Vánoční nabídka pro celou rodinu I.

Cekani na Vanoce
V neděli se dočkáme již druhého adventu, který nám pomalu ale jistě oznamuje, že čas Vánoc se blíží. Nemáte ještě připraveny dárky pro všechny členy rodiny? Možná vás inspirují naše dnešní knižní tipy.

 

Velmi pěknou publikací, která je čtivá a zároveň pozoruhodná, je kniha Pozornost autora Daniela Golemana. Tato knížka nemusí, ale může změnit život našich blízkých. Publikaci vydalo nakladatelství Jan Melvil.

ukazka-pozornost

Kniha Pozornost – Skrytá cesta k dokonalosti je o životě v éře neustálého vyrušování, o klíčovém vlivu soustředění na náš úspěch i pocit štěstí a také o hledání nástrojů, jak zvýšit soustředění uprostřed vřavy moderního života. Díky jedinečnému vhledu a erudici přináší Daniel Goleman pozoruhodné, zásadní, čtivé, byť ne vždy radostné čtení a provází čtenáře objevnou cestou, jejímž cílem je znovuovládnutí naší pozornosti.

Přečtěte si více o knize Pozornost

Podívejte se také na video, kde Daniel Goleman mluví o třech druzích soustředění:

—————————————————-

Být úspěšným by chtěl být snad každý. Zabalte takovým blízkým pod stromeček knihu Dokonalý život, která ukazuje důležitou cestu k osobní svobodě a nezávislosti. Knihu Pavla Vosoby vydalo nakladatelství Grada.

ukazka-dokonalz-zivot

 

Nechte se strhnout ostrými dialogy a dějem, který vás zavede do různých koutů světa, k výjimečným lidem a jejich osudům, které mohou změnit váš život. Bláznivá, zdánlivě nepřipravená cesta okolo světa, divoké situace, tajemství, mystifikace a postupné poznávání jednoho druhým vás udrží v nepřetržitém napětí. Neobyčejný příběh má od samého začátku rychlý spád a než se stačíte nadechnout, zamrzí vás, že jste na konci.

Přečtěte si více o knize Dokonalý život a nepřehlédněte také další ukázku z knihy!

—————————————————-

K dokonalému životu patří také láska. S průvodcem světem magických sil, který vám poradí, jaký kámen na který problém zvolit a co s ním udělat, to nebude problém! Knihu Kameny pro lásku a vztahy autorky Cassandry Easonové vydalo nakladatelství Metafora.

ukazka-kameny-pro-lasku-a-vztahy

 

Krystaly a kameny, ať už drahé či běžné, provázejí lidstvo odedávna. A rozhodně neslouží jenom na ozdobu. Disponují totiž neuvěřitelnou mocí a při správném používání dokážou výrazně vylepšit život. Každý kámen zde najdete vyobrazený na barevné fotografii a nechybí samozřejmě ani podrobné informace o použití a mnoho zajímavostí k tomu.

Přečtěte si více o knize Kameny pro lásku a vztahy a nepřehlédněte taky další ukázku z knihy!

—————————————————-

Pěknou publikací, která potěší především rybáře a oblíbence přírody, je průvodce Rybníky České republiky. Knihu autorů Jana Rendeka a Petra Liebschera, která sčítá přes dvě sta rybníků, vydalo nakladatelství Academia.

ukazka-rybinky-ceske-republiky

V českých zemích má rybníkářství tradici, která sahá až do 12. století. Největší rybniční soustavy jsou v jižních Čechách, ale rybníky byly zakládány téměř po celém území. Do této knihy jich autoři vybrali přes 200, aby čtenáře seznámili s jejich historií, rozlohou, hospodářským a rekreačním využitím i k řešení vodohospodářských problémů. Kniha je doplněna velkým množstvím barevných fotografií, dokumentujících krásu těchto významných krajinných prvků. Vyrazte s námi k rybníku!

Přečtěte si více o knize Rybníky České republiky

—————————————————-

Nesmíme také zapomenout na děti. Konkrétně chlapcům by se jistě mohla zalíbit kniha Rytíři a jejich život, která je obohacena odkazy na internetové stránky, které vedou hlouběji do světa rytířů. Knihu autorky Rachel Firth vydalo nakladatelství Fragment.

ukazka-rytiri-a-jejich-zivot

Svět středověkých rytířů v lesklé zbroji byl současně vzrušující i nebezpečný. V této knize se dozvíte více o životě ve dnech, kdy bitevní pole ovládali rytíři. Zjistíte, jakými zbraněmi bojovali i jakou zbroj nosili – od kroužkové zbroje až po kovové pláty. Tuto knihu obohacují odkazy na internetové stránky, které vás zavedou hlouběji do světa rytířů a poskytnou vám více informací a také další aktivity a hry.

Přečtěte si více o knize Rytíři a jejich život

—————————————————-

Každé dítě si rádo maluje. Pomozte rozvíjet jejich kreativitu pomocí knihy Výtvarné dílny pro děti, kde naleznou dvaapadesát uměleckých projektů rozčleněných do týdenních lekcí. Knihu Susan Schwakeové vydalo nakladatelství Slovart.

ukazka-vytvarne-dilny-pro-deti

 

Cvičení zahrnují kreslení, malování, potisky, práci s papírem, koláže a smíšené techniky. Každá lekce je spojena s prací nějakého současného umělce a jeho unikátním stylem. Lekce jsou otevřené dalšímu zkoumání a mohou se opakovat znovu a znovu – pokaždé s jiným výsledkem! Je to skvělá kniha pro tvůrčí rodiny, přátele a komunitní skupiny. Zkušeným i začínajícím učitelům výtvarného umění může posloužit jako zdroj inspirace při výuce.

Přečtěte si více o knize Výtvarné dílny pro děti

—————————————————-

Že čtení může být i zábava, se vaše děti dozvědí, pokud si pod stromečkem rozbalí  knihu Malované čtení – veselé bajky autorky Marie Tetourové. Veselou knížku s ilustracemi Antonína Šplíchala vydalo nakladatelství Fragment.

ukazka-malovane-cteni

 

Krátké příběhy pro děti, ve kterých jsou některá slova nahrazena obrázky. Začínající čtenáři mohou procvičovat čtení a ti, kteří ještě písmenka neznají, mohou „číst“ pomocí obrázků. Veselé bajky, ve kterých se zvířátka chovají jako lidé, nejen pobaví, ale i poučí.

Přečtěte si více o knize Malované čtení – veselé bajky


Zaujala vás některá z knih? Darujete, nebo býváte obdarováváni na Vánoce knihami? Podělte se s námi!

Nejen tyto knihy si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePozornost
Skrytá cesta k dokonalosti

Goleman, Daniel

Jan Melvil Publishing, 2014

zobrazit info o knizeDokonalý život
Být průměrný není normální

Vosoba, Pavel

Grada, 2014

zobrazit info o knizeKameny pro lásku a vztahy
Průvodce stovkou krystalů a světem jejich magických sil

Easonová, Cassandra

Metafora, 2014

zobrazit info o knizeRybníky České republiky
Průvodce

Jan, Rendek - Petr, Liebscher

Academia, 2014

zobrazit info o knizeRytíři a jejich život

Firth, Rachel

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeVýtvarné dílny pro děti

Schwakeová, Susan

Slovart, 2014

zobrazit info o knizeMalované čtení – veselé bajky

Tetourová, Marie

Fragment, 2014

Napsat komentář