Za vysvědčení knihu − vyberte si dárek pro malé i velké

Children place their hands over their hearts during the playing of the Kyrgyz National Anthem marking the beginning the graduation ceremony of the Birdik Village School, Kyrgyzstan, May 25, 2010. Airmen from the Transit Center at Manas, Kyrgyzstan, attended the ceremony to celebrate the accomplishments of the children during the school year. This year was important to the children and the community of Birdik Village because they celebrated the completion of the first school year in the renovated facility. The project, which cost about $540,000, was funded by the Air Force and made possible by volunteer efforts from Airmen at the Transit Center at Manas, Kyrgyzstan. The ribbon cutting was held Sept. 1, 2009.
Ruku na srdce – jsou rádi, že už tam nemusí! Školní rok byl možná dřina a vaše děti už se určitě těší na chvíle prázdninového lenošení. Zkuste je motivovat nějakou zajímavou knížkou za odměnu! Ať trénují alespoň čtení.

Co třeba knížku určenou všem rozumbradům a kutilům? Aby se ti vaši těšili, jak po prázdninách rozjedou vědecko-badatelskou činnost naplno, je třeba dát jim nějaký manuál, aby je to nadšení hned nepřešlo. Knížka Zuzany Pospíšilové zdá se být tím pravým návodem na snění o vesmíru.

Vynálezce Tadeáš

Existuje jeden úžasný a záhadný vesmírVynalezceTadeas, který máme skoro na dosah, a přece o něm mnoho nevíme – náš mozek. Proč a jak přemýšlíme? Co našemu mozku prospívá? A jak se rodí chytré vynálezy? Bystrý Tadeáš vypráví všem začínajícím čtenářům o svých neuvěřitelných nápadech a jeho tajemný skřítek odhaluje, jak to chodí v naší hlavě.
Jestli si myslíte, že vynálezcem musí být jen starý a fousatý podivín, tak jste na omylu. Vynálezcem se může stát kdokoli, kdo má v hlavě pořádek. Třeba jako Tadeáš, který už odmalička toužil stát se vynálezcem, a jeho přání se mu splnilo.

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Ilustrace: Zdeňka Řezbová Morávková
Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 172×220 mm
ISBN: 978-80-247-5413-0
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Vynálezce Tadeáš vydalo nakladatelství Grada.

Zalistujte si ukázkou a přijďte vynálezům na chuť. Nebo si přečtěte naši ukázku.

————————————————

Jedenáctka je číslo, které se musí pořádně oslavit (samozřejmě hned po oslavách konce školního roku). Ale slavit tyhle narozeniny každý den? To je jako jíst denně výbornou krupičnou kaši, že? Člověk je pak vděčný za každý normální nudný den ve škole. Nevěříte? Čtěte.

Jedenácté narozeniny

Amanda se už neuvěřitelně těší na své jedenácté narozeniny, protože pak bude všechno jinak. Jedenáct je přece o tolik lepší než deset! Jenomže celý den je od začátku jedna velká katastrofa. Nejhorší na tom je, že se Amanda pohádala s nejlepším kamarádem Leem, který má narozeniny v tentýž den a doteď je oslavovali vždycky spolu. Když si jde večer lehnout, je šťastná, že má ten příšerný den konečně za sebou. Anebo se mýlí? Nazítří se totiž narozeniny znovu opakují, a pak zas a znova… a znova. Co se to děje? A jak se z té nekonečné spirály vymotat?

Autorka: Wendy Massová
Přeložila: Klára Míčková

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 135 x 185 mm
ISBN: 978-80-7391-933-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Jedenácté narozeniny vydalo nakladatelství Slovart.

————————————————

Konec oslav, jde se do práce! Vybavte se ostřížím zrakem, pořádnou dávkou kuráže a pro jistotu si ještě plivněte do dlaní. Najít ztracenou hvězdu není jen tak, to zvládnou jenom princezny (a kašpárci). Máte-li doma takovou, co ráda čte detektivky, pak pro ni bude kniha Hledá se hvězda to pravé ořechové.

Hledá se hvězda

Za sedmero horami a sedmerohleda se hvezda staletími leží království Zářivé hvězdy. Dlouhá léta tam vládl klid a mír, protože zemi chránil bájný meteorit, který kdysi spadl z nebe. Všichni zločinci se té zázračné noci rázem změnili v kamenná vejce. Zlo zmizelo. Avšak v den, kdy začíná náš příběh, v týž den, kdy na královský hrad přichází nový kašpárek, se náhle ukáže, že Zářivou hvězdu – onen bájný meteorit – někdo ukradl. V kamenných vejcích to pracuje, hrad s napětím očekává útok zlých sil.

