Vyhrajte knihu o osobnosti velkého spisovatele

Roth-zbaveny-pout-perex
Philip Roth je jedním z nejoceňo–vanějších amerických autorů své doby, proto si můžete být jistí, že kniha věnovaná zkoumání osobnosti tohoto velkého spisovatele bude vskutku zajímavým čtením. Ostatně – přesvědčte se o tom sami.

Lehce kontroverzní Philip Roth

Roth zbavený pout není životopis – přestože obsahuje množství dosud neodhalených životopisných detailů a nepublikovaného materiálu –, ale zkoumání osobnosti velkého spisovatele skrze jeho dílo. Claudia Rothová Pierpontová, autorka a redaktorka prestižního časopisu New Yorker, zná Rotha déle než deset let. Její fundovaně postavená a poutavě napsaná kniha je plná Rothových vlastních postřehů, posbíraných během řady dlouhých rozhovorů, jež Roth jinak poskytuje zřídka. Čtenáři nahlédnou do zákulisí životního příběhu, který mnohým z nich změní pohled na tohoto velice kontroverzního a podnětného autora. Autorka líčí Rothovy rodiče a sourozence, jeho inspirační zdroje včetně zásadních vztahů s několika ženami, jeho kritiky, zachycuje jeho tvorbu v celé její šíři a vykresluje jeho přátelství s tak významnými spisovateli, jako byli Saul Bellow a John Updike. Předkládá čtenáři Rotha, jak pracuje i jak se baví. Roth zbavený pout je významné a vydařené dílo – vysoce čtivý příběh, který nám umožňuje sledovat složitou literární dráhu jednoho z nejvlivnějších autorů dvacátého a jednadvacátého století.

 

Roth zbavený pout

Autor a jeho dílo

Autorka: Claudia Rothová Pierpontová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Jiří Hanuš
Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2015
ISBN: 978-80-204-3443-2

Přečtěte si více o knize Roth zbavený pout – Autor a jeho dílo, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta. Nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

V prosinci 2002 jsem odcházela z jedné rušné oslavy narozenin, když mi hostitel nabídl, že pokud se zdržím, představí mě Philipu Rothovi, protože věděl, že jeho knihy obdivuji. Oslava se konala v centru New Yorku v džezovém klubu – pozorným hostitelem a oslavencem byl džezový kritik Stanley Crouch – a Roth seděl u baru obklopený hloučkem lidí. Sebrala jsem odvahu podpořenou Stanleym a několika sklenicemi piva, přistoupila jsem k němu a vyhrkla, že ho považuji za jednoho z největších amerických spisovatelů dvacátého století. Usmál se a řekl: „Ale tohle je jednadvacáté.“ Pak se obrátil ke Stanleymu vedle mě a podotkl: „Ty mi vodíš tyhle ženské, a ony mě pak urážejí!“ Zasmáli jsme se, já prohodila ještě několik vět a doufala, že jsou méně trapné. Pak jsem odešla. Roth si na toto setkání vůbec nevzpomíná. (str. 9)

 

Vyhrajte knihu Roth zbavený pout

Mnoho dosud neznámých životopisných faktů a detailů ze života Philipa Rotha, ale hlavně poutavě napsané vyprávění vlastních postřehů autorky, která tohoto spisovatele zná více než deset let, toť stručná charakteristika knihy Roth zbavený pout. Nejeden čtenář po přečtení této biografie změní pohled na tohoto kontroverzního muže, a vy můžete být mezi nimi.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které mohou tři z vás knihu Roth zbavený pout – Autor a jeho dílo vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Roth zbavený pout – Autor a jeho dílo
probíhá od 14. do 27. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie Roth zbavený pout

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRoth zbavený pout
Autor a jeho dílo

Pierpontová, Claudia Rothová

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář