Život není peříčko

white-feather-1431676-m
Problémy ve vztazích (ať už mezi životními partnery, nebo přáteli), nevěra, dítě opuštěné biologickými rodiči, boj s nevyléčitelnou nemocí i autobiografie únosu a brutálního znásilňování muslimskými fanatiky – toť stručný výčet dnešní nabídky knih o tom, že život někdy není jednoduchý…

První kniha s názvem Dům v nebo od autorek Amandy Lindhout Sary Corbett  je inspirována opravdovým lidským osudem. Amanda je nespoutaný dobrodruh a cestuje po celém světě. Cesta do Somálska se jí však stane osudnou, když ji i s jejím tehdejším přítelem přepadnou a zajmou extremisti… Přečtěte si ukázku!

Dům v nebi

Autorky: Amanda Lindhoutová, Sara Corbettová
Přeložila: Eva Brožová

Počet stran: 424
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7462-701-9
Doporučená cena: 388 Kč

Knihu Dům v nebi vydalo nakladatelství Jota.

Příběh Amandy Lindhoutové začíná jako úžasný cestopis inspirovaný magazínem National Geographic. Malá Amanda celé dětství vybírá z popelnic zálohované láhve, aby si mohla v charitativním obchodě koupit stará čísla časopisu, díky jehož reportážím uniká z neutěšených domácích poměrů do neznámého, vzrušujícího světa. Její zvědavost ji zavede na nejkrásnější a nejodlehlejší místa planety a touha stát se novinářkou na volné noze do nebezpečných zemí jako je Afghánistán či Irák, a nakonec také do Somálska. Amanda ví, že Somálsko je nejnebezpečnější země světa, přesto přemluví svého bývalého přítele, australského fotožurnalistu Nigela Brennana, aby se tam s ní vydal. Druhý den pobytu v Somálsku jsou uneseni ozbrojenými extremisty, kteří za ně požadují výkupné tří miliony amerických dolarů…

———————————

Víkend na sklonku léta, plážový domek a několik rodičovských párů s dětmi. Představa téměř idylická, kdyby ovšem pod povrchem nebublalo několik skrytých dramat. Kniha Prořezávání zoubků napsána autorkou Julií Fierro prozrazuje to, že rodičovství není vždy tak jednoduché a intuitivní jako ve filmech a reklamách. Zde je ukázka z díla a její pokračování najdete na stránkách nakladatele.

Prořezávání zoubků

Autorka: Julie Fierro
Přeložila: Tereza Horáková

Počet stran: 424
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7498-069-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Prořezávání zoubků vydalo nakladatelství Domino.

Hostitelka Nicole se snaží skrýt příznaky své obsedantně-kompulzivní poruchy. Muž v domácnosti Rip se těžce smiřuje se skutečností, že mu manželka kvůli kariéře odepře druhé dítě a přinutí ho tím vystoupit z rodičovské role, která se mu zalíbila. Tiffany zjišťuje, že jí sice půvab dopomohl k tomu, aby se vymanila z nouze, ale přesto se mezi lidmi z této společenské vrstvy necítí ve své kůži. Frustraci řeší tím, že nepokrytě flirtuje s Ripem a hádá se se svou nejlepší kamarádkou Leigh. Ta je v přesně opačné situaci: pochází z význačné rodiny, ale hrozí jí finanční krach a je zcela psychicky závislá na úžasné tibetské chůvě… Měl to být pohodový víkend, ale teď je z něj katalyzátor napětí, konfliktů a nedorozumění. Kniha Prořezávání zoubků se věnuje složitým problémům nastupujícího středního věku: nestálosti přátelství, konfliktu milenecké a rodičovské lásky, touze po uznání. Především se však tento román s příjemným nadhledem zabývá bezvýhradnou láskou, kterou cítíme ke svým dětem, i když za ni platíme bezpočtem kompromisů a osobních obětí.

——————————————-

Hrdinku románu Horko domácího krbu provází celý život smůla. Příběh jednoho nešťastného života vykreslila spisovatelka Blanka Hošková. Prolistujte si ukázku!

Horko domácího krbu

Autorka: Blanka Hošková

Počet stran: 224
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 115×185 mm
ISBN: 978-80-7462-791-0
Doporučená cena: 238 Kč

Knihu Horko domácího krbu vydalo nakladatelství Jota.

Krásný muž, okouzlující úsměv, velká láska, nový život… Martina prožila dětství v dětském domově, a když se jednoho dne setká se svým budoucím manželem, spálí mosty, opustí zaměstnání a odejde s ním do nového domu v jiném městě, aby s nadšením a plná lásky rozdmýchávala „teplo domácího krbu.“ Proč se až barvotisková idyla postupně změní v peklo a příjemné teplo v nesnesitelný žár? Kam se poděl milující muž? A vize dokonalého manželského štěstí?

————————————————

Po několika letech dlouhodobého vztahu zpravidla přichází stereotyp a šeď. Jak si s takovou situací poradit? S tím se v románu Kouzlo všednosti poprala spisovatelka Táňa Keleová-Vasilková. Přečtěte si ukázku!

Kouzlo všednosti

Autorka: Táňa Keleová-Vasilková

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-8111-243-0
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Kouzlo všednosti vydalo nakladatelství Noxi.

Komorní příběh mladých manželů Magdy a Adama. Přestože oba byli přesvědčení, že jim dvěma se to stát nemůže, čas ukázal, jak se mýlili. Všednost, jednotvárnost, nekonečný koloběh stejných rán a stejných večerů postupně mění jejich společný život. Ani si nestačili všimnout, kdy se to vlastně stalo, ale najednou jako by v jejich vztahu bylo něco mrtvého. A nástupem Magdy do práce se všechno ještě zhorší… Může mít všednost i svoje kouzlo?

————————————–

Pokud se vám líbil humorný román a stoletém staříku, jistě naleznete zalíbení i v knize Ztráty a nálezy. Je to milý příběh o tom, že i mladí mohou být moudří a stáří se nerovná smrti. Na našem webu se již dříve objevila recenze této knihy od Brooke Davis. Přečtěte si ukázku!

Ztráty a nálezy

Autorka: Brooke Davisová
Přeložila: Jana Hejná

Počet stran: 272
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-3681-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Ztráty a nálezy vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Millie je sedmiletá holčička se zrzavými kudrnami a červenými gumáky. Vede si seznam mrtvých tvorů, na němž kromě pavouka a sousedovic kočky figuruje také babička a brzy na něm přibyde i tatínek. Jednoho dne ji ovšem maminka zanechá samotnou pod stojanem s obrovitánskými spoďárami v místním obchodním domě a už se nevrátí. Dvaaosmdesátiletá Agatha Pantha nevyšla od smrti manžela z domu a s nikým nepromluvila. Prázdnotu ve svém životě vyplňuje pořváváním po kolemjdoucích, sledováním nevyladěné televize a svým na minutu přesným denním rozvrhem. Tedy až do toho osudného dne, kdy si v protějším domě všimne osamělé holčičky. Písař Karl kdysi špičkami prstů vyťukával milostné dopisy na ženinu sametovou kůži. Dnes ovšem sedí v domově důchodců a moc dobře ví, že musí najít způsob, jak začít znovu žít. A tak odsud v náhlém radostném popudu uprchne. Náhoda svede tyto tři dohromady. 

——————————————

Kniha Pořád jsem to já se stala předlohou pro stejnojmenný film, ve kterém hlavní hvězda Julianne Moore exceluje natolik, že si za svůj výkon zasloužila Oskara. Jde o smutný, ale také nadějí protkaný příběh o ženě, které se v padesáti letech projeví Alzheimerova choroba. Dílo napsala Lisa Genova. 

Pořád jsem to já

Autorka: Lisa Genova
Přeložila: Karina Matějů

Počet stran: 244
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7252-573-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pořád jsem to já vydalo nakladatelství Práh.

Alice Howlandová je hrdá na to, co v životě dokázala. Ačkoli jí bude teprve padesát, je uznávanou profesorkou kognitivní psychologie na Harvardu a světově proslulou odbornicí v oboru psycholingvistiky, má tři dospělé děti a úspěšného manžela, také známého vědce. Zničehonic se však u ní začne projevovat nezvyklá zapomnětlivost a chvilkové ztráty orientace a do jejího života vstoupí tragická diagnóza časné formy Alzheimerovy choroby. Nevyhnutelné příznaky počínající demence ji pomalu připravují o osobnost a dříve tak nezávislá a ambiciózní Alice se učí žít pro přítomnou chvíli. Zatímco dřív stavěla na první místo akademickou kariéru, je najednou nucena přehodnotit nejen svůj vztah s manželem a očekávání týkající se budoucnosti jejích dětí, ale i své představy o tom, kdo je a jaké je její místo v tomhle světě.


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDům v nebi

Lindhoutová, Amanda - Corbettová, Sara

Jota, 2015

zobrazit info o knizeProřezávání zoubků

Fierro, Julie

Domino, 2015

zobrazit info o knizeHorko domácího krbu

Hošková, Blanka

Jota, 2015

zobrazit info o knizeKouzlo všednosti

Keleová-Vasilková, Táňa

Noxi, 2015

zobrazit info o knizeZtráty a nálezy
Příběh, který vás rozesměje, rozpláče a přesvědčí o tom, že na změnu není nikdy pozdě

Davisová, Brooke

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizePořád jsem to já

Genova, Lisa

Práh, 2015

Napsat komentář