Vypátrejte, kdo je vrah!

krev
Máte rádi detektivky? Chcete se začíst do knihy plné napětí, od které se nedokážete odtrhnout? Nebo prostě nevěříte, že je vždy vrahem zahradník? Pokud jste alespoň jednou odpověděli ano, pak jsou pro vás dnešní tipy to pravé!

Vražda mladé Dity Hrabánkové, která se odehrála v devadesátých letech, je dodnes tzv. novodobým pomníčkem, tedy nevyřešeným případem. Pro usvědčení pachatele se nikdy nenašlo dost přímých důkazů, i navzdory důležitým informacím jednoho novináře. Případ v novém podání předkládá kniha Vražda v Průhonickém parku.

Vražda v Průhonickém parku

Autor: Martin X

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-247-5408-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Vražda v Průhonickém parku vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Vyprávění novináře zavádí čtenáře zpět na začátek divokých devadesátých let. Tehdy veřejností otřásly brutální vraždy dvou mladých žen, jimž pachatel nebo pachatelé vyjmuli orgány. Spekulovalo se o mnoha motivech, včetně rituálních vražd nebo obchodu s orgány, policie ale přes veškeré úsilí případ nedokázala uzavřít.
Novinář, který se touží proslavit, rozjede pátrání na vlastní pěst. S pomocí svých známých u policie a ve věznicích se dostane ke zdroji informací, které policie neměla.
Ten, kdo mu je má předat, chce ovšem něco na oplátku – zajistit otevření svého případu a znovuobnovení procesu.

Ukázka

Jen co se Arnošt trochu oklepal, spustil rychlou řeč, aby mu nezačaly drkotat zuby.
„Jakou to má ráži?“
Ta otázka byla vyloženě směšná. Jako by se odsouzenec k smrti staral o to, zda je k šibenici provaz dobře uvázán a smyčka dostatečně pevná.
„To je devítka,“ pípl nedobrovolný střelec, jinak chlap jako hora.
Arnošt několikrát z devítky na střelnici střílel a věděl, jakou má razanci. Před chvílí měl opravdu z prdele kliku, jak trefně poznamenal jeden ze strážníků. Ohnul se pro zdeformovanou střelu. Kdyby ho trefila, dokázala by mu obličej změnit tak, že by připomínal nějaký kubistický portrét.

Pokračujte ve čtení ukázky. Nebo si přečtěte jinou na našich stránkách.

————————————————

Michale Klevisové, dvojnásobné držitelce ceny Jiřího Marka, vychází čtvrtý detektivní příběh. Tentokrát nás zavede na holandský ostrov, kde je zavražděn televizní reportér, jenž chtěl natočit reportáž o jedenáct let staré, neobjasněné vraždě. Pro kriminalistu Josefa Bergmana se tak dovolená změní v nový případ.

Ostrov šedých mnichů

Autorka: Michaela Klevisová

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 125×205 mm
ISBN: 978-80-267-0396-9
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Ostrov šedých mnichů vydalo nakladatelství Motto.

Na odlehlém holandském ostrově Schiermonnikoog za podivných okolností mladá žena a i po jedenácti letech zůstává její vrah neodhalen. Televizní reportér Johan Rutten se rozhodl, že tímto případem zahájí nový cyklus reportáží o neobjasněných vraždách – ale krátce po svém příjezdu na ostrov byl zavražděn. Má oba činy na svědomí stejný pachatel?
Smrt bohatého Johana Ruttena se mohla hodit více lidem. Například jeho české manželce, která nyní zdědí veškerý jeho majetek… Na její popud přijíždí na ostrov kriminalista Josef Bergman. Chce na Schiermonnikoogu strávit dovolenou, vyčistit si hlavu od starostí a udělat důležité životní rozhodnutí. Jenže brzy je proti své vůli vtažen do složitého případu.

Ukázka

Pieter měl pocit, že se pohybuje ve snu. Po domě kmitali kriminalističtí technici. Před chvílí odnesli tělo jeho ženy pod černou plachtou. To všechno se vážně děje? Tohle přece nemůže být jeho život. Neplakal, jen zíral na jedno místo do zdi. Připadal si prázdný. Jako by mu vykuchali mozek a odsáli krev. Zbyla z něj jen slupka, která už nikdy neprožije žádnou emoci.
Po chvíli přece jen něco ucítil – výčitku.

Zaujala vás ukázka? Pak si přečtete její pokračování. Podívat se můžete i na naši recenzi.

————————————————

J. D. Robb alias Nora Roberts, je jednou z nejplodnějších spisovatelů současnosti, na svém kontě má přes 200 knih. Nyní k nim přibyl i Smrtící kalich, kriminální thriller z prostředí New Yorku, který se odehrává v blízké budoucnosti. Podaří se detektivce Evě Dallasové vypátrat, kdo stojí za smrtí kněží?

Smrtící kalich

Autor: J. Robb
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 130×206 mm
ISBN: 978-80-7359-455-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Smrtící kalich vydalo nakladatelství Metafora.

Je vražda kněze větším hříchem? Poručík Eva Dallasová řeší záhadný případ vražd církevních činitelů…
V Harlemu, kde je mnoho španělských usedlíků, rozkvétá katolická komunita. Shlukuje se kolem Kostela sv. Kryštofa, kde působí otec Miguel Flores. Všichni ho milují, on se o všechny oddaně stará, hlavně o děti. Tak proč během pohřebního obřadu náhle padne mrtev k zemi? Jiná církev, Věčného světla, má také vřelého kazatele, velkého šoumena, který dokáže přilákat davy lidí a vydělat mraky peněz. A přesto i on během svého obřadu zemře.
Zaměřil se pachatel na církve? Byl jen jeden? Nebo jde o zcela něco jiného?
To musí rozluštit Eva Dallasová a spolu s ní všichni naši známí z policejního sboru města New York i z řad civilistů.

