Dobrodružné příběhy pro děti

Kluk čte
V dnešní knižní nabídce najdete bohatou nadílku knih pro vaše děti – dobrodružné, veselé, dovádivé, plné obrázků, ale i dětských postřehů a mouder. Vydejte se spolu s nimi po stopě falešných stěhováků, velké kočky či třeba odhalit pusinkového lupiče…

Série příběhů pro děti s detektivními zápletkami autorky Zuzany Pospíšilové přichází s novým pokračováním a vy se můžete vydat spolu s ním rozluštit hádanku falešných stěhováků!

DetektivovoveUkNapětí a legrace, to jsou zkrátka DeTeKTiVové! Několik bytů vykradených tak, že v nich nezůstane ani nábytek. Stopy vedou ke krytému bazénu. Partička malých detektivů ani tentokrát nenechá policii na holičkách a objeví klíčové důkazy. Nenechte si ujít již čtvrtý příběh z napínavé a skvěle ilustrované detektivní série.
DeTeKTiVové Dan, Tadeáš, Kuba, Tomáš a Vašek už vyřešili záhadu ztraceného obrazu, našli uloupené peníze a přivedli policii na stopu pachatel série podivných krádeží. Čtvrtý detektivní příběh však začíná beznadějně – prázdninami. Když ale Tadeáš zjistí, že podivní stěhováci vystěhovali byt tety Helenky, která se nikam stěhovat neplánovala, zavětří tak novou detektivní záhadu. Ve městě vykrádají byty falešní stěhováci! Kluci zachytí důležitou stopu a už ji nepustí. Přidej se k pátrání!

Ukázku z knihy najdete na našich stránkách.

Detektivové a falešní stěhováci

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Ilustrátorka: Markéta Vydrová
Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 171×220 mm
ISBN: 978-80-247-4583-1
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Detektivové a falešní stěhováci vydalo nakladatelství Grada.

———————-

Máte rádi dobrodružství s draky? A znáte trošku zvláštního vikinga Škyťáka? Pokud ano, tak vězte, že právě na knižní pulty přistál další díl jeho úžasných příhod!

SkytakObrPři svém posledním dobrodružství se Škyťák Šelmovská Štika III. seznámil s novou kamarádkou Kamikazi, následnicí trůnu kmene Zbojnic. Ve čtvrtém dílu svých pamětí ale s její pomocí bude muset přijít na to, jak zlomit dračí prokletí a zachránit život svému na smrt nemocnému nejlepšímu příteli. Barbarské souostroví právě svírá nejtužší zima za sto let, a proto po zamrzlých pláních Zachmuřeného moře pěkně sviští nejen Vikingové v saněmi tažených saních, ale i děj celé knížky.

Přečtěte si ukázku z knihy.

Jak zlomit dračí prokletí

Autorka: Cressida Cowellová
Přeložil: Silvestr Vandrovec Špaček

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 125×1950 mm
ISBN: 978-80-7391-904-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Jak zlomit dračí prokletí vydalo nakladatelství Slovart v edici BRIO.

———————-

I další kniha patří do většího cyklu. Její hrdina Manolito k nám přichází ze Španělska a určitě bude našim dětem dobrým a zábavným společníkem.
Čtenářům se představuje knížka Chudák Manolito, druhý díl osmidílné série o desetiletém chlapečkovi známém též jako Manolito Brejloun. Opět se budeme setkávat s celou Manolitovou svéráznou rodinkou a tím nejlepším dědečkem na světě. S jeho kamarády a spolužáky zas budeme moci opět prožít nejednu zajímavou situaci. Ve vedlejších rolích nás čeká pančelka Asunción alias Teta Melitona, všetečná sousedka Luisa s fenkou Boni a svou chvíli slávy si prožije i Manolitův kmotr Bernabé (byť jinak než by si asi představoval). Knížka potěší i dojme chlapcovou upřímností a čtenáři se výborně pobaví díky jeho neopakovatelnému smyslu pro humor a svérázným komentářům.
Čeká vás odhalení tajemství životní Pravdy, dozvíte se jak funguje efekt mancebo, proč je Manolito chudák a Carabanchel posledním útočištěm Želv Ninja. Chudák Manolito je tou nejlepší volbou pro celou rodinu, na své si přijdou nejen děti, ale také jejich rodiče.


Můžete si také prolistovat ukázku.

Chudák Manolito

Autorka: Elvira Lindo
Přeložila: Eva Šašková

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-118-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Chudák Manolito vydalo nakladatelství Omega.

