Zasoutěžte si o napínavý případ únosu

Pomsta-perex
Žhavou novinkou mezi thrillery je kniha oblíbené britské autorky Martiny Cole. Její hlavní postavou je Michael Flynn, který má pocit, že je nedotknutelný. Ovšem jen do té doby, než někdo unese jeho dceru Jessie, a to jen proto, aby se mu pomstil.

Únos dcery jako pomsta

Nemusíme vždy pykat za své dávné viny. Tento úděl může být přenesen na naše bližní.

Michael Flynn je nedotknutelný. Ve světě, kde vládne síla, peníze a násilí, dosáhl všeho, co kdy chtěl. Svému impériu vládne železnou rukou a nikdo nepochybuje, že se stane novým vládcem londýnského podsvětí. Michael je zkrátka muž, ze kterého si nikdo nechce udělat nepřítele.

Neměla by se o to pokoušet ani jeho dcera Jessie. Zhýčkaná dívka bývala otcovou pýchou, ale teď dělá vše pro to, aby se za ni musel stydět. Neuváženě hřeší na vlastní krásu i otcovo postavení, čímž dává v sázku roky budovanou pověst celé rodiny.

Než však stačí Michael zakročit, kdosi Jessii unese. Zatímco dívka tráví nekonečné dny v temné kobce, její otec marně čeká na telefonát, kterým ho pachatel požádá o výkupné. Žádná taková žádost však nepřichází a Michael pochopí, že únos dcery se týká jeho osobně – a že únosce nestojí o výkupné, ale o pomstu.

 

Pomsta

Autorka: Martina Cole

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Hana Čapková
Počet stran: 568
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-7498-053-4

Přečtěte si více o knize Pomsta, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Můžete si také přečíst krátkou ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst.

 

Ukázka z knihy

Podařilo se jí otočit se na břicho a ulevit si tak od bolesti v ramenou. Nikdy v životě si nepřipadala tak zranitelná ani tak osamocená. Navíc se potřebovala napít. Ne vody, i když tu by taky uvítala. Toužila po něčem pořádném, po velkém panáku vodky nebo skotské, aby se trochu uklidnila. Kdyby měla po ruce alespoň valium, které by jí pomohlo uvolnit se a promyslet, co udělá. Uvědomila si, že poprvé za mnoho let je úplně střízlivá a nemá u sebe berličku v podobě chemických látek nebo alkoholu.
Kdesi daleko od místnosti, v níž ležela svázaná jako kuřecí rolka, se ozval škrábavý zvuk otevíraných těžkých dveří. Jessie pocítila neklamné bodnutí čiré hrůzy. (str. 18)

 

O autorce

Martina-ColeMartina Cole je už hezkou řádku let pro Brity typickou představitelkou žánru crime noir. Narodila se v roce 1959 do irské katolické rodiny. V devatenácti porodila syna, ve třiatřiceti napsala první román. Dnes má na svém autorském kontě dvě desítky knih a deník The Times ji nedávno označil za „fenomén“. Děj většiny knih se odehrává v londýnském kriminálním podsvětí a v každé z nich se autorka zaměřuje na závažné společenské téma, které zručně implementuje do děje.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Pomsta

Zatímco Michael Flynn vládne podsvětí pevnou rukou, jeho dcera dělá vše pro to, aby se za ni musel stydět. Za nic na světě by však ani jeden z nich nečekal, že se nedotknutelnému Flynnovi bude chtít někdo pomstít tak, že unese právě jeho dceru. Jessie strádá v temné kobce a její otec trpí při čekání na telefonát o výkupné, který však nepřichází. Co se skrývá na pozadí děsivého únosu?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pomsta vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pomsta
probíhá od 13. do 26. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Pomsta

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePomsta

Cole, Martina

Domino, 2015

Zasoutěžte si o napínavý případ únosu - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. Hanula napsal:

    Děkuji mockrát – výhra kniha Pomsta dorazila v pořádku.

Napsat komentář