Kouzla, čáry, fantazie v knihách pro děti

Flicker  H is for Happy
Dětských knih plných fantazie není nikdy dost. Dnes vám proto představíme hned několik knih, které potěší mladší čtenáře a zavedou je do světa kouzel, magických tvorů, pohádek a především nekonečné fantazie.

Spirit Animal je v zahraničí kladně hodnocená série pro čtenáře od 11 let. Zajímavé na ní je, že každý díl má jiného autora. Ten první s názvem Zrození hrdinů vytvořil Brandon Mull. „Vždycky jsem si tajně přál psát knihy,“ říká autor. „Ale vždy jsem to držel v tajnosti před ostatními, protože jsem věděl, že prosadit se jako spisovatel bude těžké a nechtěl jsem, aby si o mně mysleli, že jsem se zbláznil.“ Díky nakladatelství Fragment si nyní tuto populární sérii můžeme přečíst i v češtině.

Spirit Animals – Zrození hrdinů

Autor: Brandon Mull

Přeložil: Jakub Kalina
Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 145×210

Vydej se do světa, ve kterém každé dítě prochází zkouškou, aby zjistilo, jestli dokáže přivolat své spirituální zvíře. Hrstce vyvolených, kteří tuto schopnost mají, přinese svazek mezi člověkem a zvířetem výjimečné schopnosti. Daleko od sebe, v různých koutech světa, podstoupí Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan tajemný rituál. Objeví se světelné záblesky a z nich vystoupí vlk, leopardice, panda a sokolice. V ten okamžik je budoucnost dětí, jejich zvířat a konečně celé země Erdu zpečetěna.V dávno zapomenutých končinách země se totiž začala probouzet temná síla, která se chystá ovládnout svět. Čtyři hrdiny a jejich zvířata čeká těžká zkouška…

Mej-lin seděla na polštáři před svým zrcadlem a s úzkostlivou pečlivostí si malovala obličej. Nevadilo jí, když ji na svátky a hostiny připravovaly její služebné. Dnešek byl ale důležitý. Dnes chtěla vypadat naprosto dokonale. A když chcete něco udělat vážně dobře, musíte si to udělat sami.

Pokračujte ve čtení ukázky.

––––––––––––––––––––––––

 

Nakladatelství CooBoo vydalo druhý díl populární série Škola dobra a zla. Tento nese podtitul Svět bez princů a opět se v něm potkáme s hrdinkami Sofií a Agátou. Co se stane s pohádkovým světem v tomto díle? Mohou čarodějnice a princezny spolupracovat? Autor Soman Chainani je známý svojí nekonečnou fantazií a zálibou ve vymýšlení originálních až bizarních zápletek, věříme proto, že odpovědi na otázky, které jsme si kladli na konci prvního dílu série, budou stát za to.

Škola dobra a zla – Svět bez princů

Autor: Soman Chainani

Přeložila: Magdaléna Stárková
Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 130×200

Navštivte se Sophií a Agátou podruhé Školu dobra a zla. Ale pozor! Vstupujete do světa bez princů… Sofie a Agáta našly svůj šťastný konec a vrátily se do Gavaldonu. Ale jejich návrat domů není tak pohádkově úžasný, jak doufaly. A když si Agáta začne přát, aby si zvolila jiný šťastný konec, otevře znovu brány do světa Školy dobra a zla. Ale pohádkový svět, který se Sofií znaly, se změnil. Čarodějnice a princezny, zloduchové a princové už nejsou nepřátelé. Všemi pravidly pohádkového světa bylo otřeseno. Zlo a dobro již proti sobě nebojuje, ale naopak spojily své síly před hrozbou hrozivého a tajemného nepřítele. Válka se blíží a Sofie a Agáta budou muset bojovat, aby obnovily mír, jinak by všechno a všichni mohli být zničeni. Podaří se jim zachránit pohádkový svět?

Škola dobra a zla – Svět bez princů
Agáta nevěřícně zírala na nápis na kostelních dveřích. „Polibek zdarma?“
„Polibek na knihy,“ upřesnila to Sofie za nadšeného špulení krvavě rudých rtů do kosmetického zrcátka.
„Takhle bych si to nevyložila,“ popotáhla si Agáta upnuté zelené šaty, které jí Sofie půjčila. Po návratu do Gavaldonu se ze Sofiina šatníku vytratila růžová, protože jí asi příliš připomínala časy, která trávila v podobě plešaté, bezzubé ježibaby.