———————-

Když se ztrácí láska mezi rodiči, děti s určitostí ví, že ji někdo krade. Na vině všech neshod a hádek bude nejspíš „pusinkový lupič“. Jestli ho lze přinutit všechno nakradené vrátit, se dozvíte v pohádkovém příběhu malé Emy.

Když vám to v rodině neklape, maminka s tatínkem se na sebe už moc neusmívají, řádí u vás nejspíš v noci PUSINKOVÝ LUPIČ. I osmiletá Ema má pocit, že se k sobě její rodiče nechovají tak hezky jako dřív. Rozhodne se tomu přijít na kloub a na pomoc si vezme lehce bláznivou sousedku, o které si myslí, že je čarodějnice. Společně odhalí nesmělého Vincenta, co se tak stydí žen, že si žádnou nemůže najít, a musí po nocích chodit krást pusinky jiným lidem. Aby se maminka s tatínkem měli zase rádi jako dřív, potřebuje Ema pusinkovému lupiči sehnat nějakou přítelkyni, která by mu všechny ty pusinky, co u nich doma krade, dala. Spolu se sousedkou přiberou do party ještě Eminu prima babičku, která svou vnučku o prázdninách hlídá, a pustí se do akce. S Vincentem, který ze sebe před jakoukoliv ženou nedostane ani slovo, to ale bude pěkná fuška…

Ema a pusinkový lupič

Autor: Rudolf Král

Ilustrátor: Lukáš Urbánek
Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-204-3358-9
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Ema a pusinkový lupič vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Knihu můžete právě vyhrát v naší soutěži!

———————-

Kolik knih napsal Thomas Brezina, se snad ani nedá spočítat. Do knihkupectví právě přichází další z jeho dobrodružných Klubů Tygrů. Vzhůru tedy za záhadou tříbarevné kočky!

TygrUkPříběh, který tě vtáhne do děje a už nepustí! Seznam se s Klubem Tygrů! Jeho členové – Biggi, Luk a Patrik – jsou detektivové, kterým to opravdu pálí. A vezmou tě do party! Tentokrát jim zkříží cestu tříbarevná kočka, která je přivede na stopu tajemného dědictví. Někdo se chce pozůstalosti zmocnit za každou cenu a nezalekne se ani zločinu. Co s tím má však společného tříbarevná kočka? Klub Tygrů se musí pustit do pátrání, nezbývá totiž moc času…

Přečtěte si ukázku z knihy.

Klub Tygrů – Tajemství tříbarevné kočky

Autor: Thomas Brezina
Přeložila: Dagmar Steidlová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 190×120 mm
ISBN: 978-80-253-2442-4
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Klub Tygrů – Tajemství tříbarevné kočky vydalo nakladatelství Fragment.

———————-

Umíte si představit, že byste byli chvíli malí, chvíli velcí? Pokud ne, pak se ponořte do příběhu holčičky, která touto mocí vládne. Ovšem otázkou zůstává, zda jde o výhodu, nebo spíše problém…
ViolaUkViola by si moc přála pejska, ale rodiče jí to nedovolí. Nejdřív jim musí dokázat, že je dostatečně zodpovědná. Jenže tady je zakopaný pes: Viola se občas zmenší tak, že není větší než psí suchar. A to může být nebezpečné! Ale když se Viola seznámí se psím rošťákem Čipem, který ji poslouchá, jen když je malá, zjistí, že být scvrkávací může mít i své výhody…

Přečtěte si ukázku z knihy.

Zmenšovací Viola a vzrůšo na psích závodech

Autor: Lou Kuenzler
Přeložili: Tereza Nuckollsová – Jan Březovský

Počet stran: 300
Vazba: brožovaná
Formát: 135×185 mm
ISBN: 978-80-7391-885-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Zmenšovací Viola a vzrůšo na psích závodech vydalo nakladatelství Slovart v edici BRIO.


Kterou z knih byste koupili svým dětem? A která by lákala vás samotné? Podělte se s námi v komentářích!

Nejen knihy pro děti můžete vydražit v našich aukcích!

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak zlomit dračí prokletí
Škyťák Šelmovská Štika III. 4

Cowellová, Cressida

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeDetektivové a falešní stěhováci

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

zobrazit info o knizeChudák Manolito

Lindo, Elvira

Edice Knihy Omega, 2015

zobrazit info o knizeEma a pusinkový lupič

Král, Rudolf

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeKlub Tygrů – Tajemství tříbarevné kočky

Brezina, Thomas C.

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeZmenšovací Viola a vzrůšo na psích závodech
V jednu chvíli velká, v další prťavá jak psí suchar

Kuenzler, Lou

Brio, 2015

Napsat komentář