Kolik pravdy unese obyčejný člověk?

clovekApravda
Člověk se musí někdy pořádně poprat se svým osudem a překonat všechny nástrahy, které mu nastražil život. V dnešních knižních tipech naleznete příběhy, ze kterých vás zamrazí, a budete doufat, že vám se tohle nestane…

Přijít o dítě, to je pro rodiče jistě nejhorší noční můra. Ale i noční můra se bohužel může stát realitou. Jak si mladý pár poradí s krutým osudem, který je potkal? Odpověď najdete v knize Květiny pro Lauru.

Mladí manželé Laura a Ivan si vychutnávají své štěstí… až do chvíle, kdy jim zemře jediný syn, sedmiletý Tomášek. Jejich životy a vztah jsou podrobeny té nejtěžší zkoušce. Dokážou ji zvládnout? Budou umět přijmout bolest, kterou jim život nadělil? Jak se bude vyvíjet jejich další osud?

Květiny pro Lauru

Autorka: Táňa Keleová-Vasilková
Přeložila: Ema Macháčková

Počet stran: 318
Vazba: vázaná
Formát: 130×206 mm
ISBN: 978-80-8111-280-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Květiny pro Lauru vydalo nakladatelství Noxi.

Ukázka z knihy:

Vystoupí z taxíku a rozhlédne se po ulici. Její atmosféra je úplně jiná než v centru města… Tam to bylo neuvěřitelně čisté a honosné. Poprosila řidiče, aby nejel příliš rychle, protože se chtěla rozhlížet kolem… On s pochopením přikývl a splnil její přání. Nalepená na okně jako malé dítě doslova hltala atmosféru města.

————————————————

Říká se, že člověk by měl žít přítomností a ne minulostí. Ale co dělat, když vás minulost nenechá v klidu? Je lepší zamknout ji do sklepa a zahodit klíč, nebo objevit pravdu? Kniha Pravda o tobě vám ukáže, co se stane…

Život Lainey Hollingsworthové je na první pohled idylický. Lainey se ze všech sil snaží udržet svoji rodinu pohromadě. Samu ji ale nejvíce tíží vlastní minulost – nevyřešené otázky ohledně jejího biologického otce, o němž jí matka, která před rokem zemřela, nikdy neřekla ani jediné slovo.
Lainey se rozhodne vydat se do matčiny rodné země, do kraje kouzelného Lago di Trasimeno, a pokusit se najít otázky, které ji celá léta pronásledují a musí čelit rozhodnutím, kterým by nechtěla čelit žádná žena.

Pravda o tobě

Autorka: Susan Lewisová
Přeložila: Jana Rajnyšová

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 152×234 mm
ISBN: 978-80-249-2758-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Pravda o tobě vydalo nakladatelství Ikar.

Ukázka z knihy:

Bylo opravdu úžasné, že s ní zůstával, vzhledem k tomu, jak atraktivní byl pro opačné pohlaví, a Lainey dobře věděla, že rozhodně není vůči ženským zbraním imunní. Sama se o tom ostatně přesvědčila. Ne snad, že by se mu nějak podbízela, ale vůči chemii, která mezi nimi explodovala doslova na první pohled, byla úplně bezmocná.

Neváhejte a přečtěte si celou ukázku.

————————————————

Celý život zasvětila Anna pátrání po vrahovi své matky. Najde pravdu, po které celé roky prahne? Nebo by bylo lepší nic nezjistit? Přečtěte si knihu Hlas pro vraha a dozvíte se více!

V roce 1952 vzbudila v Kroměříži rozruch náhlá smrt dvaadvacetileté Marie, která se údajně otrávila svítiplynem. Zůstaly po ní tři děti. Prostřední dcera Anna však celý život nepřestala pátrat po tom, jak to tehdy doopravdy bylo. Její vyprávění mapuje život v totalitním Československu od roku 1948 až do otevření archivů StB v roce 2008, kdy se konečně dozvěděla pravdu.

Hlas pro vraha

Autorka: Olina Táborská

Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Formát: 125×205 mm
ISBN: 978-80-267-0374-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Hlas pro vraha vydalo nakladatelství Motto.

Ukázka z knihy:

Hudba byla vedle knih tím, co Ance pomáhalo žít. Nejen hudba zábavná, ale i vážná. Díky učiteli hudební výchovy uměla poslouchat i klasická díla, a protože bydlela jen pár kroků od Domu umění, koupila si hned na podzim první abonentku. Chodila na koncerty sama – holky z internátu i z kuchyně se divili, co se jí na tom může líbit.

Prohlédněte si dostupnou ukázku z této knihy.


Kolik unesete pravdy vy? Zapojte se do našich aukcí a získejte nejen tyto knihy.

Která z dnes představených knih o bolestivé pravdě vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKvětiny pro Lauru

Keleová-Vasilková, Táňa

Noxi, 2015

zobrazit info o knizePravda o tobě
Kolik pravdy unese jedno manželství?

Lewisová, Susan

Ikar, 2015

zobrazit info o knizeHlas pro vraha

Táborská, Olina

Motto, 2015

Napsat komentář