Autorka: Lenka Brodecká

Ilustrace: Tereza Ščerbová
Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 145×214 mm
ISBN: 978-80-7491-495-9
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Hledá se hvězda vydalo nakladatelství Host.
Přečtěte si ukázku a náš článek ke knize.

————————————————

Nekonečně dobrá prázdninová klasika… To je přece Jules Verne! Cesta kolem světa, Pět neděl v balóně, Tajuplný ostrov… a hlavně slibné Dva roky prázdnin. Jen si vzpomeňte, jak jste si všechny tyto tituly četli i ve škole pod lavicí. Dopřejte svým dětem kvalitní verneovku!

Cesta kolem světa za 80 dní

Dnes zabere cesta kolem světa několik cesta kolem svetadesítek hodin. Ale v devatenáctém století na ni bylo třeba počítat minimálně s několika měsíci. Proto považovali členové Reformního klubu za neslýchaně opovážlivé, když anglický gentleman Phileas Fogg prohlásil, že takovou výpravu zvládne přesně za osmdesát dní. A aby všechny přesvědčil, že to myslí vážně, podpořil svá slova sázkou o neuvěřitelných dvacet tisíc liber… Ještě téhož dne vyráží se sluhou Passepartoutem na dobrodružnou cestu. Kniha se dočkala řady filmových zpracování, pro nejmenší děti dokonce jako televizní seriál, kde role románových hrdinů hrají animovaná zvířata.

Autor: Jules Verne
Přeložil: B. Klika

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-249-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Cesta kolem světa za 80 dní vydalo nakladatelství Omega.
Zalistujte si ukázkou.

————————————————

Až procestujete svět za 80 dní, udělejte si ještě čas na poklidné lenošení u moře. …poklidné? Ale vůbec ne! Bruno vám to potvrdí. Bohužel, místo opalování jde opět o hodně nebezpečné dobrodružství. Touto akční četbou potěšíte i menší školáky a každého, kdo četl předchozí díly.

Bruno u moře

Bruno, neobyčejný pejsek s neobyčejným životem, se vrací! A i tentokrát se svým nejlepším kamarádem, panem Žmolkofuskou, prožije pořádné dobrodružství. Vypraví se totiž k moři, kde se setká tváří v tvář se žralokem, naučí se několik cizích slůvek, a dokonce se v pravém pirátském korábu zúčastní honby za pokladem! Třetí díl knižní řady bohatě ilustrovaných příběhů pro začínající čtenáře i k předčítání.

Autor: Alex Smith
Přeložila: Jana Hejná

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 130×180 mm
ISBN: 978-80-204-3303-9
Doporučená cena: 179 Kč

 

Knihu Bruno u moře vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Předchozí dobrodružství:

————————————————

Pokud jste je už od malička učili, že lhát se nemá, že milosrdná lež je taky lež a kdo lže, ten krade, potom bude Ostrov lhářů skvělým potvrzením toho, že jste měli pravdu. I drobné lži se mohou vymknout z rukou… Prázdninové čtení, zejména pro starší slečny. (A pro všechny lháře, samozřejmě.)

Ostrov lhářů

Přečtěte si to. A jestli se vás někdo zeptá, jak to skončí, prostě LŽETE!
Báječná rodina Sinclairových.

Soukromý ostrov.
Velice bystrá dívka, se kterou je něco v nepořádku.
Skupina čtyř přátel – Lhářů –, jejichž přátelství začne být destruktivní.
Revoluce. Nehoda. Tajemství.
Lži a další lži.
Pravá láska.
Pravda.

Autorka: E. Lockhartová
Přeložila: Barbora Doležalová

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 137 × 207 mm mm
ISBN: 978-80-7491-423-2
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Ostrov lhářů vydalo nakladatelství Host.
Podívejte se na videoupoutávku:

A přečtěte si ukázku nebo náš článek o knize.

 


Zapojte se do našich aukcí, některé tituly se tam ani neohřejí!


Dočetli jste zrovna nějaký prázdninový titul? Podělte se o něj s ostatními ve čtenářské recenzi.
Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám své poznatky v komentářích.

Děkujeme!

(Zdrojem náhledového obrázku je www.flickr.com)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVynálezce Tadeáš

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

zobrazit info o knizeJedenácté narozeniny
Willow Falls Series (1)

Massová, Wendy

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeHledá se hvězda

Brodecká, Lenka

Host, 2015

zobrazit info o knizeCesta kolem světa za 80 dní

Verne, Jules

Edice Knihy Omega, 2015

zobrazit info o knizeBruno u moře
Neobyčejný pejsek s neobyčejným životem!

Smith, Alex T.

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeOstrov lhářů

Lockhartová, E.

Host, 2015

Napsat komentář