
„Lady!“
Walter zůstal stát na stezce a volal na ni, ale k ničemu to nebylo. Odhodil cigaretu, tiše nadával a škrábal se do svahu, kde pes zmizel. O pár set metrů výše se zarazil. Fena zcela klidně ležela na malé pasece. A v tu chvíli si všiml holčičky, která visela na stromě. Houpala se nad zemí. Na zádech měla aktovku a na krku lístek s nápisem:
Cestuji sama.
Walter Henriksen klesl na kolena a udělal to, co se mu chtělo udělat už od rána.
Pozvracel se. A pak se rozplakal. (str.14–15)

 

O autorovi

Pod pseudonymem Samuel Bjork se skrývá úspěšný norský spisovatel, dramatik, zpěvák a textař Frode Sander Oien (*1969). Svou první divadelní hru napsal v jedenadvaceti letech, od té doby vedle dalších her vydal dva vysoce hodnocené romány: Pepsi Love (2001) a Speed k snídani (2009), natočil šest hudebních alb, věnuje se také výtvarnému umění a překládá Shakespeara. Jeho první detektivka V lese visí anděl (2013) se hned po vydání stala hitem v celé Skandinávii. A následně tento vrstevnatý a propracovaný detektivní román, v němž uvádí na scénu dvojici detektivů Holgera Muncha a Miu Krügerovou, vyvolal obrovskou vlnu mezinárodního zájmu. Překládá se do pětadvaceti světových jazyků, včetně hebrejštiny či japonštiny. V Holandsku se o něm psalo jako o thrilleru roku, přes tři týdny se držel v žebříčku nejprodávanějších knih podle německého Der Spiegelu, velký úspěch slavil i ve španělském vydání. A tisíce fanoušků Mii a Holgera se už teď mohou těšit na pokračování, norsky letos vyjde druhý díl série s názvem Sova.
(Zdroj informací: nakladatelství Plus)

 

Vyhrajte knihu V lese visí anděl

Proč si vrah vybírá své oběti mezi nevinnými šestiletými holčičkami a co ho vede k tomu, aby jim na krk pověsil cedulku s podivným vzkazem? Na to musí přijít detektiv Munch se speciální jednotkou, a pokud se mu ji podaří přesvědčit, tak i s Miou Krügerovou. Ta však přes svou slavnou vyšetřovatelskou minulost nemá nejmenší chuť pustit se znovu do honu na zločince. Tento případ je však něčím výjimečný, což by ji mohlo přesvědčit. Ale o tom už si musíte přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu V lese visí anděl vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu V lese visí anděl
probíhá od 12. do 25. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 norské krimi knihy V lese visí anděl

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV lese visí anděl

Bjork, Samuel

Plus, 2015

Získejte norskou detektivku se skrytým tajemstvím - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Gerd Muller napsal:

    Knížka přišla v pořádku,moc děkuji.

Napsat komentář