V hlavní roli zvířátka

Jehně Flickr
Zvířátka jsou v dětských knihách oblíbenou stálicí. Dnes vám proto doporučíme šest novinek z českého knižního trhu, mezi kterými si vybere každý malý milovník zvířátek.

Alex T. Smith je mladý ilustrátor z Velké Británie, kterému nestačilo jen knihy výtvarně dotvořit, ale pustil se i do psaní. Byla to dobrá volba, protože jeho knihy jsou nesmírně oblíbené a dočkaly se překladů do různých jazyků. Nyní si v češtině můžete přečíst jeho příběh o neobyčejném pejsku Brunovi.

Bruno, neobyčejný pejsek s neobyčejným životem, zažívá spolu se svým nejlepším kamarádem panem Žmolkofuskou nové úžasné dobrodružství! Oba se vůbec poprvé podívají do parku, kde potkají spoustu zvláštních človíčků. Zavítají také do cirkusu a dokonce v něm nakonec i vystoupí! Vtipný, hravý a bohatě ilustrovaný příběh. Druhý díl knižní řady pro nejmenší čtenáře a k předčítání.Bruno

Bruno v cirkuse

Autor: Alex T. Smith
Přeložila: Jana Hejná

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 130×180
ISBN: 978-80-204-3304-6
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Bruno v cirkuse vydalo nakladatelství Mladá fronta.

První díl série:

 

 

––––––––––––––––––––––––

 

Tato knížka  potěší spíše holčičky, vyskytují se v ní totiž kouzelní poníci a princezna. Na první pohled tento titul zaujme krásnými ilustracemi a příběhy jsou díky délce vhodné i pro méně zapálené čtenáře. Pokud vás knihy zaujala, můžete si prolistovat ukázku.

Pojďte se podívat za kouzelnými poníky! Na všechny děti, které mají rády koníčky, tu čekají veselé, napínavé i tajuplné příběhy. Poník z bublifuku se vydá na dalekou cestu na Měsíc, na Kouzelném vrchu se pořádá hodně neobvyklá soutěž a princezna Petruška dokonce uprchne na hřbetě kouzelného poníka z nejvyšší věže na světě… Půvabně ilustrovaná knížka k samostatnému čtení i předčítání.Kouzelní poníci

Kouzelní poníci – Tříminutové pohádky

Autorka: Christina Koenig
Přeložila: Viola Somogyi

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 168×240
ISBN: 978-80-242-4738-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Kouzelní poníci – Tříminutové pohádky vydalo nakladatelství Knižní klub.

 

––––––––––––––––––––––––

 

Pokud máte doma spíše rošťačku, která baží po dobrodružných příbězích, možná jí padnou do oka právě Zuzka a nezbedný poník Kopýtko, hrdinové knih od francouzského autora Benoîta Du Pelouxe. Tento spisovatel o zvířatech nejen píše, ale je i expertem na jejich kresbu. O jeho mistrovství se můžete přesvědčit v ukázce na stránce nakladatelství.

Uličnice Zuzka a její nezbedný poník Kopýtko jsou nejlepší kamarádi na světě. Oba spojuje hrdé vystupování, nekonečná sebejistota, světlá hříva a dobrá nálada. V létě i v zimě, ve výběhu i v jízdárně, při dlouhých projížďkách lesy a stráněmi tahle povedená dvojice neustále něco vyvádí. Občas jsou jejich nápady tak potrhlé, že se jaksi tak úplně nepovedou… Dávejte si pozor: jejich humor je nakažlivý a na rohu každé stránky na vás číhá záchvat smíchu.Zuzka a Kopýtko

Zuzka a Kopýtko, díl 1

Autor: Du Peloux
Přeložil: Luděk Janda

Počet stran: 48
Vazba: brožovaná
Formát: 210×285
ISBN: 978-80-204-3497-5
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Zuzka a Kopýtko, díl 1 vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

––––––––––––––––––––––––

 

Tato kniha je více zaměřena na téma péče o zvířátka. Ideální čtení pro děti, které sní o práci zvěrolékaře. Pokud chcete děti zábavnou formou seznámit s životem mezi domácími zvířátky, možná právě tato knihy bude ta pravá. Více zjistíte z ukázky.

