Veselé čtení na dovolenou

openphotonet_DSC01802_resize
Léto je v plném proudu, slunce svítí a ze všeho dýchají pozitivita. K takové atmosféře se hodí nějaké veselé čtivo, které pobaví, vykouzlí úsměv na tváři a bude vám společníkem při letním odpočívání od práce a stresu.

Měli jste jako malí rádi Poláčkovu legendární knihu Bylo nás pět? Pak se vám určitě zalíbí i U nás na Slovácku, ať už si ji přečtete sami nebo z ní budete třeba předčítat dětem.

Matička, Edison, Nefka, Fera Ondráček a cikánek Daňo tvoří nerozlučnou pětku kamarádů. Díky dalekohledu jednoho z nich jsou první, kdo vidí příjezd nového mladého učitele Petra Mikeše. Pomůžou mu se zavazadly, a dokonce mu zařídí byt.
Ale protože každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán, vřítí se do prvního z celé série průšvihů, které učitel s pěticí kamarádů během školního roku prožije.
Když se k výtečníkům přidá ředitel školy Švanda a místní funkcionář zvaný Ananas, kteří si myslí, že poručí větru dešti, má učitel na celý školní rok o zábavu postaráno.

U nás na Slovácku

Autor: Jiří Jilík

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-247-5656-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu U nás na Slovácku vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Prolistuje si ukázku z knihy.

 ————————————————

Následující kniha je určena především dámskému publiku. Pojednává totiž o zvláštních zástupcích opačného pohlaví, kteří ženám často křižují životní cestu.

Soubor povídek o mužích, které my ženy v životě potkáváme, úvahy o nich, rozhovory s nimi, i bez nich. Většina z nás narazila na zvláštní exempláře, nebo o nich alespoň slyšela, či před některými stačila včas utéct… Ale kolik z nás si řeklo, že s chlapy je to těžké, ale bez nich ještě horší…

Chlapi na odstřel i na lásku

Autorka: Miroslava Besserová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-249-2722-0
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Chlapi na odstřel i na lásku vydalo nakladatelství Ikar.

Přečtěte si také ukázku z knihy.

————————————————

Povedený debut talentované rakouské spisovatelky sklízí světový úspěch. Vypráví o životě  v malé alpské vesnici plné předsudků. Ale co když se někdo vymaní ze zaběhnutého způsobu života a začne se tak se starousedlíky dostávat do střetu?

Popdechovka je příběh o tom, že vzdělání a zábava se nevylučují. Dvacetiletý Johannes Gerlitzen, obyvatel svérázné vísky St. Peter na Angeru, má tasemnici. Když konečně nežádoucí červ opustí jeho tělo, fascinuje Johanesse natolik, že se sbalí a odejde studovat medicínu do města. Nad jeho chováním kroutí Sanktpeterští hlavou: co ve městě? Mají se přece ve své vsi odříznuté od civilizace a všech cizáků tak dobře! Když se Johaness po letech vrátí, je z něj lékař s měšťanskými způsoby, čímž se odcizí zbytku vesnice. Jediného spojence a obdivovatele nalezne ve svém maličkém vnukovi a jmenovci, který se ani trochu nepodobá sanktpeterským dětem. Rád si čte, nechce jezdit na tábory – a co je přímo strašlivé – nebaví ho fotbal! A jak malý Johannes dospívá, propast mezi ním a St. Peterem narůstá… Pomůže mu ji překlenout vědecké studium, nebo tolik nenáviděný fotbal, hra pro tupce? Zábavný a skvěle napsaný román ze zapadlé alpské vsi, kam civilizace proniká jen stěží, po svém vydání sklidil nadšení čtenářů i kritiky.

Popdechovka aneb Jak přišla věda do hor

Autorka: Vea Kaiserová
Přeložil: Jitka Nešporová

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-259-0398-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Popdechovka aneb Jak přišla věda do hor vydalo nakladatelství Plus.

Přečtěte si ukázkovou kapitolu z knihy.

————————————————

I další z dnešních tipů je literární prvotina, tentokrát španělského autora, který díky svému předchozímu zaměstnání zcestoval velkou část světa. I jeho kniha je jedno velké putování okořeněné kapkou tajemna i humoru.

Napínavá cesta do lidské duše, dobrodružství plné fantazie a citu, ve kterém se mísí touha, vděčnost, spravedlnost, humor a sny.

Stránkami tohoto kouzelného příběhu putují nezapomenutelné postavy, které se čtenáři zaryjí hluboko do srdce: okouzlující zloděj Bruno Labastide, muž, který lidem předepisuje knihy, mladý pašerák slov, lovec snů i krásná Japonka s medovýma očima, jež ve svém benátském bytě každou noc vzdoruje osudu. Tento magický román nás vezme na cestu kolem světa, z Paříže do Buenos Aires, z Benátek do Šanghaje, z Guatemaly do Bagdádu, a umožní nám účastnit se podivuhodného dobrodružství svých zvláštních postav, osamělých ztroskotanců, kteří však dokážou to nejkrásnější a nejušlechtilejší na světě — udělat jiné šťastnými.

Samota

Autor: Natalio Grueso
Přeložili: Olga Čtvrtníčková, David Utrera Domínguez

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-415-7
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Samota vydalo nakladatelství Host.

Pokud vás kniha zaujala, jistě se vám zalíbí i krátká ukázka nebo náš článek.

————————————————

Autorka následující knihy se rozhodla očistit islámské náboženství od všetečných pomluv, polopravd i nepravd, které nám jsou téměř každodenně předkládány jako fakta. Činí to s dostatečným odstupem a také humorem.

Z blogu nominovaného na cenu Magnesia Litera autorka vybrala skoro padesát článků, většinu z nich o muslimech, a doplnila je velmi osobním textem o svém vztahu k islámu. Dala si práci s pochopením, vysvětlením a okomentováním společenských jevů, se kterými se v posledních pár letech v České republice setkáváme právě ve vztahu k tomuto náboženství. Rozklíčovala pár „záhad“ a objevila zdroje některých prohlášení a „pravd“, které se donekonečna opakují v médiích, a přitom vůbec pravdami nejsou. S nadhledem a humorem odhaluje čtenářům islámský svět zblízka, ne takový, jak se jeví z velké vzdálenosti. A zároveň si zachovává tolerantní, ale kritické myšlení celoživotního ateisty, leckdy skeptického i k vlastním závěrům.

Postřehy z Londonistánu

Autorka: Iva Pekárková

Počet stran: 256
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-3769-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Postřehy z Londonistánu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Zalistujte si také ukázkou z knihy.


Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy plné humoru.

Zdroj náhledového obrázku: morguefile.com

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeU nás na Slovácku
Od opice k člověku a zase zpátky

Jilík, Jiří

Cosmopolis, 2015

zobrazit info o knizeChlapi na odstřel i na lásku

Besserová, Miroslava

Ikar, 2015

zobrazit info o knizePopdechovka aneb Jak přišla věda do hor
Román o fotbale, tasemnici a směšných láskách

Kaiserová, Vea

Plus, 2015

zobrazit info o knizeSamota

Grueso, Natalio

Host, 2015

zobrazit info o knizePostřehy z Londonistánu
O jiných kulturách – zblízka

Pekárková, Iva

Mladá fronta, 2015

Veselé čtení na dovolenou - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Dada napsal:

    Mna Chlapi na odstřel i na lásku, nazov taky zo zivota :)

Napsat komentář