Pohádkové prázdniny − plné pohádek!

nahled
Pohádky děti baví. Rozvíjí jejich fantazii i řečové centrum. Některé jsou označovány jako národní dědictví. V dnešních tipech vám představíme takové knížky, které malé čtenáře neomrzí. Mají kouzlo, vtip a klíč k dětským srdcím.

Vážení rodičové, ve dnech letního horka vezměte své děti a utíkejte se schovat do mírumilovného chladného lesa. V jeho zeleni vládne klid a mír dávných dob. Les, kde žije malá princeznička je navíc nádherně vykreslen. I vy v něm budete  chtít odpočívat…

Princeznička v lese

Sibylle von Olfers, autorkaprinceznicka
slavných Kořenových dětí či Marjánčina dobrodružství, patří díky svému hravě lineárnímu stylu, který se vyznačuje především fantazijním orámováním a ornamentální květinovou výzdobou, mezi nejdůležitější představitelky secesního ilustrátorství. Kouzelné ilustrace a veršovaný příběh Princezničky v lese si zamilují nejen holčičky od 3 do 10 let, ale jejich podmanivému kouzlu již sto let podléhají i jejich rodiče.

 

princeznicka_v_leseAutorka a ilustrace: Sibylle von Olfers
Přeložili: Martina Varkočková a  Tomáš Vondrovic 

Počet stran: 26
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-87580-40-0
Doporučená cena: 250 Kč

 

 

Knihu Princeznička v lese vydalo nakladatelství Malvern.

Vstupte do jiného světa přes les:

Pod brankou ve stínu alejí
Mechouni snídani snášejí:
bábovku, mléčko, čerstvý chléb, med
veverka, ta by slupla to hned.

————————————————

Jako vzpomínku na jaro a jeho radosti si s dětmi prolistujte knihu Pohádkové vajíčko jehož stránky jsou protkané českou klasikou. Přibalte si ji s sebou na cesty nebo s ní trénujte čtení nahlas. S touhle knížkou rozhodně nebude nuda!

Pohádkové vajíčko

Je tu jaro! A na jaře se dají dělat vskutku úžasné věci.pohadkove_vajicko
Můžete vytvářet potůčky, skákat do louží a vůbec si užívat jarní nálady. To děti směle mohou a dospělí jim tak trochu závidí. K jaru patří také Velikonoce s pomlázkami a malovanými vajíčky. První květinky se klubou ze země a zahrádky volají po pilných zahradnících. Je tedy jasné, že Viktorka s Viktorem si jaro náležitě užijí – a také se dozví spoustu nových básniček, říkanek a pohádek, však děda Karel s babičkou Karlou pokračují ve svých podvečerních vyprávěních. Jaro s Hrdličkovými je tady!
Jarní atmosféru provoní pohádky Boženy Němcové a Elišky Krásnohorské, verše Josefa Václava Sládka a řada lidových říkadel.

Autorka: Jana Semelková
Ilustrátorka: Marcela Walterová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 162×235 mm
ISBN: 978-80-87654-14-9
Doporučená cena: 195 Kč

 

 

Knihu Pohádkové vajíčko vydalo nakladatelství JaS.

Copak je pod skořápkou Pohádkového vajíčka?

Děda vedl Viktora ze školky. Vnuk mu nadšeně vyprávěl o divadle, ve kterém ten den byli. „A byl tam Kašpárek, pomohl Honzovi zachránit princeznu z pekla. Ten čert byl děsně strašňácký. Kašpárek měl rolničky. Jak zazvonil, všichni čerti utekli. Opravdu, dědo!“

————————————————

Po nabitých dnech plných dobrodružství a letních zážitků nechte prosím monitory vypnuté. Máme pro vás něco lepšího! V pestrobarevné obrázkové edici vychází oblíbené večerníčky pro děti. Stačí si zalistovat a nechat se unášet sněním o jízdě na jednokolce…

Večerníčkův pohádkový špalíček

50 let Večerníčku – 50 obrázkových příběhů.vecernicek
PADESÁT OBRÁZKOVÝCH PŘÍBĚHŮ obsažených v tomto POHÁDKOVÉM ŠPALÍČKU je holdem k PADESÁTÉMU VÝROČÍ nejoblíbenějšího dětského pořadu na obrazovce Československé a České televize. Jeho průvodce – čiperný klučina v papírové čepici a s očičky jako zářící hvězdy – už padesát let dětem stále pěkně přeje DOBRÝ VEČER a DOBROU NOC. Kniha je spíše symbolickým výběrem z nejoblíbenějších večerníčků. Všechny úspěšné večerníčkovské pohádky by vydaly na mnohem objemnější knihu, nebo na knih několik. Prozatím ale postačí, když se tento svazek pohádek, podobně jako televizní VEČERNÍČEK, stane dětem dobrým průvodcem při usínání.

Edice české televize

Počet stran: 448
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 194×254 mm
ISBN: 978-80-7404-154-9
Doporučená cena: 499 Kč

 

 

Knihu Večerníčkův pohádkový špalíček vydalo nakladatelství Edice České televize.

Nemusíte jen koukat na televizi − přečtěte si ukázku!

Za dávných časů bývala velká zima. Světem brouzdal medvědář Kuba Kubikula s medvědem Kubulou. Všichni lidé věřili pohádkám. Klekánice se bál i pan učitel…

————————————————

A co s časným vstáváním? Přece vysmáté pohádky pro ranní ptáčata! Za odměnu se vybavte dávkou humoru pro malé i velké, mladé i moudré. Slibujeme, že se budete smát a za břicho se přitom popadat. Odvážlivci i válet po zemi.

Chechtavé pohádkychechtave_pohadky

Jestli si chcete vesele okořenit život, sáhněte po Chechtavých pohádkách Zuzany Pospíšilové. Když se do pohádky dostane malé nedorozumění, je z toho velká legrace. Smích je zaručen!
U knihy dvaceti veselých příběhů děti nebudou vědět, čemu se smát dříve – jestli humorným zápletkám, nebo vtipným ilustracím. Jedno bez druhého už v případě tvůrčího spojení úspěšné autorky Zuzany Pospíšilové a skvělého ilustrátora Michala Sušina ani není představitelné. Připravte se na malá i menší nedorozumění a přečtěte si například, jak se dělá smaženice z hřebíků, jak se čert musel oženit a jak dlouho vlastně trvá cesta na měsíc.

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátor: Michal Sušina

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5356-0
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Chechtavé pohádky vydalo nakladatelství Grada.

Prochechtali jste se až sem?
Popadněte dech a přečtěte si naši ukázku i úryvek!

Jednou ráno se Janek probudil a hned měl chuť udělat něco velkého. „Tak naštípej dříví,“ radila mu matka. Janek měl ale vzletnější myšlenky. „Vezmu si za ženu nějakou princeznu,“ řekl rozhodně a seskočil z pece. V telefonním seznamu si našel adresu všech Králů a poctivě je všechny obvolal. „Nemáte náhodou dceru na vdávání?“

 


Zapojte se do našich aukcí, dnešní knihy už tam na vás čekají!
Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala?
Napište nám svůj názor v komentářích,
pochlubte se oblíbenou prázdninovou četbou pro děti.
Děkujeme!

Zdrojem náhledového obrázku je www.flickr.com

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrinceznička v lese

Olfers, Sibylle von

Malvern, 2015

zobrazit info o knizePohádkové vajíčko

Semelková, Jana

JaS, 2015

zobrazit info o knizeVečerníčkův pohádkový špalíček

Edice České televize, 2015

zobrazit info o knizeChechtavé pohádky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

Napsat komentář