Vyhrajte záhadný případ církevních vražd z Harlemu

Smrtici-kalich-perex
Otec Miguel Flores právě kázal na pohřbu, když se najednou přímo před zraky truchlících skácel mrtvý k zemi. Na místo je proto okamžitě přivolána Eva Dallasová z policejního sboru města New York a pouští se do vyšetřování podivného úmrtí.

Smrt během obřadu

Je vražda kněze větším hříchem? Poručík Eva Dallasová řeší záhadný případ vražd církevních činitelů…

V Harlemu, kde je mnoho španělských usedlíků, rozkvétá katolická komunita. Shlukuje se kolem Kostela sv. Kryštofa, kde působí otec Miguel Flores. Všichni ho milují, on se o všechny oddaně stará, hlavně o děti. Tak proč během pohřebního obřadu náhle padne mrtev k zemi? Jiná církev, Věčného světla, má také vřelého kazatele, velkého šoumena, který dokáže přilákat davy lidí a vydělat mraky peněz. A přesto i on během svého obřadu zemře.

Zaměřil se pachatel na církve? Byl jen jeden? Nebo jde o zcela něco jiného?

To musí rozluštit Eva Dallasová a spolu s ní všichni naši známí z policejního sboru města New York i z řad civilistů.

 

Smrtící kalich

Autor: J. D. Robb

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Zdík Dušek
Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Vydáno: 7/2015
ISBN: 978-80-7359-455-8

Přečtěte si více o knize Smrtící kalich, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora. Můžete si také přečíst náš článek o dalších titulech detektivního žánru.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

Ukázka z knihy

„Oběť byla identifikována jako Miguel Flores, věk třicet pět, katolický kněz,“ začala Eva. „Tělem někdo hýbal.“ Střelila pohledem po jednom ze strážníků, kteří hlídali místo činu.
„Ano, madam. Oběť se zhroutila během mše a někteří přítomní se ji pokusili oživit, zatímco jiní volali devět set jedenáct. Na místě byli dva policisté, kteří se účastnili pohřbu. Jeho pohřbu,“ dodal a trhl bradou k rakvi. „Vyklidili prostor kolem oltáře a zabezpečili ho. Čekají, až s nimi budete chtít mluvit.“
Jelikož Eva už měla zaizolované ruce a nohy, shýbla se rovnou k oběti. „Peabodyová, zaznamenej otisky, čas smrti a tak dále. A do záznamu, tváře oběti jsou jasně růžové. Obličejová zranění na levém spánku a lícní kosti, nejspíš způsobená při pádu.“
Vzhlédla a všimla si stříbrného kalichu na poskvrněném bílém plátně. Vstala, přistoupila k oltáři a přičichla k poháru. „Z toho se napil? A přitom zkolaboval?“ (str. 10)

 

O autorce

Nora-RobertsPod pseudonymem J. D. Robb se ukrývá oblíbená Nora Roberts, která se narodila roku 1950 v Silver Spring v Marylandu. Po ukončení střední školy se provdala a má dvě děti. Psát začala v roce 1979, když ji doma uvěznila sněhová bouře. O rok později přijalo nakladatelství Silhouette její román Irish Thoroughbred. Nyní nepochybně patří mezi nejoblíbenější a nejčtenější americké autorky milostného a detektivního žánru. Její strhující, napínavé příběhy jsou překládány do mnoha jazyků, znají je čtenáři v nejrůznějších zemích světa. Napsala již více než 182 knih a mnoho z nich se dostalo na seznam nejprodávanějších titulů dle deníku New York Times.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Metafora)

 

Vyhrajte knihu Smrtící kalich

Evu Dallasovou mnozí čtenáři již znají, je totiž hrdinkou knih ze série Smrtící… a právě nyní má před sebou další případ. Podivné úmrtí otce Miguela Florese přímo v Kostele sv. Kryštofa a před zraky věřících vyvolá mnoho otázek. Jednalo se o nešťastnou přirozenou smrt, nebo ho snad někdo zavraždil? Ale kdo takový čin mohl spáchat, když Florese všichni měli rádi? Poté, co se objeví další oběť z církevních řad, má newyorská policie jasno přinejmenším v jedné věci – pachatel má spadeno na kněze. Poručík Dallasová se tak společně s kolegy pouští po stopách a doufá, že vraha dopadnou dříve, než znovu zaútočí. Zda se jim to podaří, si pojďte přečíst právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Smrtící kalich vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Smrtící kalich
probíhá od 21. srpna do 3. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Smrtící kalich

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmrtící kalich
Je vražda kněze větším hříchem? Poručík Eva Dallasová na stopě vraha církevních činitelů

Robb, J. D.

Metafora, 2015

Napsat komentář