Jmenuju se Julinka a až budu velká, chci se stát zvěrolékařkou. Vypuklo jaro a všechna zvířátka na farmě mojí kamarádky Míši budou mít mláďátka. Já se Zuzkou smíme u Míši celý týden zůstat a o zvířecí miminka pečovat. Staráme se o malé jehňátko a taky o roztomilá kuřátka a kachňátka, která se právě vylíhla. Hrozně netrpělivě ale čekáme na to, až se krávě Belle narodí telátko! Bude to kluk nebo holka?Julinka a její zvířátka

Julinka a její zvířátka – Chůvy v akci

Autorka: Rebecca Johnson
Přeložila: Alžběta Kalinová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 190×120 mm
ISBN: 978-80-253-2393-9
Doporučená cena: 129 Kč

Knihu Julinka a její zvířátka – Chůvy v akci vydalo nakladatelství Fragment.

Další díly série:

 

––––––––––––––––––––––––

 

Zvířecí kamarádi mohou mít různou náturu. Nabručený například je kocourek z této knihy. Navíc je celý podivně přeházený a ne každý by o něj stál. Honzík je ale za Šmodrchu rád. Konečně má svého vlastního zvířecího parťáka, kterého ale musí chránit před vlastní sestrou a maminkou.

Ukázku si můžete prohlédnou na stránkách nakladatelství.

Honzík Bačkora je docela obyčejný kluk z jednoho docela obyčejného městečka. Když ovšem jednoho obyčejného dne na toulkách po okolí náhodou natrefí na příšerně pomotaného, zpřeházeného, mrzoutského, vypaseného a na sušenkách závislého MLUVÍCÍHO kocoura, jeho život se rázem úplně změní! Je šťastný, že v podivném tvorovi konečně našel svého vlastního zvířecího kamaráda, a chce si ho nechat, jenže jeho čistotou posedlá máma, otravná sestra a bláznivý starý plukovník se zálibou ve vycpávání neobvyklých živočichů mají na věc docela jiný názor… Dokáže Honzík svého chlupatého parťáka ochránit, nebo Šmodrchu čeká osud mnohem horší než jen pouhý nedostatek sušenek?Šmodrcha

Šmodrcha

Autor: Archie Kimpton
Přeložila: Jana Hejná

Počet stran: 272
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 130×200
ISBN: 978-80-204-3450-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Šmodrcha vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

––––––––––––––––––––––––

 

Na závěr pro vás máme jeden prázdninový příběh. Je o dvou klucích, kteří jedou na prázdniny za dědečkem. Jejich cesta ale získá neobyčejně dobrodružný nádech a svoji roli v tom sehraje i pes jménem Kolumbus. Ideální čtení pro milovníky železnice a lokomotiv. Ukázku si můžete přečíst na našich stránkách.

Jíra a Josífek jedou sami za dědou na prázdniny a z jejich cesty vlakem se stane dobrodružná záchranná akce. Kdo potřebuje zachránit? A za co vlastně může Kolumbus? Nečekaně komplikované putování za dědečkem má ještě nečekanější rozuzlení. V příběhu, který vás nakonec zavede do železničního muzea, hrají důležitou roli parní lokomotivy a výpravné dvoustránkové ilustrace Jiřího Fixla.

Co zavinil Kolumbus

Autorka: Lenka Rožnovská

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×250
ISBN: 978-80-247-4852-8
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Co zavinil Kolumbus vydalo nakladatelství Grada.

 


 Která kniha z dnešní nabídky vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor do komentářů!

Tyto a jiné knihy můžete získat v našich aukcích!

 

Autorem úvodního náhledového obrázku LAMB je lovecatz, licencováno CC BY-SA 2.0.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZuzka a Kopýtko, díl 1

Du Peloux

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeBruno v cirkuse
Neobyčejný pejsek s neobyčejným životem!

Smith, Alex T.

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeKouzelní poníci – Tříminutové pohádky

Koenig, Christina

Knižní klub, 2015

zobrazit info o knizeJulinka a její zvířátka – Chůvy v akci

Johnson, Rebecca

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeŠmodrcha
Pěkně popletený kočičák

Kimpton, Archie

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeCo zavinil Kolumbus

Rožnovská, Lenka

Grada, 2015

Napsat komentář