Získejte nový případ slovenského oddělení vražd

Basnik-perex
Richard Krauz se po posledním případu rozhodl zůstat na oddělení vražd. Protože je zde zelenáč, dávají mu to jeho kolegové někdy pořádně najevo, ale když přijde na věc, jsou ochotni se za něj postavit. Stejně jako v případu brutálních vražd, ve kterých se stane podezřelým.

Báseň jako jediná stopa

Po akci Rusalka se mladý Krauz rozhodl zůstat na oddělení vražd. To ovšem spolu s Burgerem netušili, že pár dní nato je čeká případ, který prověří nejen jejich odborné schopnosti, ale i to nejdůležitější v práci detektivů – vzájemnou důvěru. Hned v začátku své kariéry na oddělení vražd musí Richard Krauz projít tvrdou zkouškou. Jeho smysl pro spravedlnost naráží na tehdejší právní systém, na „spravedlnost“ měřenou podle socialistických norem. Je podezírán z několika vražd mladých dívek a ve svízelné situaci mu jsou ochotni pomáhat pouze jeho nejbližší kolegové. Ti mu navzdory chatrným důkazům zachovají svou kolegiální důvěru, zatímco vrah na sebe upozorňuje jednou stopou – básněmi, které jim posílá.

 

Básník

Autor: Dominik Dán

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Josef Šmatlák
Počet stran: 328
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-7391-159-1

Přečtěte si více o knize Básník, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart. Můžete si také přečíst krátkou ukázku.

S Richardem Krauzem jste se mohli poprvé setkat v knize Uzel (jejíž recenzi jsme vám přinesli. Přečíst si můžete i naši recenzi Básníka.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

Ukázka z knihy

Třídila, popíjela a ještě jí zbyla i volná ruka pro cigaretu. Zapálila si první a vychutnávala tu směs lahodných chutí tabáku a kávy. Každé ráno stále to samé.
Rozdělila pár věstníků, pár interních nařízení, pár služebních zpráv a zápisů, pár dopisů, lokla si kávy, šlukla z cigarety a dopis s podivnou adresou a upřesněním K rukám detektiva Krauze položila přesně, neboť věděla, že Eda Burger má nového kolegu.
Nepozastavila se nad adresou a položila dopis na hromádku, určenou pro oddělení násilné kriminality. Octl se navrchu, neboť byl poslední.
Jakmile dokončila třídění pošty, típla cigaretu, dopila kávu a začala přepisovat hlášení pro ministerstvo, jež mělo být hotové a doručeno do desáté hodiny dopolední. Včera to nestihla a dnes tedy musela sebou hodit, neboť ministerské termíny byly neúprosné.
Hluk jejího psacího stroje zaplnil chodbu a vzápětí se k němu přidalo bouchání výtahových dveří jako neklamný důkaz toho, že začal další pracovní den a hoši z kriminálky přicházejí jeden za druhým na své pracoviště. (str. 14)

 

Vyhrajte knihu Básník

Richard Krauz se sice stal právoplatným vyšetřovatelem kriminálky, netušil ale, že již po krátké době bude muset bojovat nejen o svoje místo v týmu, ale hlavně i o svoji svobodu. V příměstském lesíku je objeveno podivně zohavené tělo mladé ženy, ve které Krauz pozná svoji bývalou milenku, volejbalistku Dianu. Ale společná minulost není to jediné, co jej s vraždou spojuje. Její posmrtná poloha, do které ji vrah naaranžoval, totiž koresponduje s básní, kterou Krauz v mládí publikoval. Kolegové Krauzovi věří, ale policejní inspekce má, zdá se, jiný názor. Podaří se mord partě odhalit skutečného vraha, nebo za vše bude odsouzen právě Richard Krauz?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Básník vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Básník
probíhá od 20. června do 3. července 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Básník

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBásník

Dán, Dominik

Slovart, 2015

Napsat komentář