Získejte román plný nečekaných tajemství a zvratů

KezJeNamNahled
Život Harryho Silvera i jeho bratra se během pár chvil změní k nepoznání, když se George přestane ovládat a spáchá násilný čin. Příběh Amy M. Homesové napínavější více než leckterá detektivka můžete vyhrát v naší soutěži s nakladtelstvím Host.

Život naruby během chvíle

Příběh o nečekaných tajemstvích, která vám ze dne na den změní celý život.
Harold Silver tráví život pozorováním svého mladšího, ale vyššího, protřelejšího a úspěšnějšího bratra George, výstředního televizního producenta, který má sympatickou manželku, dvě děti a vilu na předměstí New Yorku. Harry, historik a expert na prezidenta Nixona, však také zná Georgeovu násilnickou povahu. A chvíle, kdy se George přestane ovládat, má za následek čin tak násilný, že oběma bratrům převrátí život naruby. Bezdětný Harry se naráz ocitá v roli náhradního rodiče i opatrovníka. Pomoc hledá v houštinách online sexu, svépomocných skupinách i akademickém prostředí. To vše sledujeme autorčiným pohledem, třeskutě satirickým a soucitným zároveň. Po roce je Harry někým úplně jiným – ale kým?

 

Kéž je nám odpuštěno

Autorka: A. M. Homesová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Lenka Kapsová
Počet stran: 573
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2015
ISBN: 978-80-7491-249-8

Přečtěte si více o knize Kéž je nám odpuštěno, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Prolistujte si také ukázku a přečtěte náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Chtěli jsme ho převézt do nemocnice, ale nedal si říct. Pořád opakoval, že je nebezpečný, že ho máme odvézt do města a dát pod zámek a že bude mít utrum. Já osobně si myslím, že potřebuje doktora. Z něčeho takového člověk těžko vyvázne bez újmy.“
„Takže se porval?“
„Měl bouračku, ošklivou. Nezdá se, že by byl pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška byla v pořádku a podrobil se i testu moči, ale stejně by ho měl vidět doktor.“
„Bylo to jeho zavinění?“
„Projel na červenou a naboural do minivanu. Muž byl na místě mrtvý, žena v okamžiku nehody ještě žila. Seděla vzadu s klukem, ten to přežil. Záchranáři ji vyprostili hydraulickými nůžkami, ale na místě zemřela.“
„Z auta vypadly její nohy,“ dodává někdo ze zadní kanceláře. „Kluk je na tom obstojně. Přežije to,“ říká mladší z policistů. „Váš bratr je vzadu, přivedu ho.“ (str.14)

 

Vyhrajte knihu Kéž je nám odpuštěno

Harry Silver je historik a expert na prezidenta Nixona, který celý život žije ve stínu svého mladšího bratra. Ten sice žije mnohem protřeleji a je úspěšnější, ale také má násilnickou povahu. Ve chvíli, kdy George způsobí nehodu, při níž přijdou o život dva nevinní lidé, se život obou bratrů převrací naruby. Ale příběh skutečně začíná až v okamžiku, kdy George zabije vlastní ženu. Co ho k tomu vedlo a jakou roli v tom hrál Harold? To už si pojďte přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kéž je nám odpuštěno vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kéž je nám odpuštěno
probíhá od 25. března do 7. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Kéž je nám odpuštěno

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKéž je nám odpuštěno

Homesová, A. M.

Host, 2015

Napsat komentář