Přečtěte si ukázkovou kapitolu.
První díl série:

 

––––––––––––––––––––––––

 

Koně, kamarádství a čarování – to jsou poznávací znamení série Čarodějky z jezdecké školy. Nakladatelství Fragment nyní vydalo již pátý díl této oblíbené série určené dívkám od devíti let. Kouzelné prázdniny jsou tak jistě nutností pro všechny fanynky Caroly von Kessel. A pokud ještě díla této autorky neznáte, přečtěte si důkladně ukázku, možná ve svém okolí máte malou slečnu, které by se takové vtipné čtení zalíbilo.

Kouzelné prázdniny

Autorka: Carola von Kessel

Přeložila: Miroslava Budínová
Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 125×185

Dny v jezdecké škole jsou prostě skvělé. Kamarádky Miki, Jana, Jula a Franciska prožívají jedno dobrodružství za druhým a těší se, jak se po prázdninách na Koňském hrádku znovu setkají. Pak ale přijde šok. Franciska má školu opustit, protože její rodiče nemají dostatek peněz na placení školného. Pokud by se jí ale podařilo získat talentové stipendium, mohla by zůstat. Je to jasné, z Francisky se musí přes prázdniny stát jezdecká hvězda! Zvládnou holky s pomocí čar a kouzel svůj chytrý plán uskutečnit? Nebo bude stačit jen píle a talent, které Francisce rozhodně nechybí?
5. díl dobrodružného čtení pro holky, kterým kouzla nejsou cizí.

Čarodějky z jezdecké školy – Kouzelné prázdniny  Carola von KesselPokračujte ve čtení ukázky.

Další díly série:

 

 

 

––––––––––––––––––––––––

 

Autoři literatury pro dospělé si občas rádi odskočí k dětské knize. Například autorka severské krimi Kristina Ohlssonová vydala strašidelný příběh, který by mohl potěšit nejedno nebojácné dítko. Skleněné děti jsou příslibem neobyčejného dobrodružství, protkaného tajemstvím a zvláštní přímořskou atmosférou. Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Skleněné děti

Autokar: Kristina Ohlssonová

Přeložila: Viola Somogyi
Počet stran: 184
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 130×180

Billie má velký problém. Maminka se rozhodla, že se spolu odstěhují do domku v jejím rodném městečku u moře, a nedá si to vymluvit. Billie se ale tenhle nápad vůbec nelíbí, přestože dům je krásný. V novém obydlí se totiž pořád dějí tajuplné, strašidelné věci. Jako by si někdo nepřál, aby se do domu nastěhovaly, a dělal všechno pro to, aby z něho Billie s maminkou vyhnal. Proč by jí jinak kdosi shazoval knihy z poličky? A proč se lustr v přízemí čas od času bezdůvodně rozhoupe? Billie se ale jen tak nedá a spolu s kamarádem Aladinem začnou zkoumat temnou minulost domu. A čím víc se toho dozvídá, tím je jí jasnější, že musí s maminkou pryč. A hned! Než bude pozdě…

 Skleněné děti - Kristina Ohlssonová Pokračujte ve čtení ukázky.

Tuto knihu můžete vyhrát v naší soutěži.

 

––––––––––––––––––––––––

 

Máte-li doma začínajícího čtenáře, mohla by se vám hodit kniha Kouzelná třída, příběh pokračuje, která navazuje na jeden ze starších titulů české spisovatelky Zuzany Pospíšilové, jejíž knihy pravidelně vydává nakladatelství Grada.

Kouzelná třída, příběh pokračuje

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220
ISBN: 978-80-247-5377-5

Možná to zatím netušíte, ale školy jsou plné dobrých víl… A nejen školky pohádkové, ale i ty opravdické. Jestli se v novém vyprávění o kouzelné třídě opět setkáte s Jasmínou Bílou, není úplně jisté, můžete si ale být jisti, že i tentokrát to bude dobrodružný příběh plný kouzel, který vám pomůže zlepšit se ve čtení. Krátké kapitoly s krásnými ilustracemi přečtete jako nic a můžete tak překvapit rodiče i paní učitelku.

Kouzelná třída, příběh pokračuje

Prolistujte si ukázku na stránkách nakladatelství. V neděli vyjde další ukázka na našich stránkách.

První díl série:

 

––––––––––––––––––––––––

 


Která z knih vás zaujala nejvíce? Napište nám svůj názor do komentářů!
Tyto a jiné knihy můžete vydražit v našich aukcích.

Autorkou úvodního náhledového obrázku H is for Happy je martinak15, foto je licencováno CC BY 2.0.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkleněné děti

Ohlssonová, Kristina

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeČarodějky z jezdecké školy – Kouzelné prázdniny

Kessel, Carola von

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeSpirit Animals – Zrození hrdinů

Mull, Brandon

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeŠkola dobra a zla – Svět bez princů

Chainani, Soman

CooBoo, 2015

zobrazit info o knizeKouzelná třída, příběh pokračuje

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

Napsat komentář