Ukaž, co děláš, a staneš se slavným

ukaz-co-delas-perex
Internet se nám stal pomocníkem v mnoha ohledech a spousta z nás si bez něj již nedokáže představit život. Nová kniha Austina Kleona mluví o internetu jako o možnosti proslavení a uplatnění se. Když ve virtuálním prostoru Ukážete, co děláte, můžete být objeveni.

UKAŽ, CO DĚLÁŠ! ukazuje v deseti nových principech, že musíte být otevření, štědří a stateční – a stanete se tvůrci, od nichž budou krást jiní tvůrci.

„Neukazujte svůj oběd nebo své latté; předveďte svou práci.“

ukaz-co-dokazes-ukazka3aukaz-co-dokazes-ukazka3b

 

 

 

 

 

 

 

Ukaž, do děláš! cupuje destruktivní mýtus o osamělém géniovi. Ukazuje umělcům a tvůrcům všeho druhu, spisovatelům i tvůrčím podnikatelům, jak se zapojit do nového prostředí sdíleného talentu. Je o tom, jak pomoci druhým, aby nás našli, o tom, že můžeme být doslova objeveni, je o využívání internetu, spíše než o ztrácení času networkingem.

ukaz-co-dokazes-ukazka1

Ve své nové knize nás Austin Kleon nabádá, abychom nechali nahlédnout své příznivce do celého procesu naší tvorby. Ať už jste umělec, podnikatel, aktivista, či bloger, sdílením vaší každodenní práce si můžete vytvořit jedinečné pouto se svými příznivci. Dnes, v digitální době, máme jedinečného pomocníka, a tím je internet. Neexistují žádné překážky, nemusíte být bohatí, slavní ani nemusíte mít titul. Každý má dnes možnost přispět něčím online. Zapomeňte na destruktivní mýty o zjevení jedince s nadlidským talentem, který sám, zavřený ve svém ateliéru tvoří své mistrovské dílo. Nejmenujete-li se Mozart, Einstein či Shakespeare, bude lepší se vydat jinou cestou. Podle Austina Kleona však můžete uspět a tato cesta není nikterak složitá, stačí vytrvat a sdílet každý den něco malého.

ukaz-co-delas-perex

 

Mluvte o věcech, které milujete.

Učte ostatní to, co umíte nejlépe.

Každý jednotlivý krok na vaší tvůrčí cestě zdokumentujte a vyberte, co zavěsíte do vaší virtuální výkladní skříně. Je načase přestat se obávat a začít sdílet.

„Přestaňme se ptát, co pro nás dělají ostatní, a ptejme se, co můžeme udělat my pro ně.“

 

ukaz-co-dokazes-ukazka2aukaz-co-dokazes-ukazka2b

Ukaž, co děláš!

ukaz-co-dokazesAutor: Austin Kleon

Překlad: Jan P. Martínek
Vydalo: nakladatelství Jan Melvil Publishing
Edice: Briquet
Počet stran: 224
Vazba: lepená brožura
Formát: 155×155 mm
ISBN: 978-80-87270-92-9

 

Knihu Ukaž, co děláš! vydalo nakladatelství Jan Melvil Publishing

ukaz-co-dokazes-ukazka4aukaz-co-dokazes-ukazka4b

 

 

 

 

 

 

 

Více ukázek naleznete na stránce knihy Ukaž, co dokážeš!

Řekli o knize

„V této motivační knize, přeplněné chytrými přístupy, myšlenkami a citacemi, vás Kleon naučí, jak nejlépe procházet tvůrčím procesem každý den. Jistý a zasloužený bestseller.“

The Bookseller

„Ukaž, co děláš! je nadčasová kniha; čtenáři se k ní mohou vracet opakovaně po celý život a stále sbírat užitečné nápady a tipy… Každý, kdo začíná, nebo začíná znovu, tady najde optimistické povzbuzení.“

Library Journal

„Austin Kleon je jedním z nejbystřejších nových mozků kreativního světa. Kniha Ukaž, co děláš! demonstruje proč. Pomocí jednoduchých, ale hlubokých vhledů a spousty svých úžasných obrázků zavrhuje staré stereotypy kreativního života a říká na rovinu, jaká je skutečnost.“

Daniel H. Pink, autor knihy Prodávat je lidské

„Je to velmi užitečná a neodolatelně čtivá kniha!“

Fast Company

ukaz-co-dokazes-ukazka5

O autorovi

Austin Kleon je autorem bestselleru Kraď jako umělec a poezie tvořené z novinových výstřižků Newspaper Blackout. Často přednáší o kreativitě v digitálním věku pro TEDx, The Economist a další. Jeho práce jsou uveřejňovány v časopisech jako New York Times, The Wall Street Yournala v televizních a rozhlasových pořadech.
Žije v Austinu v Texasu.


Brněnské nakladatelství Jan Melvil Publishing vzniklo v roce 2007 a od té doby již nezpochybnitelně vstoupilo do povědomí příznivců literatury osobního růstu. Soustředí se na tituly od nejlepších autorů a myslitelů dneška, jako malý nakladatel jich vydává jen několik ročně, ale o to větší péči věnuje jejich přísnému výběru. V několika edičních řadách zprostředkovává českým čtenářům zejména zahraniční bestsellery, ale vydalo i připravuje několik titulů domácích autorů.

jan_melvil

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUkaž, co děláš!
10 způsobů, jak sdílet svou kreativitu a nechat se objevit

Kleon, Austin

Jan Melvil Publishing, 2014

Napsat komentář