Sáhněte po příbězích drobných a průzračných jako kapky rosy

Rosa
Italský kněz Bruno Ferrero píše drobné příběhy s hlubokým poselstvím, které působí jako jemné pohlazení po duši. Soubory těchto příběhů pravidelně vydává české nakladatelství Portál. Díky svému mnohdy až mikro rozsahu jsou zvláště vhodné pro zaneprázdněné čtenáře, kteří si touží čtením zklidnit mysl po hektickém dni či hledají jednoduchá, stručná a křišťálově průzračná životní i duchovní poselství.

Rosa pro duši

Nová kniha laskavých a moudrých příběhů „pro duši“ turínského salesiána Bruno Ferrera nabízí ve vybroušených a jako rosa průzračných miniaturách bohatství duchovní moudrosti, které mohou sloužit jak k osobní meditaci a rozjímání, tak při katechezi či domácím čtení v rodinném kruhu.

Autor: Bruno Ferrero

Vydalo: nakladatelství Portál
Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2014
ISBN: 978-80-262-0722-1

Přečtěte si více o knize Rosa pro duši.

 

Kazatel v tomto díle opět navazuje na tradici mikro příběhů, různých námětů a stručných zamyšlení. Jednotlivé texty, i když tvořené například jen pár větami, dokáží dojmout, potěšit a inspirovat. Škála námětů je neobyčejně pestrá. Ferrero vypráví například o školačce, která chtěla do sportovního týmu, nebo o tajemství akrobacie na visuté hrazdě. Příběh z cirkusového prostředí si můžete přečíst v ukázce:

 

Akrobat

Vedoucí jednoho akrobatického souboru jednou mluvil o svém umění, jež každý večer okouzlovalo stovky diváků v cirkuse. Vysvětloval: „Musím mít naprostou důvěru ve svého kolegu, který mě má zachytit na konci zhoupnutí. Publikum si může myslet, že velká hvězda na visuté hrazdě jsem já, ale ve skutečnosti je tou velkou hvězdou Joe. Musí být připraven mě přesně v pravý okamžik chytit a musí mě popadnout, když k němu letím prázdným prostorem.“

„Jak to funguje? Zeptal jsem se.

„Tajemství je v tom, že létající akrobat nedělá nic,“ řekl mi, „kdežto kolega, který ho chytá, zastane všechno. Když letím k Joemu, musím mít prostě jen napřažené paže a čekat, až mě chytí a stáhne do bezpečí na pódium za hrazdou!“

„Vy neděláte nic?!“ řekl jsem překvapeně.

„Nic,“ zopakoval. „To nejhorší, co může akrobat na hrazdě udělat, je snažit se zachytit se kolegy. Nesmím chytat já Joeho, ale Joe mě. Kdybych se Joeho chytil, mohl bych mu zlámat zápěstí nebo by on mohl zlámat ta moje, což by znamenalo pro oba dva konec. Jeden létá a druhý chytá – a ten první musí důvěřovat a natáhnout paže ke kolegovi, který je připraven chytit.“

Pokud toužíte i po dalších příbězích, nahlédněte na stánky nakladatelství, kde si můžete přečíst více ukázek.

 

Rosa

 

Bruno Ferrero

Bruno Ferrero je bývalý ředitel turínského nakladatelství Elledici, v současné době šéfredaktor salesiánského věstníku Bollettino Salesiano. Sestavil mnoho souborů příběhů určených k zamyšlení a obsahujících moudré poučení. S velkým zájmem se setkaly jeho knihy, které vydalo nakladatelství Portál: Příběhy pro potěchu duše, Další příběhy pro potěchu duše (na tato dvě díla si můžete přečíst recenzi), Paprsek slunce pro duši, Živá voda pro duši, Vánoční příběhy pro potěchu duše, Pohlazení pro duši, Květiny pro duši nebo Hvězdy pro duši.
Zdroj informací: nakladatelství Portál

 

Četli jste některou knihu Bruna Ferrera? Jak se vám líbila?

 


 

Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v České republice. Mimo jiné se svými tituly zaměřuje na děti od narození do 12 let. Produkce zahrnuje říkadla a hry pro nejmenší (Romana Suchá, Zuzana Pospíšilová, Jiří Havel, Vladimíra Gebhartová), písničky a básničky pro předškoláky (Pavel Jurkovič, Alena Tichá, Milena Raková a další), pohádky i dobrodružné příběhy pro starší děti. Stále populárnější je edice „prvního čtení“ pro začínající čtenáře. Oblíbené jsou také soubory hádanek a hlavolamů nebo pracovní listy pro rozvoj grafomotoriky či sociálních, řečových nebo poznávacích dovedností dětí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRosa pro duši

Ferrero, Bruno

Portál

Napsat komentář