Za zdravím díky informacím z knih

nahled.obr-zdravi
Dnes vám představíme knihy, jejichž ústředním tématem je zdraví. Chcete se něco dozvědět o cukrovce či laktózové intoleranci a jak s těmito nemocemi bojovat? Nebo prostě potřebujete pročistit tělo? Podívejte se do našich knižních tipů a buďte zdraví a spokojení!

Cukrovka je v dnešní době jedna z velmi častých nemocí a stále se rozšiřuje. Jak vlastně vzniká a jak se s ní dá žít? Kniha Sladký život vám odpoví na tyto a další otázky.

Na počátku třetího tisíciletí člověk ovládl přírodu. Ovládl celý svět, a dokonce vkročil i do vesmíru. A přesto jej dosud trápí nemoci, které sice mají poměrně jednoduché příčiny, ale v konečném stavu jsou již nevyléčitelné. Mezi nejdůležitější patří cukrovka, diabetes mellitus. I této nemoci však můžeme uniknout – i když nás to bude přeci jen stát trochu úsilí…
Kniha má za cíl vysvětlit, jaké jsou příčiny cukrovky, a co je zapotřebí, abyste zůstali zdrávi. Tam, kde by pravda byla trochu nepříjemná a současné učebnice volí raději příjemnější lež, tam jsme se přeci jen rozhodli pro pravdivé informace. Tam, kde by informace mohly působit přehnaným dojmem, i tam jsme se rozhodli držet se pravdy.

Sladký život

Autor: Karel Kubát

Počet stran: 190
Vazba: brožovaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-247-5657-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Sladký život vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Carlo: Neexistuje pouze jedna cukrovka, ale máme mnoho typů poměrně odlišných onemocnění, které jsou shrnovány pod již zmíněný název diabetes mellitus.
Bruno: A nejdůležitější jsou pak zřejmě dva typy, které se od sebe liší jako den a noc, že?
Carlo: Přesně tak.
Bruno: To jsem mohl tušit. Jaký je ten první typ?

Ještě nemáte dost? Podívejte se na pokračování ukázky.

Zaujala vás tato kniha? Pojďte si o ni s námi zasoutěžit! Soutěž začíná dnes, 5. 8. 2015 na těchto stránkách.

————————————————

Ne každý člověk si může dát k snídani mléčný výrobek bez toho, aniž by neměl zdravotní obtíže. Nesnášenlivost mléčného cukru, laktózy, se nazývá laktózová intolerance. Kniha Doris Fritzscheové vám dá návod, jak tuto nemoc zvládnout a žít spokojený život.

Poznejte příčiny laktózové intolerance a zjistěte, jak se bezpečně vyhnout mléčnému cukru.
Publikace nabízí řešení problémů, jako jsou bolesti a křeče v žaludku, nadýmání, průjem. Díky třífázovému programu s množstvím praktických tipů budete mít intoleranci na laktózu trvale pod kontrolou a můžete si vychutnat život bez potíží.

Intolerance laktózy

Autorka: Doris Fritzscheová
Přeložila: Pavla Lutovská

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 165×200 mm
ISBN: 978-80-8111-258-4
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Intolerance laktózy vydalo nakladatelství Noxi.

Ukázka z knihy

Laktózová intolerance bývá označována také jako nesnášenlivost vůči mléčnému cukru. Pokud je někdo postižen laktózovou intolerancí, není schopen strávit laktózu, tedy mléčný cukr, což zpětně vede k obtížím. Mléčný cukr je od přírody obsažen v mléce, a tím také v mnoha – nikoli ve všech! – mléčných výrobcích.

Přečtěte si další ukázku z této knihy.

————————————————

Dnešní doba je uspěchaná a stresující. Každý den se nám do těla dostávají různé škodlivé látky a náš metabolismus strádá. Kniha Detox – recepty a rady vám pomůže s očistou organismu a představí chutné, ale zdravé recepty.

Káva, stres a jídlo za pochodu – náš metabolismus dostává v pracovních dnech pořádně zabrat. Následkem toho jsme unavení, nervózní a máme o několik kilogramů víc, než je nám příjemné. Řešení je však na obzoru! Recepty z detoxikační kuchařky podporují látkovou výměnu, pomáhají při odstraňování škodlivých a jedovatých látek z těla a jen tak mimochodem nás zbavují nadbytečných kilogramů. Detox ještě nikdy nebyl tak snadný! Kromě toho si skvěle pochutnáte – čeká vás granola s mangovým pyré, smoothie z avokáda s banánem a pomerančem, kuskus s olivami a vlašskými ořechy, rajčatový kotlík s bylinkami, polévka z červené řepy se zeleninovými placičkami, salát z quinoy s rajčaty a mátou a další zdravé dobroty.

Detox

Autorka: Nicole Staabsová
Přeložila: Dagmar Eisenmannová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 170 x 235 mm
ISBN: 978-80-7391-991-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Detox vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Hodně ovoce a zeleniny, dostatečně pít – v zásadě všichni víme, jak má vypadat zdravá výživa. Některé potraviny jsou však zdraví obzvlášť prospěšné, protože obsahují určité látky nebo mají jisté žádoucí účinky. Ty by měly být ve vašem jídelníčku zařazeny častěji – můžete se jimi posypat ranní müsli, pochutnat si na nich jen tak mezi jídly nebo je přidat do pokrmu k vylepšení chuti.


Zajímáte se o zdraví? Nenechte si ujít naše aukce, kde najdete nejen tyto  knihy.

Zaujala vás některá z knih? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDetox – recepty a rady

Staabsová, Nicole

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeSladký život (Dolce Vita)
Rozhovory o cukrovce s Giordanem Brunem

Kubát, Karel

Cosmopolis, 2015

zobrazit info o knizeIntolerance laktózy

Fritzscheová, Doris

Noxi, 2015

Napsat komentář