Příběhy pro ženy s romantickými sklony

srdce
Ať už si knižní romantické příběhy vychutnáváte pravidelně, nebo se chcete jen chvilkově odreagovat od těch několika odstínů šedi každodenního života, v dnešních tipech určitě naleznete vhodnou knihu i pro sebe.

Stalo se vám někdy, že jste dostaly chuť všechno hodit za hlavu, odjet někam daleko a začít nový život? Přijet do velkého města a pořádně si tam užívat? Přesně tak, jak to  podle všech bulvárních novin  dělají slavné celebrity? Je to ale vůbec možné? Potkají odvážnou Alice v její cestě za nespoutaným životem nějaké překážky?

Od zítřka budu SEXY TŘICÍTKA

Autorka: Pamela Satranová

Počet stran: 288
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-247-5409-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Od zítřka budu SEXY TŘICÍTKA vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ve chvíli, kdy čtyřiačtyřicetiletou Alice opustí manžel a její dospělá dcera se odstěhuje z domu, rozhodne se začít zcela nový život – takový, na jaký si nikdy předtím netroufla ani pomyslet.
S odhodláním začít si konečně užívat vyráží v nové image se svojí nejlepší kamarádkou Maggie do ulic Manhattanu na oslavy nového roku – a o půlnoci skončí s Joshem, jenž by mohl být jejím synem. V ten moment se Alice rozhodne ve své hře na „třicítku“ pokračovat. Zažádá si o práci, po které toužila – a konečně uspěje! Poprvé v životě cítí, jaké to je, žít život plný možností a bez zbytečných omezení.
Knížka se stala předlohou seriálu Younger, který v režii Darrena Stara vysílá americká televize od 31. března 2015.
Čtení pro všechny milovnice břitkého humoru, New Yorku a v neposlední řadě pak seriálového hitu Sex ve městě!

Na trajekt jsem se málem nedostala.
Byla jsem vystrašená. A také nervózní. A překvapená tím, jak nejistě jsem se cítila v  davu mladých lidí, valícím se ke  vstupu na loď, která měla namířeno do New Yorku.
A kdyby jen do New Yorku, nýbrž přímo do New York City, a navíc na silvestra. Při pouhém pomyšlení na to, co mě čeká, se mi začaly potit ruce a třást nohy způsobem, jaký jsem naposledy zažila, když jsem vyjela na vrchol Empire State Building a odvá- žila se pohlédnout dolů. Jak trefně podotkla má dcera Diana, až jsem si z toho cvrnkla do kalhotek.
Nejradši bych se obrátila a namířila si to rovnou domů do své- ho bezpečného předměstského domku – Silvestrovská zábava je stejně nejlepší v televizi –, jenže jsem na sebe Maggie nemohla nechat čekat na ledovém mole někde uprostřed Manhattanu.
Maggie, moje dlouholetá a stále nejbližší kamarádka na mobily nevěří. Nevěří ani na počítače, auta nebo na trávení silvestra v  New Jersey, a  když už jsme u  toho, nevěří na  trávení času Pamela Redmond Satranová 10 v  New Jersey vůbec. Maggie, která se svým ultrakatolickým rodičům v  šestnácti přiznala, že je lesba, si na  živobytí vydělává jako umělkyně a je přesvědčená, že jednoduchá cesta k dosažení čehokoli neexistuje. Náš noční dýchánek jsem zkrátka nemohla jen tak zrušit, takže mi nezbylo nic jiného, než se pomalu vřítit do potenciální záhuby.

Celou ukázku si můžete přečíst na webu nakladatelství Grada.

————————————————

Temná Raven v sobě spojuje všechny současné trendy. Je to temný thriller se zápletkou tak tajemnou, že by mohla pocházet z pera Dana Browna. Najdeme v ní erotiku, romantiku i mystiku. A to vše v prostředí nádherné italské Florencie. A pokud by vás ani to nepřesvědčilo, vězte, že se můžete těšit i na sličně bílé muže s dlouhými zuby a neutuchající chutí na krev. Co si přát víc?

Temná Raven

Autor: Sylvain Reynard

Počet stran: 488
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7505-090-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Temná Raven vydalo nakladatelství XYZ.

Mystika, erotika, romantika a tajemno v temném bestselleru od autora Gabrielova Inferna Raven Woodová restauruje ve florentské galerii Uffizi renesanční umělecká díla. Její život navždy změní jedna nevinná cesta z večírku. Když se stane svědkem nesmyslného útoku na bezdomovce, útočníci se posléze obrátí i na ni a zatáhnou ji do úzké uličky. Raven už je napůl v bezvědomí, když útočníky vyruší kakofonie vrčení, po které následuje křik jich samotných. Raven naštěstí upadá do milosrdné temnoty, ale až poté, co zběžně zahlédne stín postavy, která jí šeptá: Cassita vulneratus. Když se Raven probere z bezvědomí, je nenávratně poznamenaná. Vrátí se do galerie Uffizi, ale nikdo ji nepoznává a co je ještě znepokojivější, zjišťuje, že v práci nebyla celý týden. Během jejího zmizení, které si sama nedokáže vysvětlit, došlo v galerii Uffizi k loupeži – zmizely Botticelliho ilustrace nevyčíslitelné hodnoty.

