Získejte dobrodružný a strašidelný příběh pro děti

Sklenene-deti-perex
Malá hlavní hrdinka Billie se s maminkou přestěhuje do krásného domu, přesto by v něm však nejraději nestrávila ani minutu. Dějí se v něm totiž podivné věci. A Billie se s kamarádem Aladinem rozhodne, že jim přijdou na kloub.

Temná minulost znovu ožívá

Sklenene-deti-ukazkaBillie má velký problém. Maminka se rozhodla, že se spolu odstěhují do domku v jejím rodném městečku u moře, a nedá si to vymluvit. Billie se ale tenhle nápad vůbec nelíbí, přestože dům je krásný. V novém obydlí se totiž pořád dějí tajuplné, strašidelné věci. Jako by si někdo nepřál, aby se do domu nastěhovaly, a dělal všechno pro to, aby z něho Billie s maminkou vyhnal. Proč by jí jinak kdosi shazoval knihy z poličky? A proč se lustr v přízemí čas od času bezdůvodně rozhoupe? Billie se ale jen tak nedá a spolu s kamarádem Aladinem začnou zkoumat temnou minulost domu. A čím víc se toho dozvídá, tím je jí jasnější, že musí s maminkou pryč. A hned! Než bude pozdě…

 

Skleněné děti

Autorka: Kristina Ohlssonová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Viola Somogyi
Počet stran: 184
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-204-3201-8

Přečtěte si více o knize Skleněné děti, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Můžete si také prohlédnout několik stran z knihy: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Nikdo neměl potuchy, kam se lidé, kteří v domě bydleli předtím, poděli. Loni v létě jednoho krásného dne posbírali svoje věci a odstěhovali se. Od té doby byl dům prázdný.
„Volali mi v červnu,“ vykládal stařík, který maminku a Billii po domě prováděl. „Říkali, že tatínek někde dostal novou práci a že se musí co nejdřív přestěhovat. A pak se ptali, jestli bych jim nepomohl zařídit prodej domu.“
Zavrtěl hlavou a jako první vyšel po schůdcích k vstupním dveřím. Billie cítila, jak v ní narůstají pochybnosti. Tady že by měly bydlet? Maminka se obrátila a usmála se na ni novým úsměvem, který začala uplatňovat loni, když tatínek onemocněl. Byl to spíš smutný úšklebek, který Billii připomínal cirkusové klauny. (str.7)

 

Vyhrajte knihu Skleněné děti

Stačilo vyjít schody k hlavním dveřím a Billie už věděla, že s domem, kam se mají s maminkou přestěhovat, není něco v pořádku. A strašidelných událostí stále přibývá, takže se Billie rozhodne, že odhalí tajemství, která budova skrývá. Ihned se do toho se svým kamarádem Aladinem pustí, a čím hlouběji do minulosti stavby se dostávají, tím je víc a víc jasné, že s maminkou musí pryč. A to co nejdříve!

Chcete získat pro své ratolesti novou dobrodružnou knihu Skleněné děti? Právě nyní vám ve spolupráci se společností Knihcentrum přinášíme soutěž, ve které ji může vyhrát pět z vás. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Skleněné děti
probíhá od 16. do 29. března 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 5 dobrodružných knih Skleněné děti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkleněné děti

Ohlssonová, Kristina

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář