Zasoutěžte si o děsivý thriller z irských kopců

Bile-kosti-perex
První kniha ze série, jejíž hlavní hrdinkou je komisařka Katie Maguirová, vás zavede do irského Corku. Na nedaleké farmě totiž byly objeveny kosti jedenácti žen brutálně zavražděných a pohřbených v roce 1915. Bohužel se jejich případem inspiroval někdo i v současnosti.

 

Kdo chce dokončit děsivý rituál?

Jednoho deštivého listopadového rána se na Meagherově farmě najdou kosti jedenácti žen.
V této části země jsou neoznačené hroby běžné. Tyto kosti však byly pohřbeny už roku 1915, dlouho před novodobými konflikty a nepokoji v Irsku. A co víc, zdá se, že pachatel odvedl velice pečlivou práci. Ženy byly nejspíš zaživa staženy z kůže.
Komisařka Katie Maguirová z Corku je na mrtvá těla zvyklá. Ale tohle je úplná řezničina. Její tým je přesvědčen, že jen mrhají časem, že nemá cenu se zabývat zapomenutými vraždami. Avšak Katie je rozhodnuta pomoci obětem ke spravedlnosti.
Pak se ztratí mladá americká turistka a její kosti, důkladně zbavené masa, jsou nalezeny na stejné farmě. Katie se bude muset vypořádat nejen s dávnými zločiny, ale i s jejich hrůznou ozvěnou v přítomnosti. Podaří se jí vyřešit rituální vraždy spáchané před desítkami let, než brutální vrah udeří znovu?

 

Bílé kosti

Autor: Graham Masterton

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Radka Knotková
Počet stran: 383
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-7491-247-4

Přečtěte si více o knize Bílé kosti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Musím políbit Blarneyský kámen. Táta mi nedovolil odletět, dokud jsem mu to neslíbila.“
„Pochopitelně. Každý, kdo do Corku přijede, musí políbit Blarneyský kámen. Pak získá dar výmluvnosti.“
Po čase déšť konečně trochu polevil. Řidič vypnul stěrače a zpoza mraků neočekávaně vyplulo bledě zlaté slunce. Muž podotkl: „Říká se, že v Irsku nemáme žádné podnebí, jenom počasí.“
Ostře zahnul doleva na strmou blátivou cestu označenou cedulí s nápisem „Sheehanova lesní školka“. Silnice se stále více zužovala, až Fiona nakonec řekla: „Tudy se nejede do Blarney, že ne?“
„Objížďka, nic jiného. Hned tam budeme.“
„Ne, radši ne. Zastavte prosím, hned teď. Chci si vystoupit.“
„Neblázněte. Odsud je to do Blarney necelý kilometr.“
„V tom případě to dojdu pěšky. Chci ven.“
„Prosím vás, snad se nebojíte?“
„Nebojím, ale chci ven. Už neprší a já zvládnu zbytek dojít sama.“
„Hm,“ řekl řidič a šlápl na plyn. Mercedes vyrazil kupředu a jeho zadní pneumatiky se na blátivé cestičce smekly. (str. 57)

 

O autorovi

Graham-MastertonGraham Masterton (nar. 1946) pochází z Edinburghu, v současnosti žije v Surrey v jihovýchodní Anglii. Ve čtyřiadvaceti letech byl jmenován výkonným šéfredaktorem časopisu Penthouse a Penthouse Forum. Masterton se proslavil jako autor hororu – hned jeho prvotina The Manitou (Manitou, 1976) se stala bestsellerem a dočkala se i filmového zpracování. Celkem napsal třicet pět hororových románů, za něž získal mnohá literární ocenění. Tři z těchto knih byly zfilmovány. Píše také horory pro děti a mládež. Fanoušci nadšeně přijali i jeho nejnovější sérii o komisařce Katie Maguirové – v Británii se prodalo více než 350 000 výtisků. Druhý a třetí svazek této série (Rozbití andělé a Červená lucerna) připravuje nakladatelství Host k vydání v příštím roce.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Bílé kosti

Komisařka Maguirová se rozhodne pustit do vyšetřování, i když případ jedenácti žen, jejichž kosti byly nalezeny, je již několik desítek let starý. Na začátku ani sama netuší, že na ni čeká další vražda, která se odehrává téměř v přímém přenosu, ale provedením se nápadně podobá oněm mordům z minulosti. Kdo se děsivými vraždami inspiroval? A podaří se pachatele odhalit, než zemře další nevinná oběť?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Bílé kosti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Bílé kosti
probíhá od 19. listopadu do 2. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Bílé kosti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBílé kosti

Masterton, Graham

Host, 2014

Napsat komentář