V půl jedné ráno byly ulice Florencie téměř opuštěné.
Téměř.
Našli byste v nich pár turistů i místních, skupinku mladých teenagerů hledajících zábavu, žebráky bez domova a Raven Woodovou. Ta se pomalu belhala hrbolatou uličkou vedoucí od  galerie Uffi zi k Ponte Santa Trinita.
Raven byla společně se svými kolegy z galerie na párty a pošetile odmítla odvoz domů. Nabídl jí ho jeden z jejích přátel, protože měla svou vespu v servisu. Jenže ona věděla, že Patrick ve skutečnosti z Ginina bytu odejít nechce. Byl do Giny tajně zamilovaný už celé měsíce. A zdálo se, že dnešní večer konečně zaujal její pozornost.
Nepatrně.
Raven neměla to srdce ty potenciální milence rozdělit. Zatímco se sama smířila s tím, že v jejím životě žádná láska nebude, tajně se těšila z milostných románků ostatních, a zvláště svých přátel. Takže trvala na tom, že domů dojde po svých. A proto teď také kráčela ulicí za asistence své hole směrem k malému bytu na Piazza Santo Spirito, jež leželo na druhé straně řeky.

Celou ukázku si můžete stáhnout na tomto odkazu.

————————————————

Pokud sice chcete záhadu a zajímavou zápletku, ale už jste přesyceny fantaskními upíry a vlkodlaky, možná se vám bude zamlouvat kniha Jen jeden rok. Autorka nepíše erotickou literaturu, ani se nenutí podřídit se aktuálním trendům, ale za to dokázala napsat krásný román, který vypráví o zoufalém hledání, ale zároveň i o velké naději.

Jen jeden rok

Autorka: Gayle Formanová
Přeložila: Květa Palowská

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 127×200 mm
ISBN: 978-80-87543-36-8
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Jen jeden rok vydalo nakladatelství Yoli.

Když se Willem probere z bezvědomí, vůbec netuší, kde je. V Praze? V Dubrovníku? Anebo snad doma v Amsterodamu? Francouzský lékař mu ošetřil ránu na hlavě, ta ale Willema bolí o dost méně než vzpomínka na krásnou Američanku, které říkal Lulu. Proč se jen nezeptal na její pravé jméno? Strávil s ní pouhý jeden den v Paříži a něco na tom dni – anebo na té dívce – ho nutí položit si otázku, zda mu není souzeno zůstat s Lulu už navždy. Jenomže jak ji najít?
Willem se znovu vydává na cesty, bloudí od Mexika až po Indii a doufá, že to děvče nějakým zázrakem znovu potká. Jak ale měsíce plynou, začíná Willem pochybovat, zda je ruka osudu opravdu tak silná, jak si myslel…
Pokračování románu Jen jeden den z pera bestselleristky Gayle Formanové je romantickým příběhem volby a náhody, ale i štěstí, které je možno najít, když se právě volba s náhodou potkají.

„Willeme, teď vás posadíme.“
Zadní část mojí postele – myslím, že ležím na posteli – se vyklopí dopředu. Znovu se pokouším otevřít oči. Všechno je rozmazaný, ale rozeznávám jasný světla nad hlavou, odřený zdi, kovovej stůl.
„Jste v nemocnici, Willeme.“ řekne ten muž.
Jo, zrovna jsem pojal takový podezření. A to by taky vysvětlovalo, proč mám košili od krve, a možná i problém samotný košile, která není moje. Je šedá s červeným nápisem SOS. Co znamená SOS? Komu patří ta košile? A čí krev je na ní?
Rozhlídnu se. Uvidím toho muže – že by doktor? – v bílým plášti, a vedle stojí sestra a drží v ruce ledovej obklad, aby mi ho přiložila. Dotknu se tváře. Je horká a opuchlá. Prst mám od krve. To je odpověď na další otázku.

Neváhejte si přečíst i zbytek ukázky.

————————————————

Pokud bych měl knihu Opatruj mě přirovnat k nějaké z knih představených výše, muselo by to být k Jen jednomu roku. Opět se nejedná o vyloženě erotickou literaturu. Na rozdíl od autorčiných předchozích knih zde najdete erotické scény jen okrajově. Naproti tomu se ale můžete těšit na krásně vyprávěný romantický příběh, u kterého se nebudete moci dočkat závěrečného rozuzlení.

Opatruj mě

Autorka: Maya Banks
Přeložila: Zuzana Ľalíková

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-269-0117-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Opatruj mě vydalo nakladatelství Baronet.

