Učení nemusí být mučení

Učení - ilustrační
Jak přijít ke znalostem a vědomostem bez vyčerpávajícího poslouchání nezáživného přednesu nebo listování v nudných bichlích? S následujícími knihami to půjde velice snadno! Pobaví i naučí. A je jedno, zda vás, resp. vaše děti, zajímá dějepis, čeština, dinosauři nebo hvězdná obloha.

Také rádi během bezmračných nocí pozorujete hvězdy na obloze? A napadlo vás někdy, proč se právě toto uskupení nazývá Orion a proč se jinému zase říká Velká medvědice? Pokud ano, patříte mezi ideální čtenáře knihy Jak souhvězdí dostala svá jména od autorky Jany Eislerové. Vypráví se v ní množství příběhů z legend a mýtů, které vedly k pojmenování konkrétních souhvězdí. Na bohatě ilustrovanou publikaci od nakladatelství Fragment se můžete podívat i v ukázce.

Jak souhvězdí dostala svá jména

Autorka: Jana Eislerová

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 56
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Jak souhvězdí dostala svá jména.

Krása noční oblohy fascinovala lidstvo od nepaměti. Mocné bohy, statečné hrdiny a bájná zvířata, o kterých si lidé mezi sebou vyprávěli, proto přenesli i na nebe a pojmenovali po nich hvězdy a souhvězdí.
Seznamte se i vy s prastarými příběhy lásky a nenávisti, hrdinství i zbabělosti a přečtěte si, jak souhvězdí dostala svá jména.
Báje a pověsti jsou převyprávěny tak, aby jim porozuměly i malé děti.

Ukázka z knihy:

Souhvězdí Blíženců je na obloze nejlépe vidět v lednu. Jeho dvě nejjasnější hvězdy se jmenují po slavných bratrech – Kastor a Pollux (římská podoba jména Polydeuka).
To byli synové Ledy, manželky spartského krále Tyndarea. I když se narodili jako dvojčata, měli každý jiného otce. Kastor byl synem krále Tyndarea, kdežto otcem Polydeuka byl sám vládce bohů Zeus, který se kdysi zamiloval do jejich matky, královny Ledy. Bratři se měli velmi rádi, jeden bez druhého neudělal ani krok. Polydeukes měl velkou sílu, cvičil se v zápasu a brzy nebyl široko daleko nikdo, kdo by se odvážil s ním bojovat. Kastor se věnoval chovu koní a dokázal zkrotit i ty nejdivočejší z nich. S velikou obratností řídil válečný vůz a vyhrával závody koňských spřežení.

Další tituly v edici:

––––––––––––––––––––––––

Obrovští pravěcí veleještěři fascinují děti všech generací. Pokud patříte mezi milovníky dinosaurů a prehistorie, neváhejte a sáhněte po publikaci s názvem Dinosauři – Objevuj prehistorický svět!, kterou přináší nakladatelství Slovart. Díky ní se dozvíte množství zajímavých informací, které se týkají velikosti těchto vyhynulých tvorů, jejich váhy, způsobu života a mnoho dalšího. V knize se nachází nespočet ilustrací, takže si stegosaury, tyranosaury či triceratopse můžete dobře prohlédnout!

Dinosauři – Objevuj prehistorický svět!

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 224
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Dinosauři – Objevuj prehistorický svět!.

 

Dinosaurus – podstatné jméno z řečtiny: deinos hrozivý a saurus ještěr Masožraví nebo býložraví plazi. Největší známí suchozemští živočichové. Takže víme, co říká slovník… ALE: Věděli jste, že dinosauři žili na Zemi po dobu 150 milionů let? NEBO: Že Argentinosaurus vážil stejně jako 17 slonů afrických? S touto encyklopedií zjistíte o dinosaurech ještě stovky a stovky zajímavějších informací!

Ukázka z knihy:

Deinonychus se při útoku i obraně spoléhal na smrtící srpovité drápy. Jeho jméno vlastně znamená „hrozivý dráp“!
Americký paleontolog John Ostrom a jeho tým objevili na nalezišti na západu USA v roce 1964 okolo 1000 kostí deinonycha. Bylo mezi nimi několik dobře zachovaných částí včetně lebek. Ostrom také pod kostmi dospělých jedinců nalezl množství vaječných skořápek. To naznačuje, že deinonychus na svých vejcích seděl a zahříval je, podobně jako dnešní ptáci.

