Život jako příběh, příběh jako život

book-905342-m
Co jiného je život, než vlastně jeden dlouhý, velký a jedinečný příběh? Právě knihy se silným tématem životních osudů a situací vám přinášíme v dnešních knižních tipech!

Americký spisovatel Philip Roth ve svých knihách již využil českého prostředí. Výjimkou není ani kniha Pražské orgie, ve které se vydává na průzkum totalitního Československa. Zajímá ho zejména život zdejších zakázaných autorů. Kniha je poslední knihou z tetralogie pojednávající o postavě Zuckermanna a jeho životě.

Pražské orgie

Autor: Philip Roth
Přeložili: Jiřina a Karel Kynclovi

Počet stran: 104
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-2552-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Pražské orgie vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Nathan Zuckerman se vydává v polovině 70. let minulého století do Prahy, aby pátral po rukopisu umučeného židovského autora. V národě devastovaném totalitním komunismem a sovětskou okupací pozná spisovatele, jejichž dílům byla přisouzena existující mocí taková závažnost, že je bylo nutné zakázat. Přesvědčí se, že požadavky vznesené na spisovatele v duchu židovské pospolitosti jsou neméně zhoubné pro svobodu lidského ducha než ty, které jim ve jménu reálného socialismu klade český ministr – jenž ovšem vládne mocí prosadit je. Je svědkem toho, jak nemožnost sebevyjádření, vytváření imaginárního světa na papíře, přivádí pražské intelektuály k vytváření třeštivě groteskního, divadelního světa ve skutečnosti.

———————————————

Máte někdy pocit, že vaše rodina není úplně tak běžná? V tom případě se seznamte s rodinou F z románu Zvláštní příběh rodiny F! Jaké to je se konečně vymanit z bizarního vlivu rodičů a jaký je život umělců, zkoumal Kevin Wilson.

Zvláštní příběh rodiny F

Autor: Kevin Wilson
Přeložil: Rani Tolimat

Počet stran: 340
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-257-1355-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Zvláštní příběh rodiny F vydalo nakladatelství Argo.

Caleb a Camille Fangovi, autoři happeningů a performancí, zasvětili svůj život umění. Když ale život umělce spočívá v neustálém posouvání hranic toho, co lidé běžně považují za normální, těžko se u toho vychovávají děti. Annie a Buster Fangovi o tom vědí své. Celý život, co pamatují, účinkovali v nejrůznějších rodičovských více či méně bláznivých kouscích, často nedobrovolně. Teď už jsou dospělí, vinou chaotického dětství se ovšem jen obtížně vyrovnávají s každodenním životem mimo bizarní svět otce a matky.

————————————–

Příběh osamělé Roberty a Dorothy, které trápí samota, láska i dávné tajemství, – to je Kufr paní Sinclairové.  Knihu napsala autorka Louise Waltersová. Nahlédněte do ukázky!

Kufr paní Sinclairové

Autorka: Louise Waltersová
Přeložil: Milan Lžička

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 142×215 mm
ISBN: 978-80-204-3466-1
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Kufr paní Sinclairové vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Osamělá Roberta pracuje v knihkupectví Old and New a ráda sbírá všemožné poklady minulosti ukryté ve starých svazcích – fotografie, dopisy, pohlednice. Když jí otec jednou věnuje starý kufr, jenž svého času patříval její babičce, objeví v něm prazvláštní dopis z druhé světové války. Je pod ním podepsaný její dědeček, jehož nikdy nepoznala – nejde jí však do hlavy, jak ho mohl napsat, jelikož dle data uvedeného v listu už měl být tehdy dávno po smrti…

—————————————————

Jistě znáte již klasické dílo Sever proti Jihu. O životě postavy chůvy z tohoto románu pojednává kniha Život Ruth s podtitulem Příběh chůvy Scarlett O´Harové. Je to příběh o touze, lásce, odvaze a nezdolné síle. Knihu napsal Donald McCaig.

Život Ruth – Příběh chůvy Scarlett O´Harové

Autor: Donald McCaig
Přeložil: Jakub Volný

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 145×227 mm
ISBN: 978-80-249-2709-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Život Ruth – Příběh chůvy Scarlett O´Harové vydalo nakladatelství Ikar.

Život Ruth přináší poprvé publikovaný příběh známé postavy Mammy, služebné a chůvy z dnes již klasického díla Margaret Mitchellové Jih proti Severu. Je příběhem o síle charakteru, nezdolné vůli a statečnosti v nesvobodném světě. Ruth jako malé dítě zázrakem přežívá útok francouzské armády na karibský ostrov Saint Domingue. Francouzský pár imigrantů se děvčátka ujme a novým Ruthiným domovem se stane rušné město Savannah na americkém Jihu. Zde nás Ruth opět přivádí k osudům Solange, Ellen a Scarlett, legendárních postav z pera Margaret Mitchellové, které dodnes obdivují generace čtenářů.

——————————————————–

Ve své nejnovější knize Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování pokračuje Haruki Murakami ve svém charakteristickém literárním stylu a opět vytváří výjimečné dílo, ve kterém čtenáře pohltí svým magickým světem. Pročtěte si ukázku, její pokračování najdete na stránkách knihy.

Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování

Autor: Haruki Murakami
Přeložil: Tomáš Jurkovič

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135 × 207 mm
ISBN: 978-80-207-1615-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování vydalo nakladatelství Odeon.

Cukuru Tazaki byl na střední škole jedním z pěti členů party, která ho ze dne na den vyloučila ze svého středu, aniž mu někdo z jeho kamarádů řekl proč. Tazaki utrpěl ztrátou přátel duševní otřes a zabýval se dokonce i myšlenkou na sebevraždu. Řadu let poté ho přiměje přítelkyně Sára, aby vyhledal své bývalé kamarády a získal odpověď na otázku: PROČ?

——————————————————–

Daniel Glattauer vytvořil netypické dílo, ve kterém dárce zaujme místo, jež obvykle patří zločinci. V knize Není zač najdete motivy dobročinných darů, komplikovaného vztahu mezi otcem a synem, alkoholu i hledání cesty k sobě navzájem. Kniha je založena na skutečné události. Prohlédněte si ukázku!

Není zač

Autor: Daniel Glattauer
Přeložila: Iva Kratochvílová

Počet stran: 303
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7491-417-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Není zač vydalo nakladatelství Host.

Kdo stojí za tajemnou sérií dobročinných darů? Gerold Plassek je novinář, pracuje pro bezplatné reklamní noviny. Jednoho dne se mu ozve jeho bývalá přítelkyně a požádá ho, aby se několik měsíců staral o jejího čtrnáctiletého syna Manuela. Sama totiž musí odjet na zahraniční pracovní cestu. Gerold není zrovna nadšený, ale nemůže odmítnout — Alice mu totiž svěří, že je chlapcovým otcem. Manuel tedy vysedává v Geroldově kanceláři, pozoruje ho při nicnedělání a netuší, že tenhle ztroskotanec je příčinou jeho existence.


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další můžete vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePražské orgie
Intelektuálové v kleštích totality

Roth, Philip

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeZvláštní příběh rodiny F

Wilson, Kevin

Argo, 2015

zobrazit info o knizeKufr paní Sinclairové

Waltersová, Louise

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeŽivot Ruth – Příběh chůvy Scarlett O´Harové

McCaig, Donald

Ikar, 2015

zobrazit info o knizeBezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování

Murakami, Haruki

Odeon, 2015

zobrazit info o knizeNení zač

Glattauer, Daniel

Host, 2015

Napsat komentář