Když je mladší sestra Caleba Devereauxe unesena, pokračovatel bohaté a mocné rodiny ví, že jedinou šancí, jak ji najít, je obrátit se na tu nejnepravděpodobnější osobu: ženu s darem najít odpovědi, které se ostatním skrývají. Ramie dokáže vycítit něčí bolest, umí tak najít ztracené a pohřešované osoby. Její schopnost má však svou cenu. Kdykoli ji využije, přijde o kus sebe. Najít sestru atraktivního a netrpělivého Caleba ji téměř zničí. Ačkoli ji ten muž přitahuje jako magnet, ví, že se od něj musí držet co nejdál. Caleba tíží pocit viny za bolest, kterou Ramie způsobil. Je odhodlaný vše napravit. Když už si myslí, že Ramie navěky zmizela, znovu se objeví. Má potíže a potřebuje jeho pomoc. A Caleb je ochoten riskovat vše, co má, jen aby ji ochránil – včetně svého srdce…

Caleb Devereaux zdolal poslední serpentinu a odbočil na příjezdovou cestu vedoucí k maličké horské chatě. Zaklel pokaždé, kdy auto najelo na výmol. Krev se mu vařila vztekem a netrpělivostí, ale i nedočkavostí, protože konečně po předlouhém pátrání našel Ramie St. Claireovou, což mu také po dlouhé době trochu zvedlo náladu.
Ramie byla pro jeho sestru Tori tou poslední nadějí.
Ihned po Torině únosu začal Caleb pátrat po Ramie St. Claireové. Ta by však určitě nebyla první osobou, za kterou by se většina lidí při hledání svých milovaných vydala. Ramie byla jasnovidka a v minulosti pomohla v mnoha pátráních po unesených. Ačkoli by se určitě našlo mnoho skeptiků, Caleb v její schopnosti rozhodně věřil.

Pokud vás kniha zaujala, přečtěte si ukázku celou!

————————————————

Měli jsme tu fantaskní erotiku, romantické příběhy i odlehčené vyprávění o novém životě ve velkoměstě, ale pořád nám tu chybí nějaký pořádný milostný trojúhelník. Právě toho se dočkáme v knize HřebecAlice Claytonová napsala čtivý, odlehčeně psaný román, ve kterém se hlavní hrdinka musí rozhodnout, kdo pro ní je tím pravým princem na bílém koni.

Hřebec

Autorka: Alice Claytonová
Přeložila: Jana Montorio Doležalová

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-3501-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Hřebec vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Po Nabíječi a Roštěnce přichází ztřeštěná romantická komedie o strhávání korzetů a vzdouvající se hrudi, o nezkrotné vášni a nekonečné lásce. Také o archivaci dokumentů a o koňském hnoji – počkat, cože? Ve dne Viv Franklinová navrhuje softwarové programy. V noci tajně hltá zamilované románky a touží po rytíři v nablýskané zbroji, po kovboji na divokém hřebci (ach bože, jen zaržát), nebo po statném požárníkovi, do kterého by se zamilovala až po uši. Když se dozví, že po dávno zapomenuté tetě zdědila nádherný starý ranč v kalifornském Mendocinu, vyrazí tam celá natěšená s vidinou obrovského dobrodružství jako z románu. Jenže v každém románu nastane zvrat, že ano? Na jedné straně kovboj, pro kterého se jí úplně zapálí lýtka (kovboj Hank totiž za zapálená lýtka skutečně stojí). Na druhé straně knihovník Clark Barrow, který se jí jaksepatří dvoří. Mohou tvídová saka a záplaty na loktech soupeřit s koženými kalhotami a botami s ostruhami?

Hnědé vlasy. Hnědé oči. Hnědé plátěné kalhoty, dokonale pomačkané. Bílá knoflíčková košile. Bílé zuby. Spíš oslnivě vybělené – přísahám, že když se usmál, rozcinkaly se zvonky. Myslíte, že když se účetní usměje, nějaké víle narostou křídla?
Ježiši, Viv, hoď se do klidu.
Lokla jsem si skotské a trhla sebou nejen kvůli příjemnému pálení v hrdle, ale také kvůli příšernému směru, kterým se náš rozhovor stočil. Daňové zákony pro aperitivy. Není nad talířek sýru burrata s přílohou z kapitálových zisků.
Prvních dvacet minut své aktuální špatné schůzky jsem přečkala tak, že jsem se v mysli zatoulala na své oblíbené místo čili do Centrály milostných příběhů. Jenže pak mě už ani myšlenky na pirátské nájezdy pod moje spodní prádlo nedokázaly zachránit před salvou hnědo-hnědo-hnědo-bílo-bílé nudy.

 


Neváhejte se zúčastnit našich aukcí. Můžete si v nich vydražit nejen dnes představené knihy, ale i mnohé další.

A jaký typ románů pro ženy sedí vám? Čtete si raději o upírech, nebo o reálném světě?

 Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOd zítřka budu SEXY TŘICÍTKA

Satranová, Pamela Redmond

Cosmopolis, 2015

zobrazit info o knizeTemná Raven

Reynard, Sylvain

XYZ, 2015

zobrazit info o knizeJen jeden rok

Formanová, Gayle

Yoli, 2015

zobrazit info o knizeOpatruj mě

Banks, Maya

Baronet, 2015

zobrazit info o knizeHřebec
Kovboj versus knihovník! Kdo vyhraje v souboji o nádhernou Vivian?

Claytonová, Alice

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář