Vyhrajte další z případů Blomkvista a Salanderové

Divka-v-pavouci-siti-perex
Pozdě v noci zavolá Blomkvistovi Frans Balder, který pro něj má důležité informace. Ty by mohly posloužit nejen jako podklady pro exkluzivní reportáž časopisu Milénium, ale také k tomu, aby se cesty Blomkvista a Lisbeth Salanderové znovu spojily.

Exkluzivní trhák pro časopis Milénium

Mikael Blomkvist a Lisbeth Salanderová opět spolu.

Časopis Milénium má nové majitele a proslýchá se, že investigativní novinář Mikael Blomkvist je vyhořelý a uvažuje o změně zaměstnání.
Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Balder mu sdělí, že pro něj má důležité informace a že se setkal s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná.

Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebují. Ovšem Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily.

Autor původní série Milénium Stieg Larsson bohužel zemřel nedlouho před vydáním Mužů, kteří nenávidí ženy a obrovského úspěchu svého díla se již nedočkal. První díl byl publikován ve Švédsku v roce 2005 a zanedlouho se stal celosvětovým fenoménem. Trilogie vyšla v padesáti zemích světa a prodalo se jí přes osmdesát milionů výtisků, z toho jen v České republice přes čtyři sta tisíc. Milénium se dočkalo i úspěšných filmových zpracování – amerického a švédského. Příběh tajemné punkerky a nepřekonatelné hackerky Lisbeth Salanderové a investigativního novináře Mikaela Blomkvista nepřestává fascinovat fanoušky po celém světě. Především v Lisbeth Salanderové stvořil Stieg Larsson úplně nový typ hrdinky, která změnila moderní kriminální literaturu a stala se jednou z nejvýraznějších popkulturních ikon naší doby.

Larssonův svět je tak komplexní a podmanivý a jeho postavy tak silné a živé, že si doslova vynutily pokračování. Napsání čtvrtého svazku se ujal úspěšný švédský spisovatel David Lagercrantz.

 

Dívka v pavoučí síti

Autor: David Lagercrantz

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Azita Haidarová
Počet stran: 477
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-7491-523-9

Přečtěte si více o knize Dívka v pavoučí síti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Mikael Blomkvist spal jen několik hodin, protože většinu noci probděl nad detektivkou od Elizabeth Georgeové, což nebyl právě nejmoudřejší počin. Dopoledne je v redakci čeká proslov novinového guru Oveho Levina z koncernu Serner Media, jehož obsahem bude programové prohlášení týkající se časopisu Milénium, a on by měl být na nadcházející bitvu připravený a odpočatý.
Neměl však nejmenší chuť chovat se moudře, a kromě toho měl prachmizernou náladu. Znechuceně se vyhrabal z postele a na kávovaru Jura Impressa X7, který mu kdysi donesl poslíček se vzkazem: „Jak říkáš, stejně s tím neumím zacházet“, si udělal mimořádně silné cappuccino. Nyní stál přístroj v kuchyni jako připomínka starých dobrých časů. Mikael už dávno nebyl s odesilatelkou v žádném kontaktu a ani jeho práce mu nepřišla nijak zvlášť povzbudivá. (str. 21)

 

O autorovi

David-LagercrantzDavid Lagercrantz (nar. 1962) je švédský novinář a spisovatel, autor několika úspěšných populárně-naučných knih a románů. Největšího ohlasu se dočkal jeho bestsellerový životopis Já jsem Zlatan Ibrahimović (2011; česky Host 2014), jenž se dostal do užší nominace na nejprestižnější švédskou knižní cenu Augustpriset. Dívka v pavoučí síti vychází stejně jako předchozí svazky také jako audiokniha ve vydavatelství OneHotBook (čte Martin Stránský, www.onehotbook.cz).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Dívka v pavoučí síti

Trilogie Milénium se stala světovým hitem, sám její autor se však jejího úspěchu již nedočkal. Ptáte se, jak je tedy možné, že vychází čtvrtý díl této série? Je pravda, že původně Stieg Larsson zamýšlel, že svým hlavním hrdinům dopřeje 10 knih, dokončit však stihl jen tři. Proto nejnovější díl dopsal, i přes spory, které toto rozhodnutí provázely, jiný úspěšný švédský spisovateli, kterým není nikdo jiný než David Lagercrantz. Nebojte se však, že by příběh Mikaela Blomkvista a Lisbeth Salanderové ztratil něco ze svého kouzla, napětí a čtivosti. Naopak se například o Lisbeth čtenáři dozví v tomto novém díle mnohem více, než jim bylo doposud odhaleno. Přesvědčte se sami právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dívka v pavoučí síti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dívka v pavoučí síti
probíhá od 2. do 15. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Dívka v pavoučí síti (4. díl Milénia)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívka v pavoučí síti

Lagercrantz, David

Host, 2015

Vyhrajte další z případů Blomkvista a Salanderové - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. bronn napsal:

    Dobrý den, dnes mi dorazila Dívka v pavoučí síti, kterou jsem u vás vyhrál. Moc děkuji ¨.).

Napsat komentář