Nápady a básničky nejen do kapsy

Nahled-pohadky
Chcete si postavit stůl nebo stoleček jen s pomocí vlastních prstů? Nebo se dozvědět, jestli je lev bez koruny pořád králem zvířat? Hledáte hravé čtení, které potěší, pobaví i naučí vás a děti něco nového? Pak pro vás máme tip na rovnou dvě knižní novinky plné nápadů, pohádek a říkadel z nakladatelství Portál!

První z nich, Nápady a básničky pro malé dětské ručičky známé dětské autorky Jindřišky Ptáčkové, je zaměřena na rozvíjení smyslů těch nejmenších z nás. Nápady a tipy na rozvoj jemné motoriky u dětí již od čtyř let ocení nejenom jejich rodiče, ale i paní učitelky v mateřských školách. Publikace je naučí procvičit s dětmi pohyby prstíky, například napodobováním zvířátek nebo osvojením si správného držení tužky. S každým cvikem se děti seznámí pomocí jednoduché, veselé básničky a hravé ilustrace plné barev, která dětem názorně a snadno vysvětlí, jak s prstíky správně pracovat, a která prohloubí jejich představivost a tvořivost. S nácvikem je nejlepší začít už od malička – a s knihou plnou nápadů a básniček vás bude cvičení s budoucími školáčky bavit ještě víc.

 

Nápady a básničky pro malé dětské ručičky

Autorka: Jindřiška Ptáčková

Ilustrace: Vendula Hegerová
Vydalo: nakladatelství Portál
Počet stran: 64
Vazba: Pevná
Formát: 170×190 mm
ISBN: 978-80-262-0728-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Ukázka z knihy

Léto pod stanem

Je to prima – ze stanu
vylézt brzy po ránu.
Když tě spaní nebaví,
honem, honem do trávy!

 

napady_pod_stanemstan

 

Jindřiška Ptáčková je známou autorkou povídek, pohádek a básniček, napsala a publikovala ale řadu knih nejenom pro děti. Působila jako redaktorka i šéfredaktorka nakladatelství. Na našich stránkách jste se mohli seznámit například s její knížkou básniček pro nejmenší Houpánky a kolébánky nebo s knížkou úkolů, hádanek a říkadel Hrajeme si se slovíčky.

 

Více ukázek z knihy Nápady a básničky pro malé dětské ručičky si můžete prohlédnout na stránkách nakladatelství Portál.

 

————————————–

 

Druhou knížkou, kterou bychom vám rádi představili, jsou Pohádky do kapsy. Všechny pohádky v ní jsou krátké a opravdu se vejdou do kapsy. Na jejich přečtení vám postačí jen chvíle před spaním. Pohádky v sobě spojují hravý svět fantazie se světem skutečným – v takových pohádkách si pak třeba žlutá kačenka ve vaně povídá s červenomodrým parníkem. Chcete vědět, o čem a co všechno spolu ve vlnách zažili? Pak si přečtěte pohádku o Poklidné plavbě – bude vám k tomu stačit chvilička, třeba po koupání. Přirovnání, která autorka Stanislava Reschová používá, pomáhají rozvíjet nejenom dětskou představivost, ale i slovní zásobu.

 

Pohádky do kapsy

Autorka: Stanislava Reschová

Ilustrace: Magda Veverková Hrnčířová
Vydalo: nakladatelství Portál
Počet stran: 96
Vazba: Pevná
Formát: 150×183 mm
ISBN: 978-80-262-0708-5
Doporučená cena: 239 Kč

 

Ukázka z knihy

Poklidná plavba

Malý červenomodrý parníček plul po vodě. Bylo úplné bezvětří. Parníček se nejprve díval před sebe. Jenomže, jako obvykle, nikde nikdo. Cestu znal zpaměti, sem a zase tam. Pak zpátky tam a zase sem.

Najednou však na něj kdosi zavolal. Námořnickým pozdravem: „Ahoj, lodi, johohó!”

Kdo se ještě plaví v mých vodách? pomyslel si zvědavě. Kačenka. Žlutá buclatá kačenka. Kolébá se na hladině rovné jako stůl. Jenom takové mírné kolébání. Ze strany na stranu. Jak už bylo řečeno, nastalo bezvětří.

A tak vedle sebe plují malý parníček a baculatá kačenka.

pohadky_ryba

kacenka

Také Stanislava Reschová je známou autorkou příběhů pro děti. Na stránkách Klubu knihomolů jste se mohli seznámit například s její Veselou kopou pohádek. Za knížku Ježkovy voči a jiné pohádky získala první místo v literární soutěži O nejlepší původní moderní pohádku a nominaci na Zlatou stuhu 2013. Naši recenzi oceněné knížky najdete zde.

 

Pokud jste zvědaví, jak dopadl příběh setkání kačenky a parníčku, přečtěte si více z knihy Pohádky do kapsy na stránkách nakladatelství Portál.

 


 

portalNakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v České republice. Vydává publikace z oblastí psychologie, pedagogiky, sociální práce, médií, populárně psychologickou literaturu, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti a také periodika. Pořádá odborné semináře pro pedagogy a kurzy pro rodiče.

Všechny použité obrázky a mnoho dalších ilustrací z obou knih si můžete prohlédnout na stránkách nakladatelství Portál, odkud byly také čerpány informace o autorech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNápady a básničky pro malé dětské ručičky

Ptáčková, Jindřiška

Portál, 2014

zobrazit info o knizePohádky do kapsy

Reschová, Stanislava

Portál, 2014

Napsat komentář