Severské krimi trochu jinak

druhy_syn_nahledovy
Popularita severských detektivek stále trvá. Přečtěte si o knize, která do této kategorie sice spadá, ale rozhodně se neřídí podle zavedeného obrazce detektiva proti psychotickému vrahovi. Nechte se inspirovat něčím novým a neotřelým!

Sophie Brinkmannová hledá své temné já.

Mafiánský boss Héctor Guzmán zůstává po divoké přestřelce v kómatu a jeho impérium se pomalu rozpadá. Bývalá zdravotní sestra a Héctorova spřízněná duše Sophie Brinkmannová se najednou ocitá sama mezi jeho lidmi a stává se pěšákem ve hře, v níž není místo pro loajalitu. Je vydána napospas světu zrady, násilí a bezedného zla. Aby nepodlehla, musí se stáhnout do sebe a ve svém nitru najít vlastní temné já. Policisté Antonia Millerová a Miles Ingmarsson vyšetřují vraždu v restauraci Trasten. Čím dále se dostávají, tím zřetelněji vyplouvá na povrch Sophiina spojitost s případem.

Po raketovém startu Andaluského přítele přichází druhý díl trilogie. Je rychlejší, temnější a ještě zlověstnější než autorův debut.

Druhý syn

Autor: Alexander Söderberg
Přeložila: Martina Kašparová

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7491-424-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Druhý syn vydalo nakladatelství Host.

Jak již bylo uvedeno, tomuto druhému dílu předchází autorův debut s názvem Andaluský přítel. Více informací o něm si můžete přečíst v našem článku.

Jste-li příznivci severské krimi, pak vás možná zaujmou i následující tipy

 

Ukázka z knihy

Shýbl se. No ano, batoh ležel tady pod židlí. Byl černý a ležel zcela nehnutě, jak to u batohů bývá. Jenže tento jako by měl v sobě život. Jako by v něm Eduardo viděl něco, co nešlo vidět, jakýsi vnitřní život, který batoh za okamžik rozpohybuje.

A batoh se skutečně pohnul.

Rychlost pocitu je pravděpodobně o něco vyšší než rychlost světla. Eduardo tak stihl pocítit nanosekundu vděčnosti. Krátké, ale vřelé a intenzivní vděčnosti za to, že Boží ruka odvedla jeho dva milované syny pryč z této bezvýchodné situace, která ho právě v tomto okamžiku dostihla a celou jeho existenci roztrhala na kusy. (str. 11, 12)

Nezapomeňte si přečíst ani zbytek ukázky.

 

Napsali o knize

 Autor vytvořil zábavný, podmanivý a úžasně zlovolný svět. Je výtečný vypravěč. Tak jednoduché to je.

Scott Smith, spisovatel

Söderberg citlivě píše o zdrcující psychické zátěži, kterou prožívají jak policisté, tak zločinci.

The New York Times

 

O autorovi

alegander_soderbergAlexander Söderberg se narodil v roce 1970 ve Stockholmu. V roce 1998 se přestěhoval na venkov, do oblasti Österlen v jižním Švédsku, kde žije dosud. Dříve pracoval jako scenárista televizních filmů a seriálů, dramaturg a redaktor. Spisovatelskou dráhu zahájil románem Andaluský přítel (2012; česky Host 2013), prvním dílem trilogie s ústřední postavou Sophie Brinkmannové. Druhý syn (2014) je jeho pokračováním.

Zdroj informací a fotky: nakladatelství Host


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

host

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDruhý syn

Söderberg, Alexander

Host, 2015

Napsat komentář