Ukázka

Bude lepší, až to potvrdí zubní záznamy, pomyslela si, ale sama vůbec nepochybovala. Podle dokumentů Flores požádal o přidělení k téhle konkrétní farnosti v listopadu 2053.
Vracel ses domů, Lino, nebo jsi naopak utíkal? Tuhle otázku bylo potřeba zodpovědět. Poznal tě někdo? Někdo, kdo tady bydlel nebo přijel na návštěvu? Někdo, kdo k tobě choval natolik silnou, vášnivou nenávist, aby tě popravil v kostele? Co jsi provedl? Koho jsi naštval, zradil, zranil?

————————————————

Hadí dcera je poslední díl volné trilogie, v níž již vyšly Třetí kaple a Petrovy mozaiky. I tentokrát se kromě detektivního příběhu můžete těšit nejen na milostný vztah, ale i na tajemné mýty z minulosti.

Hadí dcera

Autor: Karel Grig

Počet stran: 206
Vazba: vázaná
Formát: 140×207 mm
ISBN: 978-80-7473-312-3
Doporučená cena: 189 Kč

 

Knihu Hadí dcera vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Bible, Exodus 22,17
Čarodějnici nenecháš naživu.
Ve stejnou dobu, kdy jsou v rozvalinách stavby poblíž Prahy objeveny oběti téměř padesát let staré vraždy, se na jachtě plující Středomořím seznamuje osamělý starší muž s výrazně mladší dívkou. Žádný z nich netuší, jak hluboce se jejich rychle gradující vztah proplete s vyšetřováním dávného zločinu, přestože muž ví, že pachatel dodnes nezískal, o co kdysi usiloval. Obstojí milenci v boji o život, až vrah znovu a opakovaně udeří? A kdo je onen záhadný ochránce, který jim pomáhá přežít?

Ukázka

„Jaký sen?“
„Vám se o ničem nezmínila?“
„Nevzpomínám si.“
„Tak si zkuste vzpomenout. A vzpomeňte si i na to, kde teď ty mozaiky jsou. Dávám vám tři dny, víc času nemám. Pak jdu na policii. Moje číslo znáte, volejte kdykoliv, jsem na to zvyklý.“
Odcházel do noci.

Nezapomeňte si dočíst i zbytek ukázky.

————————————————

Chybíš mi je nová kniha od autora světového bestselleru Šest let, Harlana Cobena. Pokud jste kdy měli pocit, že internetové seznamky nejsou tak docela bezpečné, možná jste měli pravdu. Jedno kliknutí totiž dokáže spustil lavinu událostí, které komisařce Kat Donovanové nejenže odhalí tajemství z minulosti jejího bývalého snoubence, ale i vyvolají otázky o jejích milovaných. A to vše kvůli jedné zmizelé ženě…

Chybíš mi

Autor: Harlan Coben
Přeložila: Tatjana Jandourková

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 150×233 mm
ISBN: 978-80-242-4929-2
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Chybíš mi vydalo nakladatelství Knižní klub.

Na začátku to vypadalo jen jako obyčejná profilová stránka tak jako spousta jiných na internetové seznamce. Kat Donovanová, osamělá policistka newyorského sboru, dostala předplatné na tenhle web od své kamarádky Stacy. Ale pak si Kat lépe prohlédne fotografii muže, který ji zaujal, a najednou jako by její svět kolem ní i v ní vybuchl. Ze snímku na ni hledí její bývalý snoubenec, Jeff, který jí zlomil srdce a kterého osmnáct let neviděla. A to ještě netuší, co všechno se kliknutím na jeho stránku otevře… Kat nejprve doufá, že se možná její život od téhle chvíle začne ubírat lepším směrem. Pak ji však osloví mladičký Brandon, který tvrdí, že jeho matka zmizela a že v tom má prsty Jeff. A z minulosti se začnou vynořovat nejen Jeffova tajemství, ale i znepokojivé otázky týkající se všech lidí, které kdy Kat milovala…

Ukázka

Iluze – nebo naděje opravdu umírá poslední?
To byla ta lehčí stránka. Bylo snadné být cynický a dělat si legraci, ale s odstupem si Kat uvědomila něco, co ji zasáhlo až do srdce: Každý profil byl život. Obyčejný, to ano, ale za každým profilem plným klišé a žadonícím o náklonnost byl nějaký spolubližní se svými sny, snahami a tužbami. Tito lidé se nepřihlásili, nezaplatili poplatek a nevyplnili informace pro nic za nic. Jen si to představte: Každý z těch osamělých lidí vyhledal tuto webovou stránku – přihlásil se a klikal na profily – v naději, že tentokrát to bude jiné, v zoufalé touze, že konečně pozná toho jediného člověka, který nakonec bude nejdůležitější osobou v jeho životě.

Dočtěte si zbytek ukázky.


Máte rádi krimi? Četli jste již nějakou knihu od dnešních autorů? Napište nám o tom!

Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto napínavé knihy!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVražda v Průhonickém parku

X, Martin

Cosmopolis, 2015

zobrazit info o knizeOstrov šedých mnichů

Klevisová, Michaela

Motto, 2015

zobrazit info o knizeSmrtící kalich
Je vražda kněze větším hříchem? Poručík Eva Dallasová na stopě vraha církevních činitelů

Robb, J. D.

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeHadí dcera

Grig, Karel C.

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizeChybíš mi

Coben, Harlan

Knižní klub, 2015

Napsat komentář