Kdo přežije ve světě, kde převzali vládu mrtví?

pad_guvernera_2
Fenomén The Walking Dead, neboli Živí mrtví, začínal jako černobílá komiksová série Roberta Kirkmana. Po velkém úspěchu stejnojmenného seriálu je na řadě kniha, jejíž čtvrté pokračování se nedávno objevilo na pultech knihkupectví.


Autory knihy Pád Guvernéra 2, kterou u nás vydalo koncem roku 2014 nakladatelství Baronet, jsou Robert Kirkman a Jay Bonansinga. Robert Kirkman je americký komiksový scénárista. V roce 2000 začal společně s kreslířem Tonym Moorem pracovat na superhrdinské parodii Battle Pope. Pro jeho talent si jej všimlo vydavatelství Image Comics, jež mu svěřilo produkci komiksu Invincible. Kirkman brzy začal spolupracovat i s Marvelem, podílel se na takových komiksech jako Avengers, Captain America, Fantastic Four, Spider-Man unlimited a Marvel Zombies. Svůj nejúspěšnější komiks The Walking Dead (Živí mrtví) Kirkman píše už od roku 2003. Roku 2010 se komiks dočkal seriálového provedení, Kirkman sám napsal scénář k několika epizodám.

Jay Bonansinga je americký spisovatel, producent a režisér, kterého do popředí moderní science fiction vynesly horory. Díky nim se dal dohromady s Robertem Kirkmanem a zapojil se do světa Živých mrtvých. V knižní sérii The Walking Dead u nás doposud vyšly kromě titulu Pád Guvernéra 2 další tři knihy, jmenovitě Vzestup Guvernéra, Cesta do Woodbury a Pád Guvernéra 1 (na tuto knihu si můžete přečíst na našich stránkách recenzi).

Celý svět se již dva roky topí v oživlých mrtvolách, jen městečku Woodbury v georgijském okrese Meriwether se v rámci daří možností odolávat. Železnou rukou této oáze vládne samozvaný vůdce Guvernér. Pod touto úctyhodnou přezdívkou se skrývá Philip Blake, jenž si dal za cíl ochránit svou malou komunitu před hladovými zombie. Tento ušlechtilý cíl se však snaží přivést do praxe příliš drsnými metodami. Komunita musí podřídit veškeré své potřeby společnému plánu, o kterém však rozhoduje jen sám Guvernér.

Původně vcelku poklidný život měšťanů se změní s tím, jak se komunita dostává do sporů s „cizinci“, vedenými Rickem Grimesem. Začíná hra, ovládaná nenávistí, šílenstvím a touhou po pomstě, v níž se projeví pravá povaha hlavních aktérů. V postapokalyptickém světě platí více než kdekoli jinde, že člověk může buď zvítězit, nebo zemřít.

Čtvrtý díl série o světě postiženém zombie přinese čtenářům odpovědi na otázky, jež se nakumulovaly v průběhu předchozích tří dílů. Velká bitva rozhodne, kdo přežije a kdo rozšíří řady chodících mrtvol. Pro mnohé čtenáře (především pro ty, kteří nečetli komiks a ani neviděli seriál) bude největší zvrat knihy, který zásadním způsobem změní celý příběh, velkým překvapením. Naopak pro komiksem či seriálem poznamenané čtenáře bude kniha nejspíše jen zbeletrizovaným opakováním již poznaného.

Pád Guvernéra 2 je velmi čtivým a napínavým pokračováním předchozích dílů série. U četby jsem se rozhodně nenudila, ačkoli jsem již tušila, jak celá záležitost dopadne. Titul mohu doporučit čtenářům, kteří se rádi bojí u kvalitně napsaného hororu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeThe Walking Dead - Pád Guvernéra 2
Pád Guvernéra 2

Kirkman, Robert - Bonansinga, Jay

Baronet, 2014

Napsat komentář