Získejte netradičního průvodce totalitním Brnem

Brno stalinistické
Vydejte se s námi na výlet do historie a poznejte město Brno takové, jaké bylo v jednom z jeho temných období. Vraťte se do časů tvrdé komunistické diktatury, na místa spojená nejen s totalitou, ale i jejími představiteli a fenomény.

Průvodce historií Brna

Brno-stalinisticke-ukazkaAlexandr Brummer a Michal Konečný zavedou čtenáře do dalšího temného období dějin jihomoravské metropole, do období konce 40. a první poloviny 50. let, kdy ve městě, stejně jako ve zbytku republiky, zavládla tvrdá komunistická diktatura. Podobně jako v případě průvodce Brnem protektorátním se kniha bude věnovat místům spojeným s totalitou, perzekucí jednotlivých skupin obyvatelstva, prostranstvím, na nichž se dávala okázale najevo oficialita režimu nebo i komunisty tolik vyzdvihovaným závodům a továrnám. Stranou samozřejmě nezůstanou ani místa spojená se vzděláním, kulturou, správnou města nebo trávením volného času. Ukáže, že šlo období velmi temné, ale současně v mnoha ohledech velmi optimistické, naplněné autentickým budovatelským nadšením. Co do koncepce kniha naváže na osvědčenou kombinaci. Půjde tedy opět o průvodce po místech či budovách s vlastní autentickou minulostí, ale také po fenoménech a osudech lidí s nimi spojených.

 

Brno stalinistické

Průvodce městem

Autoři: Alexandr Brummer, Michal Konečný

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-7491-478-2

Přečtěte si více o knize Brno stalinistické, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si prolistovat i ukázku, nebo přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Vyhrajte knihu Brno stalinistické

Pokračování úspěšné knihy Brno nacistické vás opět zavede do historie jihomoravské metropole. Ponořte se tentokrát do událostí, které hýbaly nejen Brnem, od konce 40. do první poloviny 50. let. Doba temná, navzdory tomu však mnohdy naplněná budovatelským nadšením a optimismem. V netradičním průvodci městem nechybí místa jako věznice v ulicích Cejl či Orlí, tábor nucených prací na Lidické nebo Dům umění, který byl centrem propagace. Najdete zde však i mnoho dalších budov s unikátní historií a příběhů s nimi spojených.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Brno stalinistické vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Brno stalinistické
probíhá od 18. února do 3. března 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 netradiční průvodce Brno stalinistické

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBrno stalinistické
Průvodce městem

Brummer, Alexandr - Konečný, Michal

Host, 2015

Napsat komentář