Vyhrajte nové vydání prvního dílu trilogie Milénium

Muzi-kteri-nenavidi-zeny-perex
Průmyslník Henrik Vanger se nikdy nevzdal naděje, že se mu podaří zjistit, co se stalo jeho vnučce Harriet. V jeho pokročilém věku už mu však nezbývají síly na další pátrání, proto vyhledá novináře Mikaela Blomkvista, který se do vyšetřování vrhá po hlavě.

Starý kriminální případ a neobvyklý tým

Brožované vydání prvního dílu trilogie Milénium v novém designu.

Novinář Mikael Blomkvist má za úkol vyšetřit starý kriminální případ: Harriet Vangerová, vnučka průmyslníka Vangera, zmizela beze stopy téměř před čtyřiceti lety. Blomkvist se seznámí s Lisbeth Salanderovou, mladou svéhlavou ženou, nepřekonatelnou hackerkou, která se stane pro jeho pátrání nepostradatelnou. Blomkvist a Salanderová tvoří neobvyklý pár, ale dokonalý tým. Společně začnou brzy rozkrývat temnou a krvavou rodinnou historii.

Trilogie Milénium nové hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky. První díl dostal v roce 2005 cenu za nejlepší skandinávský kriminální román, druhý díl (Dívka, která si hrála s ohněm) byl oceněn jako nejlepší švédský kriminální román roku 2006, a poslední (Ztracené vzdušné zámky) získal cenu Kniha roku.

 

Muži, kteří nenávidí ženy

Autor: Stieg Larsson

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Azita Haidarová
Počet stran: 536
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-7491-578-9

Přečtěte si více o knize Muži, kteří nenávidí ženy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

K šestému přepadení došlo za vrcholného léta v bance v Östergötalandu. Reportér místní rozhlasové stanice se náhodou nacházel v bance právě ve chvíli, kdy došlo k přepadení, a reagoval podle služebního manuálu. Ihned poté, co lupiči opustili banku, šel k telefonnímu automatu a zavolal na zpravodajství pro přímý přenos.
Mikael Blomkvist trávil několik dnů se svou známou na chatě jejích rodičů nedaleko Katrineholmu. Přesný důvod toho, proč si tyto věci v hlavě spojil, nedokázal Mikael sdělit ani policii, ale ve stejné chvíli, kdy poslouchal zprávy, si vzpomněl na partu čtyř chlapíků v chatě stojící asi o sto metrů dále. Viděl je před několika dny hrát venku badminton a prošel kolem nich se svou přítelkyní cestou ke zmrzlinovému stánku.
Neviděl nic jiného než čtyři blonďaté a vytrénované mladé muže v šortkách, svlečené do půl těla. Byli to zjevně kulturisté a cosi na těch mladících hrajících badminton ho přimělo pohlédnout na ně ještě jednou — snad skutečnost, že hráli ve vražedném slunečním žáru s něčím, co mu přišlo jako násilně soustředěná energie. Nevypadalo to jako nějaká kratochvíle, a proto je začal sledovat. (str. 18)

 

O autorovi

Stieg-LarssonStieg Larsson (15. srpna 1954 – 9. listopadu 2004) byl švédský novinář a spisovatel. Narodil se nedaleko města Skellefteå v severním Švédsku. V devadesátých letech založil nadaci Expo, jejímž cílem bylo sledování a dokumentace rasistických a nedemokratických tendencí ve švédské společnosti; stal se také vydavatelem stejnojmenného časopisu. Když ve věku padesáti let zemřel ve Stockholmu na těžký infarkt, zanechal po sobě tři hotová literární díla, dohromady tvořící trilogii Milénium. Tato trilogie se stala fenoménem, který změnil podobu žánru a odstartoval boom severské krimi. Knihy byly zfilmovány, vyšly v padesáti jazycích a dosud se prodalo 80 milionů výtisků.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Muži, kteří nenávidí ženy

Mikael Blomkvist se pouští do vyšetřování a začíná rozkrývat temnou historii klanu Vangerů, má ale pocit, že samotnému se mu nikdy nepodaří odhalit ta největší a nejnebezpečnější tajemství rodiny. Proto se obrátí s prosbou o pomoc na agenturu Milton Security, kde je mu přidělena nejlepší detektivka Lisbeth Salanderová. Ta díky svým hackerským schopnostem dokáže zjistit nemožné a věci se tak dávají rychle do pohybu. Lisbeth s Mikaelem jsou naprosto rozdílní a každý z nich se topí ve svých vlastních problémech, přesto dokáží vytvořit dokonalý tým a společně se při pátrání po Harriet Vangerové dostat tam, kam se během téměř čtyřiceti let ještě nikdo nedostal.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Muži, kteří nenávidí ženy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Muži, kteří nenávidí ženy
probíhá od 26. srpna do 8. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 krimi bestsellery Muži, kteří nenávidí ženy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMuži, kteří nenávidí ženy
Milénium 01

Larsson, Stieg

Host, 2015

Napsat komentář