Zasoutěžte si o provokativní zpověď jedné hvězdy

Holka-a-ne-ledajaka-perex
Lena Dunham je známá hvězda stanice HBO, která se nyní čtenářům představuje i jako spisovatelka. A jako téma pro svou první knihu si nevybrala nic lehčího než vlastní život. Přečtěte si její přímé vyznání z vlastních úspěchů i problémů.

Život hvězdy HBO

Holka-a-ne-ledajaka-ukazkaOtevřená, šokující, neuvěřitelná, ale pravdivá. Taková je knížka Leny DunhamHolka, a ne ledajaká (Not That Kind Of a Girl), na kterou čeká celý svět. Debut z pera režisérky, scénáristky, producentky, herečky, ale hlavně hvězdy HBO seriálu Girls přichází, aby zanechal všechny čtenáře s otevřenou pusou. Za svoji práci byla nominovaná na několik cen EMMY a získala dva Zlaté glóby.

Teď však přichází jako spisovatelka, která odhaluje své nejhlubší nitro, jak fyzické, tak i psychické. Její styl je přímý, ostrý, vtipný a sarkastický. S humorem sobě vlastním se zpovídá z těch nejtrapnějších i nejdůležitějších okamžiků svého života. Silné scény, které nikoho nenechají chladným; zážitky, které by člověk neprozradil ani nejlepšímu příteli Lena Dunham otevřeně a sebekriticky nabízí na zlatém podnose. Vztahy, sex, drogy, rodina, problémy, úspěch, váha, vzlety a pády, takový je život Leny Dunham a ona z něho čerpá to nejlepší pro své umělecké aktivity i pro knihu Holka, a ne ledajaká (Not That Kind Of a Girl). Random House za ní zaplatil 3,7 milionů dolarů. V roce 2015 vychází ve 23 zemích světa.

 

Holka a ne ledajaká

Provokativní výpověď mladé ženy o tom, co se „naučila“

Autorka: Lena Dunhamová

Vydalo: nakladatelství Noxi
Překlad: Helena Čížková
Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2015
ISBN: 978-80-8111-155-6

Přečtěte si více o knize Holka a ne ledajaká, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Noxi. Rozhodně si nenechte ujít ani ukázku.

Logo-Noxi

Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje. Čtenářům nabízí úspěšné tituly, které se v zahraničí staly bestsellery, především pak knihy o zdravém životním stylu ale i kvalitní beletrii.

 

Ukázka z knihy

Dva v jedné posteli – ve vší počestnosti

Úžasné řešení (pro toho, kdo nesnáší sám sebe)

Dlouho jsem pochybovala, jestli mě sex vůbec baví. Zamlouvalo se mi všechno, co mu předchází. (…) Ale samotný sex mi zůstával záhadou. Pořád to nebylo tak úplně ono. (…) V prvním ročníku vysoké jsem našla řešení: společná postel – ve vší počestnosti. Spočívá v tom, že toho, kdo vás přitahuje, pozvete na celou noc do své postele, přičemž je dovoleno úplně všechno – až na sex. (str. 23–24)

 

Vyhrajte knihu Holka a ne ledajaká

Málokterá slavná hvězda má odvahu odhalit fanouškům své soukromí tak jako režisérka, scénáristka, producentka a herečka Lena Dunhamová. Ta ve své knize neváhala poodkrýt nejtajnější zákoutí svého života a nevyhýbala se ani ožehavým tématům jako sex a drogy. Otevřený i vtipný styl vyprávění nenechá chladného ani toho, komu jméno autorky není známé.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Noxi vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Holka a ne ledajaká vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Holka a ne ledajaká
probíhá od 10. do 23. května 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 autobiografie Holka a ne ledajaká

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHolka a ne ledajaká
Provokativní výpověď mladé ženy o tom, co se "naučila"

Dunhamová, Lena

Noxi, 2015

Napsat komentář