Inspirace pro ženy

exam-time-1102366-m
Dnešní knižní tipy jsou určeny všem kreativním a aktivním ženám, které se četbou rády obohatí o nové poznatky týkající se životní stylu, pečení i výchovy dětí.

Thomas Gordon je americký psycholog, který byl nominován na Nobelovu cenu za mír. Ve své knize Výchova bez poražených vypráví o ideálních výchovných postupech a zásadách správné komunikace a také radí, jak vybudovat zdravý vztah s dětmi a posílit spolupráci v celé rodině.

Výchova bez poražených

Autor: Thomas Gordon

Počet stran: 308
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 80-87580-06-6
Doporučená cena: 297 Kč

 

Knihu Výchova bez poražených vydalo nakladatelství Malvern.

Kniha čtenářům poskytne odpovědi na otázky: Jak se při výchově vyhnout přílišným ústupkům dětem. Jak dětem naslouchat, aby byly ochotné s rodiči mluvit. Jak s dětmi mluvit, aby byly ochotné naslouchat. Jak děti naučit řešit své vlastní problémy. Jak řešit konflikty tak, aby se nikdo necítil poražený. Součástí knihy jsou praktická cvičení, která rodičům umožní osvojit si nové postupy, patřičně je zažít a případně je vyzkoušet ve své vlastní rodině. Výsledkem bude méně hádek a bojů, méně zuřivých scén a lhaní, méně trestů.

————————————————

Dokážete si zorganizovat svůj čas, nebo ho máte stále nedostatek a neumíte s ním hospodařit? Tímto problémem, který má mnoho lidí, se zabývá Tonny Crabbe v knize Proč nikdy nestíhám. I vám v ní poradí, jak si co nejefektivněji naplánovat svůj denní program.

Proč nikdy nestíhám

Autor: Tony Crabbe
Přeložila: Ivana Dirk Lukačovičová

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-8111-240-9
Doporučená cena: 359 Kč

 

Knihu Proč nikdy nestíhám vydalo nakladatelství Noxi.

Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím. Autor se snaží odbourat mýtus, že spokojenosti v zaměstnání dosáhnete tím, že budete zvládat všechny úkoly. Naopak! Musíte uchopit život do svých rukou, rozpoznat a soustředit se na to, co je důležité, dostatečně se věnovat své rodině a koníčkům, zmobilizovat v sobě sílu ke změnám, které vám umožní prospívat a život si smysluplně užít. Pokud chcete získat kontrolu nad svým životem i kariérou, odhoďte práci a najděte si čas na tuto knihu.

————————————————

V knize S Madame Chic doma se spolu s hlavní hrdinkou Jennifer, která přijela studovat do Paříže, podíváte pod pokličku francouzskému přirozenému šarmu a stylu života. Autorka Jennifer Scottová vám prozradí tajemství francouzského umění žít, pobaví vás a ještě přinese nové recepty a kosmetické tipy!

S Madame Chic doma

Autorka: Jennifer Scottová
Přeložila: Helena Hartlová

Počet stran: 208
Vazba:
Formát: 145×185 mm
ISBN: 978-80-204-3662-7
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu S Madame Chic doma vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Jennifer dostudovala a s manželem a dvěma malými dcerkami a pejskem se usadila v domku na předměstí. Inspiraci od Madame Chic ale čerpá neustále. Však jak jinak zvládnout práci, rodinu i péči o domácnost a zůstat přitom chic? S Madame Chic doma Jennifer odhaluje tajemství šťastného a naplňujícího rodinného života. Vysvětluje, že ranní odchod z domova nemusí být jeden velký chaos, že zůstat chic je možné i s minimem času a námahy, že při troše přemýšlení se dá domácí večeře podávat každý den a že drobnosti jako hudba a voňavé svíčky udají celému rodinnému večeru ten správný tón. Okouzlující a užitečná knížka je uspořádána podle radostí, které můžeme objevovat v průběhu všedního dne. Překypuje nápady, nabízí seznamy skladeb, recepty, kosmetické tipy a další užitečné rady, které pomohou zdánlivě nesnesitelný den postavit na hlavu a vykouzlit z něj zábavné dobrodružství.