––––––––––––––––––––––––

Český jazyk dokáže leckoho potrápit. Člověk musí pamatovat na mnoho pravidel a pouček. Jak si tedy poradit s psaním velkých a malých písmen nebo vyjmenovaných slov? Nejlepší bude zkusit knihu Český jazyk – Píšeme bez chyb od Jany Eislerové. Publikaci vydalo nakladatelství Fragment a zaměřuje se na žáky základních škol a víceletých gymnázií.

Český jazyk – Píšeme bez chyb

Autorka: Jana Eislerová

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 248
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Český jazyk – Píšeme bez chyb.

Chceš se zdokonalit v pravopisu a konečně psát bez chyb? S touto učebnicí to bude hračka.
- naučíš se správně psát i/y
- procvičíš si psaní předložek s/z, předpon s-/z-/vz- a pravopis s/z ve slovech cizího původu
- vyjasníš si problematiku skupin bě/bje, pě, vě/vje a mě/mně a psaní samohlásky u/ú/ů 
- osvojíš si psaní velkých a malých písmen na začátku slov
Tak se do toho pusť a diktáty už budeš vždycky zvládat na jedničku!

Ukázka z knihy:

Podobné tituly v edici:

––––––––––––––––––––––––

Vyznáte se dobře v českých prezidentech, králích a knížatech? Dokázali byste určit, který portrét patří Karlu IV., Marii Terezii nebo Edvardu Benešovi? V případě, že ne, problém dokáže rychle a jednoduše vyřešit pomůcka Panovníci českých zemí – výukové karty. Vytvořil ji uznávaný historik Petr Čornej a vydalo nakladatelství Fragment. Na každé kartě naleznete velký barevný obrázek daného panovníka a na zadní jeho stručný životopis. Můžete se na ně podívat do ukázky.

Panovníci českých zemí – výukové karty

Autor: Petr Čornej

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 128
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Panovníci českých zemí – výukové karty.

Poznejte panovníky českých zemí! Seznámíme vás s nimi netradiční formou. Sada karet obsahuje portréty a medailony všech panovníků českých zemí, od knížat, vládnoucích v 7. století, až po současného prezidenta České republiky. Na přední straně karty najdete barevný portrét panovníka a na zadní straně jeho krátký životopis. Výukové karty s panovníky jsou nejen bezvadnou pomůcku pro žáky základních škol, ale ocení je všichni, kdo se zajímají o historii.

Ukázka z knihy:

Rudolf II.
1576–1611
K nejrozporuplnějším českým panovníkům patřil Rudolf II. (18. 7. 1552 – 20. 1. 1612), nevyrovnaná osobnost, trpící zřejmě psychickou nemocí. Měl k ní genetické předpoklady. Jeho otec Maxmilián II. pojal za manželku vlastní sestřenici Marii Španělskou. Nebezpečí tohoto faktoru násobila ještě okolnost, že Rudolfova prabába Johana Šílená strádala nevyléčitelnou duševní poruchou. Podivínský Rudolf se ani neoženil, udržoval však trvalý poměr s Kateřinou Stradovou. Zplodil s ní několik levobočků, mezi nimi Julia Caesara ďAustria, maniaka, který v Českém Krumlově sadisticky zavraždil měšťanskou dívku.

Další tituly v edici:


Který předmět vaše dítě ve škole baví? Hodí se mu některá z dnešních knih? Napište nám.

Dnešní knihy a i další můžete vydražit v našich aukcích!

(Autor náhledového obrázku Miroslav Vajdic; zdroj flickr.com)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČeský jazyk – Píšeme bez chyb

Eislerová, Jana

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeJak souhvězdí dostala svá jména – pro děti

Eislerová, Jana

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeDinosauři – Objevuj prehistorický svět!

Slovart, 2014

zobrazit info o knizePanovníci českých zemí – výukové karty

Čornej, Petr

Fragment, 2014

Napsat komentář