Zasoutěžte si o další případ oblíbeného advokáta

Bohove-viny-perex
Právnická kariéra připravila Mickeymu Hallerovi již mnohé perné chvíle, zapeklité případy a triumfální vítězství. Jednou z jeho klientek kdysi byla i prostitutka Gloria Daytonová, která se nyní stala obětí vraždy. Skutečně ji zabil ten, jenž je z toho obviněný?

 

Obhájce ze zadního sedadla lincolnu

Dobrý advokát musí především umět rozpoznat své vlastní viny.
Mickey Haller se po krátkém přeběhnutí na stranu obžaloby vrací ke svému původnímu řemeslu: provozuje advokátní praxi ze zadního sedadla lincolnu a čeká na lukrativní případ.
Dočká se brzy. Textová zpráva s kódovým označením pro vraždu je pro něj znamením, že se vrací zpátky na výsluní, kde se hraje o obrovskou mediální pozornost a tučné šeky. Tato kauza má však jeden háček: obětí zločinu je jeho bývalá klientka, prostitutka Gloria Daytonová.
Mickey se domníval, že se mu ji podařilo přivést na správnou cestu. Zjevně se mýlil: Gloria se vrátila do Los Angeles i k dřívějšímu způsobu života. Nezachránil ji, naopak možná má na její smrti částečný podíl.
Plný pochybností se ujímá obhajoby člověka, který byl z vraždy obviněn – o jeho nevině je ale Mickey stále silněji přesvědčen. Od samého začátku ví, že tento případ pro něj nebude lehký. Bude muset oživit temné duchy své minulosti, aby dokázal přesvědčit o své pravdě bohy viny – porotce, kteří mají rozhodnout nejen o osudu jeho klienta, ale zároveň i o něm samém.

 

Bohové viny

Autor: Michael Connelly

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jiří Kobělka
Série: Mickey Haller
Počet stran: 488
Vazba: pevná
Vydáno: 12/2014
ISBN: 978-80-7498-041-1

Přečtěte si více o knize Bohové viny, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Nebo si můžete prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst.

 

Ukázka z knihy

„Andre?“ řekl jsem a posadil se. „Já jsem Michael Haller. Volal jste mi do kanceláře ohledně svého případu.“
„Ano, volal. Já tady nemám být. Někdo ji zabil až potom, co jsem tam byl, ale nikdo mi to neuvěří.“
„Zpomalte na vteřinku, musím se trochu usadit.“
Vytáhl jsem z kufříku zápisník a z kapsy košile pero.
„Než se začneme bavit o vašem případu, dovolte mi, abych se vás zeptal na pár věcí.“
„Prosím.“
„A hned na začátku si řekněme, že mi nikdy nesmíte lhát, Andre. Rozumíte tomu? Jestli zalžete, jdu od toho – to je moje pravidlo. Nemůžu pro vás pracovat, pokud mezi námi nevznikne takový vztah, abych mohl věřit všemu, co mi povíte.“
„Ano, to nebude problém. Pravda je to jediné, co teď stojí na mé straně.“ (str. 39)

 

O autorovi

Michael-ConnellyMichael Connelly (*1956) se v šestnácti letech se stal svědkem zločinu. To ho nasměrovalo nejprve k četbě literatury toho typu a pak i k psaní na to téma. Už jako středoškolák napsal krimi povídku do školního časopisu. O necelých deset let později psal o reálných zločinech do novin. Dvanáct let nato, v roce 1992, vydal první román. V Černé ozvěně, ověnčené cenou Edgar za nejvydařenější prvotinu, se poprvé objevil jeho stálý hlavní hrdina, melancholický policista Harry Bosch. Detektiv Bosch (a v posledku také advokát Mickey Haller) platí za jednu z nejkomplexněji pojatých, nejvěrohodnějších a nejzajímavějších postav současného detektivního thrilleru. A jeho duchovní otec za jednoho z nejlepších žijících autorů žánru.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Bohové viny

Postavu a případy Mickeyho Hallera, který provozuje svoji advokátní praxi na zadním sedadle osobního vozu, znají všichni čtenáři napínavých knih Michaela Connellyho. Mnozí z nich si možná ještě vzpomenou na případ prostitutky Glorie Daytonové, kterou se snažil právník obrátit na správnou cestu. V šesté knize z řady Hallerových případů se s ní setkáte znovu, avšak za mnohem méně příjemných okolností – byla totiž zavražděna. A čím více se Mickey Haller noří do případu, tím méně věří, že ve vězení sedí správný člověk. Podaří se mu přijít záhadné smrti na kloub?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Bohové viny vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Bohové viny
probíhá od 26. prosince 2014 do 8. ledna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Bohové viny

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBohové viny

Connelly, Michael

Domino, 2014

Zasoutěžte si o další případ oblíbeného advokáta - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. ladouch napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za knihu Malované čtení v pořádku a rychle dorazila.

  2. Kalika Kalika napsal:

    Dnes přišla výhra, moc děkuji!!

  3. veam veam napsal:

    Děkuji moc za knížku a rychlé zaslání..dnes mě došel balíček …

Napsat komentář