Do nového roku na vlně krimi

thumb
Vstupte do nového roku společně s námi! Jeho začátek vám jistě opepří knihy kriminálního žánru, která vám představíme. Nechte se inspirovat dnešními knižními tipy!

První knihou je Heatová v žáru smrti od spisovatele jménem Richard Castle. Detektiv Nikki Heatová pátrá po muži, který má na svědomí vraždu její matky. Při svém pátrání a putování však odkrývá další strašlivé skutečnosti. Knihu vydalo nakladatelství Zoner Press. Nahlédněte do ukázky!

Heatová v žáru smrti

Autor: Richard Castle

Nakladatelství: Zoner Press
Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Heatová v žáru smrti.

Podaří se Nikki konečně dopadnout vraha své matky? A za jakou cenu? A co onen sériový vrah? Který případ je pro ni přednější? Vybere si Nikki honbu za minulostí, nebo honbu za vrahem, který řádí právě nyní? Svižně napsaný příběh zaujme skalní příznivce slavného seriálu, ale i jeho naprosté neznalce. Je vhodný pro bezmála každého dospělého čtenáře – skvěle namíchanému koktejlu humoru, napětí a akce by odolal jen málokdo.

Detektiv newyorské policie Nikki Heatová zaparkovala svůj Crown Victoria za dodávkou koronera a vydala se směrem k pizzerii, kde na ni čekalo tělo. Městský policista v košili s krátkým rukávem pro ni nazdvihl pásku, kterou bylo místo činu ohraničeno, aby se nemusela tolik sklánět. Když se za ní narovanala, zastavila se a sklouzla zrakem do dálky po Broadway.

—————————————————

Díky dalšímu příběhu se podíváte do kanadské vesničky Three Pines, ve které se stala vražda o Vánocích. Inspektor Gamache se snaží přijít celému případu na kloub. Knihu Vražedný chlad z cyklu Případy vrchního inspektora Gamache napsala Louis Pennyová a vydalo ji nakladatelství Knižní klub. Přečtěte si ukázku!

Vražedný chlad

 Autor: Louis Pennyová

Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 384
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Vražedný chlad.

V Three Pines se zlá, sobecká, panovačná CC de Poitiers stala obětí vraždy! Zdá se, že její smrti nelituje vůbec nikdo včetně nejbližší rodiny a že důvod zabít ji měl tady snad každý. Navíc pachatel zvolil naprosto originální způsob vraždy – tak rafinovaný, že dokázal pořádně zamotat hlavu nejen místní policii, ale i vrchnímu inspektorovi Armandu Gamachovi. Gamache však má oproti ostatním jednu velkou výhodu – dobře ví, že aby našel vraha, musí ho nejdřív pochopit.

Kdyby CC de Poitiers věděla, že ji zavraždí, možná by koupila svému manželovi Richardovi vánoční dárek. Možná by dokonce šla i na dceřinu vánoční besídku ve škole slečny Edwardové pro dívky, nebo pro „dížky“, jak CC své objemné dítě s oblibou popichovala.

—————————————————

 

Krimi romány ze severských zemí se těší celosvětové oblibě. Dnes vám přinášíme knihu Plavba smrti od islandské spisovatelky Yrsa Sigurdardottir. Kniha vypráví o jednom z dalších případů inteligentní právničky Tóry, která tentokrát pátrá po tom, kam zmizela posádka luxusní jachty, a to včetně dvou dětí! Knihu vydalo nakladatelství Metafora. Nahlédněte do ukázky!

Plavba smrti

Autorka: Yrsa Sigurdardottir

Nakladatelství: Metafora
Počet stran: 360
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Plavba smrti.

Do přístavu v Reykjavíku vplouvá luxusní jachta a plnou rychlostí naráží do mola. Navíc je úplně liduprázdná! Co se stalo s posádkou a rodinou, která byla na palubě, když opouštěli Lisabon? Prošetřením tohoto prazvláštního případu je pověřena známá advokátka Tóra. Záhady přibývají… Šíří se zvěsti, že loď byla prokletá. Tóře se zdá, že na palubě zahlédla jedno ze zmizelých dvojčat… Co to má znamenat?

Brynjar si ve večerním chladu pevněji přitáhl kabát. Těšil se, že se vrátí do strážního domku, a přemýšlel, proč vlastně vyšel ven. Možná to jen dokládalo, jak je jeho zaměstnání nudné – využíval každé příležitosti k rozptýlení a ke změně, i když se při tom vystavoval kousavému větru.

—————————————————

Jaký by měl být správný advokát? Podle knihy Bohové viny by měl být zejména schopen rozpoznat své vlastní viny. Nechte se unést příběhem obhájce Mickeyho Hallera a jeho náročným případem. Knihu napsal Michael Conelly a vychází v nakladatelství Domino. Přečtěte si ukázku!

Bohové viny 

Autor: Michael Conelly 

Nakladatelství: Domino
Počet stran: 488
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Bohové viny.

Mickey Haller se po krátkém přeběhnutí na stranu obžaloby vrací ke svému původnímu řemeslu: provozuje advokátní praxi ze zadního sedadla lincolnu a čeká na lukrativní případ. Dočká se brzy. Textová zpráva s kódovým označením pro vraždu je pro něj znamením, že se vrací zpátky na výsluní, kde se hraje o obrovskou mediální pozornost a tučné šeky. Tato kauza má však jeden háček: obětí zločinu je jeho bývalá klientka, prostitutka Gloria Daytonová.

Ke svědecké lavici jsem přistoupil s vřelým a vstřícným úsměvem. Ten byl pochopitelně v rozporu s mým skutečným záměrem, totiž zničit ženu, která teď seděla přede mnou a upírala na mě pohled. Claire Weltonová před chvílí identifikovala mého klienta jako muže, který na ni loni na Štědrý den namířil revolver a přinutil ji vystoupit z jejího Mercedesu E60. Vydověděla, že to byl on, kdo ji poté srazil k zemi a odjel s jejím autem, s její kabelkou i se všemi taškami, které položila na zadní sedadlo.


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Máte v oblibě krimi literaturu?
Podělte se s námi o váš názor!
 

Nejen dnes představené knihy, ale i mnohé další můžete
vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBohové viny

Connelly, Michael

Domino, 2014

zobrazit info o knizePlavba smrti

Yrsa, Sigurdardottir

Metafora, 2014

zobrazit info o knizeHeatová v žáru smrti

Castle, Richard

Zoner Press, 2014

zobrazit info o knizeVražedný chlad
Případy vrchního inspektora Gamache

Pennyová, Louise

Knižní klub, 2014

Napsat komentář