Vyhrajte román o velké lásce ve špatné době

PolibekNahled
Kniha popisuje propletené osudy dvou mladých lidí z doby, kdy záleželo na tvz. třídním původu. Adam a Silvie se milují, přesto si však nemohou užívat bezstarostné zamilované chvíle, ale řeší záležitosti, na které by, být jiná doba, mohli zapomenout.

Vztah poznamenaný dobou

Klimtův polibek je román o velké lásce, krutě poznamenané dobou, v níž se odehrává. Je to velký, krásně bolavý příběh o těch, kdo nedokážou odejít a nesmí zůstat. O těch, kteří musí být spolu, přestože se nenávidí, i o těch, kteří se musí i přes životní lásku rozejít. Je to příběh o věku objevování, prvních návštěv Západu a oslnění jeho zázraky. Vyprávění o rodící se rockové hudbě, o basketbalovém přátelství, o skvělých nových knihách a filmech. Boris Filan jej vypráví s typickým smyslem pro překvapující detail, s ironickým odstupem a místy až s nečekaným humorem.

 

Klimtův polibek

Autor: Boris Filan

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Jan Krůta
Počet stran: 368
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 3/2015
ISBN: 978-80-7391-938-2

Přečtěte si více o knize Klimtův polibek, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart. Prohlédněte si také ukázku a přečtěte si naši recenzi.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

O autorovi

Boris Filan (*1949) je slovenský spisovatel, textař, dramaturg a scenárista. Vystudoval filmovou a televizní dramaturgii a scenáristiku na VŠMU v Bratislavě (1972). V letech 1973 – 1987 pracoval jako dramaturg v literární redakci a v redakci zábavných programů Československé televize Bratislava. Je autorem řady scénářů televizních komedií a téměř 20 knih. Za svoji publicistickou aktivitu obdržel v roce 1994 cenu Egona Erwina Kische. Od šestnácti let psal texty k písničkám, později především pro Pavola Hammela a skupiny Prúdy a Elán. Společně s Vašem Patejdlem napsal muzikál Snehulienka a sedem pretekárov. Pro Elán napsal texty jejich nejznámějších písní, jako jsou „Stužková“ či „Zalúbil sa chlapec“, a desítky dalších. Je též autorem scénáře hudebního filmu Rabaka se skupinou Elán v hlavní roli z roku 2003. S menšími přestávkami spolupracuje s Elánem dodnes.
(Zdroj informací: nakladatelství Slovart)

 

Vyhrajte román Klimtův polibek

Adam se do Silvie zamiloval již ve třinácti letech, když chodil do vedlejší třídy. Silvie však nebyla obyčejná dívka, ale naopak se snažila být téměř neviditelná. Každý z nich patřil do jiné vrstvy, Adamův otec byl bývalý příslušník StB a Silviinu rodinu právě tato organizace rozkládala, přesto však prožívali velkou lásku. A právě o tom si můžete v románu přečíst více.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám přinášíme soutěž, ve které mohou tři z vás knihu Klimtův polibek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Klimtův polibek
probíhá od 31. března do 13. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Klimtův polibek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlimtův polibek

Filan, Boris

Slovart, 2015

Napsat komentář