Velké rodinné ságy minulosti i současnosti

library-books-1445016-m
V dnešních knižních tipech nahlédneme pod pokličku velkých rodinných příběhů. Osudy rodin z různých koutů světa od Ameriky, přes Šumavu až po Krétu vás jistě zaujmou!

Jako první vám představíme příběh o drahém pokladu a odvaze, může však posloužit i jako doklad o dějinách šumavského sklářství. Knihu Meyrovo sklo, jejíž děj je dosazen do roku 1968, napsal Martin Sichinger, držitel literární ceny Knižního klubu, a vydalo ji nakladatelství 65. pole.

Meyrovo sklo

Autor: Martin Sichinger

Nakladatelství: 65. pole
Vazba: vázaná
Počet stran: 216
Přečtěte si více o knize Meyrovo sklo!

Román z prostředí Šumavy od renomovaného spisovatele Martina Sichingera, držitele Literární ceny Knižního klubu. Několik dní po invazi v srpnu 1968 ohlásí sovětská vojenská delegace návštěvu ve vimperské sklárně. Důstojníci si chtějí prohlédnout sklo, které se posílalo carevně Kateřině Veliké, a navázat přátelské styky s dělníky-komunisty. V posledním okamžiku však jeden z místních sklářů pochopí, co je účelem bratrské návštěvy, a vzácné sklo skryje na místě, kde by ho nikdo nehledal…

—————————————–

Nyní se přesuneme do Spojených států – Sen o Somersetu líčí osudy rodin Toliverových, Warwickových a DuMontových. Jedná se o příběhy plné vášně, napětí, intrik, zrady i přátelství. Knihu napsala Leila Meachamová a vydalo ji nakladatelství Knižní klub. Prolistujte si ukázku!

Sen o Somersetu

Autorka: Leila Meachamová

Nakladatelství: Knižní klub
Vazba: vázaná
Počet stran: 496
Přečtěte si více o knize Sen o Somersetu!

Strhující příběh Sen o Somersetu líčí životní osudy tří rodin, známých z fascinující autorčiny ságy Poselství růží, které dějově předchází. Láska, manželství, přátelství, zrada a triumf – v tomto skvostném románu si podává ruku Jih proti Severu Margaret Mitchellové s Černobílým světem Kathryn Stockettové.

Elizabeth Toliverová pozorovala zpoza širokého, měkkého okraje zahradnického klobouku svého mladšího syna Silase. Stál u zábradlí verandy a upíral oči na cestu lemovanou duby, která vedla k jejich domu na plantáži; jeho postoj byl plný očekávání, pohled soustředěny. Byl začátek října 1835. Elizabeth na něj hleděla od jednoho ze záhonů růží obklopujících ze dvou stran dům, kde se s nůžkami v ruce chystala nastříhat košík červených lancasterských růží, které v lednu s takovými starostmi ošetřovala.

—————————————–

Nakonec se vydáme na Krétu. Zde se mají dvě egyptské princezny provdat za tajemného pána, jehož tvář nikdo nezná. Situace se však překvapivě zkomplikuje… Knihu Řeka bohů – Bůh pouště napsal Smith Wilbur a vydalo ji nakladatelství Alpress. Nahlédněte do ukázky!

Řeka bohů – Bůh pouště

Autor: Wilbur Smith

Nakladatelství: Alpress
Vazba: pevná s přebalem
Počet stran: 400
Přečtěte si víc o knize Řeka bohů – Bůh pouště!

S Tehuti a Bekatou, dcerami královny Lostris, putuje Taita na Krétu, kde se princezny mají v zájmu Egypta vdát za Nejvyššího Mínose, tajemného krále, jehož podobu nikdo nezná, protože stále nosí masku posvátného býka. Když na Krétě vybuchne sopka, čeká Taitu a jeho přátele těžký úkol: obě dívky mají být obětovány k usmíření bohů.

„Máš naprostou pravdu, Bekato. Ta dívka je kouzlo proti každému nebezpečenství. Dokud budeš ten náhrdelník nosit na krku, nebezpečí tě nikdy nedostihne a nic se ti nestane. Býčí tanečnice tě uchrání od všeho zlého.“ Vzal jsem náhrdelník z Bekatiných rukou a sepnul jí sponku za krkem. Podívala se na něj a zakroutila ramínky, aby se figurky znovu roztančily na alabastrové kůži jejího chlapeckého hrudníku. Když se smála, byla rozkošně půvabná.


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další
můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘeka bohů – Bůh pouště

Smith, Wilbur

Alpress, 2014

zobrazit info o knizeSen o Somersetu

Meachamová, Leila

Knižní klub, 2014

zobrazit info o knizeMeyrovo sklo
Kam před Rudou armádou schováte svůj poklad?

Sichinger, Martin

65. pole, 2014

Napsat komentář