————————————————

Také jste už propadly kouzlu francouzských makronek, tartaletek a další sladkých mistrovských kousků? Načerpejte inspirace a tipy na pečení těchto malých zázraků v kuchařce Dezerty jedna báseň od známé kuchařky Mirky van Gils Slavíkové. O knize jsme vás informovali již v našem článku. Nahlédněte do ukázky!

Dezerty jedna báseň

Autor: Mirka van Gils  Slavíková

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 183×233 mm
ISBN: 978-80-249-2690-2
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Dezerty jedna báseň vydalo nakladatelství Ikar.

Otevíráte knihu, která je plná opravdových delikates. Vedeni krok za krokem mistryní cukrářkou je snadno připravíte i doma. Společně s ní procházejte základním postupem, nic nevynechávejte ani nepřeskakujte, vyvarujte se chyb, na které upozorňuje, a upečete vynikající francouzské dezerty – makronky, madlenky, cannelés, financiers, kokosky, vaflové trubičky, lodičky z Marseille nebo bretaňské karamelky.

————————————————

Začíná léto, které svým krásným počasím láká jít ven sportovat. Přemýšlíte nad tím, že vyzkoušíte nový druh sportu? S výběrem vám může poradit příručka Pusťte se do golfu od autorky Debiie Waitkusové. Vysvětlí vám gró golfu i jeho základní principy. Nahlédněte do ukázky z knihy a pusťte se do trénování!

Pusťte se do golfu

Autorka: Debbie Waitkusová
Přeložili: Štěpán Kočí, Lukáš Trnka

Počet stran: 128
Vazba: lepená
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-204-3289-6
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Pusťte se do golfu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Kniha je návodem, jak snadno vstoupit do golfového prostředí a vyhnout se tak problémům a nástrahám, které často potkávají začínající golfisty, v tomto případě hlavně golfistky. Každý golfový trenér rád vidí, když si jeho klient při tréninkové lekci dělá poznámky a zapisuje si, co se právě dozvěděl. Kniha může být vhodným doplňkem k lekcím a golfovým kurzům pro začínající golfistky, kde by tento text splňoval teoretickou část výuky. Důležitá je také část věnovaná vybraným golfovým pravidlům. Slovníček golfových pojmů na konci knihy připraví čtenářky na konverzaci mezi zkušenými golfisty. Kniha by se dala doporučit i mužům golfistům, aby lépe porozuměli hře a mentalitě golfistek, a přispěli by tak k přátelské atmosféře na hřištích.

————————————————

Chcete ještě více proniknout do výše zmíněného francouzského životního stylu a elánu? Pak je tu V každém okamžiku šik od Tish Jettové. Poradí vám, jak si udržet krásu a šarm i v pokročilejším věku a jak si užívat života. Prolistujte si ukázku!

V každém okamžiku šik

Autorka: Tish Jettová
Přeložila: Markéta Schubertová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 130×206 mm
ISBN: 978-80-249-2670-4
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu V každém okamžiku šik vydalo nakladatelství Ikar.

Tajemství a tipy Francouzek pro stálou krásu, styl a šarm Francouzky jistého věku (ty nad čtyřicet) jsou zajímavé, pečují o svůj intelekt a umění konverzace stejně jako o šarm a fyzický vzhled. Působí mladší, než ve skutečnosti jsou, a úchvatný styl si udrží po celý život. Americká módní novinářka zkoumá, jak se jejich oblečení, krása, stravovací návyky a péče o vlasy mění v průběhu historie a jak některé součásti osobitého stylu Francouzek zůstávají neměnné. Ukazuje, že Francouzky zdůrazňují své přednosti a jen zřídka hovoří o svých slabinách, chybách nebo obavách.


Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV každém okamžiku šik
Tajemství a tipy Francouzek jak zůstat krásná, mít styl a šarm

Jettová, Tish

Ikar, 2015

zobrazit info o knizeProč nikdy nestíhám
Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím

Crabbe, Tony

Noxi, 2015

zobrazit info o knizeS Madame Chic doma
Rodinný život po francouzsku aneb Jak udržet chic sebe i svůj domov

Scottová, Jennifer L.

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeDezerty jedna báseň
Makronky, madlenky, financiers a spol.

van Gils Slavíková, Mirka

Ikar, 2015

zobrazit info o knizePusťte se do golfu
Golfový manuál (ne)jen pro ženy

Waitkusová, Debbie

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář