Zahrajte si o jednu knihu z pestré nabídky pro děti

MF-dle-vyberu-deti
Lucka, Majda a Lena jsou hrdinky knih pro vaše ratolesti, které se vám dnes chystáme představit. Na závěr si o tituly můžete zasoutěžit a výběr té, kterou své potomky potěšíte, je jen na vás. Pojďte se tedy podívat, co jsme pro vás připravili.

Máte zlobivé děti? Možná jsou to stejní rošťáci jako Lucka, takže jim její mikulášský příběh bude blízký. Jak by se tvářili, kdyby dostali od Mikuláše jen pár kousků uhlí?

Nebo by je spíše zaujal příběh devítileté Majdy, která má se svými kamarádkami detektivní kancelář? Ta se totiž právě pouští do odhalení případu tajemného přízraku morčete paní učitelky. Nechtěli by se vaši potomci stát součástí vyšetřování?

Pokud nemáte doma zrovna malého dobrodruha, možná mu bude nejbližší kniha o malé Leně, jejíž nejlepší přítel je notýsek. Její nejtajnější pocity a zmatky v hlavě tak můžou děti prožít s ní.

Zkrátka a dobře, ať už máte doma jakékoli dítě, výběr je pestrý a zcela jistě pro něj najdete tu pravou knihu. Právě nyní máte navíc možnost jednu z těchto dětských knih vyhrát. Ve spolupráci se nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které mají šanci tři z vás.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Lucka Luciperka

Lucka je malá rošťačka. Každou chvíli vyvede nějakou lumpárnu. A tak se stane, že k nim nepřijde Mikuláš a Lucka nedostane vůbec nic kromě pár kousků uhlí. To by ale nebyla Lucka, aby něco nevymyslela. Převlékne se za Luciperku, ze psa Čerta udělá Mikuláše a z kočky Andělíny anděla a vydává se sama do večerních ulic, aby našla pravého světce s berlou a čepicí a zeptala se ho, proč za ní letos nepřišel. Jenomže kočka a pes jí za chvíli utečou a Lucka dostane strach. Naštěstí se najednou vedle ní objeví Mikuláš a pomůže jí dát všechno do pořádku.

Autorka: Ivona Březinová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Nanako Ishida
Počet stran: 88
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-204-3297-1

Přečtěte si o knize Lucka Luciperka více.

 

Majda Čmuchalová – Případ přízračného morčete

Majda Čmuchalová možná na první pohled vypadá jako docela obyčejná devítiletá holčička, ale pozor, zdání klame – spolu se svými nejlepšími kamarádkami totiž tvoří tým detektivní kanceláře Holky Čmuchalky, která už vyřešila spoustu nejrůznějších záhad, hádanek a podivností. Teď je ovšem čeká první opravdu velký případ. Paní učitelka totiž v noci na zahradě spatřila ducha svého milovaného morčátka! Majda neváhá ani vteřinu a se svými věrnými kolegyněmi po boku se okamžitě vrhne na vyšetřování. Podaří se povedené trojce Holek Čmuchalek přijít na kloub strašidelné záhadě přízračného morčete?

Autorka: Kate Pankhurstová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Jana Hejná
Počet stran: 184
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-204-3467-8

Přečtěte si více o knize Majda Čmuchalová – Případ přízračného morčete a přečtěte si i krátkou ukázku.

 

Tajemství Leny Notýskové

Lena chodí do šesté třídy a jejím nejlepším kamarádem je notýsek, do kterého si zapisuje své nápady a nejrůznější seznamy. S humorem a nadsázkou si tak rovná myšlenky i chaos v hlavě, a kdykoliv si s něčím neví rady, její notýsek jí pomáhá při rozhodování. A to pro ni není vždy tak jednoduché – zvlášť teď, když ji čeká tolik změn. Rodiče se rozvedli a Lena se nechce smířit s jejich novými partnery. Vlastně partnerkami! Nechce jezdit k tátově přítelkyni a hrát si s jejími dětmi. Nechce chápat, proč si máma místo nového přítele našla novou přítelkyni. Přeje si jen, aby všechno bylo zase tak jako dřív. A kdyby si tak ještě mohla vzít domů psa! Jak si Lena poradí se všemi těmi zmatky v hlavě? A jak zvládne první zamilovanost? Nic nejde bez chyb, ale s humorem skoro vše…

Autorka: Francine Oomenová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Jana Broekman-Minářová
Počet stran: 192
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-204-3248-3

Přečtěte si více o knize Tajemství Leny Notýskové a prohlédněte si také ukázku.

 

Vyhrajte jednu z dětských knih

Dopřejte svým dětem zábavu v podobě nové knihy. Uvidíte, že se do příběhů začtou tak, že nebudou chtít knihu dát z ruky. A je jen na vás, kterou z knih pro ně zvolíte.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si mohou vybrat jeden libovolný výtisk z titulů Lucka Luciperka, Majda Čmuchalová – Případ přízračného morčete, nebo Tajemství Leny Notýskové. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Lucka Luciperka, Majda Čmuchalová – Případ přízračného morčete a Tajemství Leny Notýskové
probíhá od 31. ledna do 13. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLucka Luciperka

Březinová, Ivona

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeMajda Čmuchalová 1 – Případ přízračného morčete

Pankhurstová, Kate

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeTajemství Leny Notýskové

Oomenová, Francine

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář