Veselé příběhy pro děti

Čtení pro děti - ilustrační
Přemýšlíte nad vhodným čtením pro vaše děti či vnoučata? Pak vám dnešní výběr knih udělá jistě velkou radost. V nabídce se nacházejí příběhy pohádkové i fantastické, veselé a zábavné. Úsměv na rtech vykouzlí chlapcům i dívkám.

Třetí pokračování úspěšných příběhů oblíbeného dětského hrdiny z pera spisovatele Davida Laňky je tu. V knize Prázdniny Billa Madlafouska na čtenáře čeká obrovská spousta zábavy s Billem a jeho přáteli Bůčkem, Bednou a Madlou. Na hrdiny čekají prázdninové zážitky a veselí. Knihu přináší nakladatelství No Limits.

Prázdniny Billa Madlafouska

Autor: David Laňka

Vydalo: nakladatelství No Limits
Počet stran: 160
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Prázdniny Billa Madlafouska.

Bill a jeho přátelé Bůček, Bedna a Madla se probouzejí do začátku prázdnin, do toho nekonečného prostoru pro všechno, co chtějí dělat, ale na co kvůli škole a učení neměli čas. Mohou spát, do kdy chtějí. Nemají žádné povinnosti (pokud v to nepočítáme mytí nádobí a skládání ponožek). Mají nekonečně času na hraní. Jedno ale se tu však najde – nemohou být celé prázdniny spolu.

Ukázka z knihy:

Na ten den jsem se těšil snad jako se KJ těší na to, až bude mít narozeniny a dostane spoustu plyšáků. Po deseti dnech na táboře se totiž blížila sobota, kdy za námi měli přijet rodiče. A mě se už po těch mých tolik stýskalo, že jsem ani dospat nemohl. Ale byla spousta táborníků, kteří se naopak netěšili, protože za těch čtrnáct dní na táboře se moc nemyli nebo chodili v jednom oblečení, takže byli celí špinaví a nesví z toho, že se budou muset mýt, jen Smraďoch to měl naopak, ten se děsil toho, že až přijede jeho tatínek, který prý špatně vidí, tak ho ani nepozná…

Další díly série:

 

––––––––––––––––––––––––

Hlavní hrdinka knihy Nela Náladová předvídá budoucnost je na nálady expert. Tentokrát jí v tom pomáhá i prsten, díky jehož moci získala předpovídací náladu a dívka tak vidí do budoucnosti. Čtvrté pokračování série autorky Megan McDonaldové oplývá stejným humorem jako předchozí části, které rovněž vydalo v edici Brio nakladatelství Slovart.

Nela Náladová předvídá budoucnost

Autor: Megan McDonaldová

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 130
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Nela Náladová předvídá budoucnost.

Nálada Nely Náladové je pokaždé jiná. Teď o tom může Nela všechny přesvědčit díky svému náladovému prstenu, který umí neobyčejné věci. Nelu díky němu přepadla předvídací nálada! Podle madam N (jako Náladová) se znovu objeví maskot klubu Kačer, Nela dostane kýženou samolepku za neuvěřitelný výkon v písemce z pravopisu a za novými brýlemi pana učitele Lopucha možná ve skutečnosti stojí láska! 

Další díly série:

 

––––––––––––––––––––––––

Letos o prázdninách vstoupil do kin pohádkový film Tři bratři. Za jeho scénářem stál Zdeněk Svěrák a ten také spolu s nakladatelstvím Fragment přichystal také stejnojmennou knihu. Díky ní si tak můžete připomenout filmový příběh, nebo se jejím prostřednictvím s vyprávěním o trojici bratrů, kteří se vydali do světa, seznámit. Nahlédněte také do ukázky.

Tři bratři

Autor: Zdeněk Svěrák

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 112
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Tři bratři.

Pohádka, to je raneček moudrosti, který nám tu zanechali předkové, abychom si ho vzali na vandr světem a věděli, jak se rozhodovat na rozcestích. Kudy jít a kudy se nevydat. Pohádka věří, a dokonce přikazuje, že dobro má být pochváleno a zlo potrestáno. Jenže lidský život je krátký a boží mlýny melou tak pomalu, že se takové spravedlnosti málokdy dočkáme. Ale pohádka to všechno stihne. V tom spočívá její blahodárnost

Ukázka z knihy:

„Zapomeneš na bábu z mokřin. Máš těžkou hlavu, celou zemi v ní nosíš. Dneska slibuješ a zítra pro samé štěstí zapomeneš.“
Tentokrát zavrtěl rozhodně hlavou král: „Mám toho moc, ale nezapomenu. Mé královské slovo. Pro takové případy si dělám uzel na kapesníku, aby mi stále připomínal, co nesmím zapomenout.“
A ten uzel na svém kapesníku si uvázal.
„Tady máš lektvar, králi,“ řekla stařena a podala mu lahvičku s ještě teplou tekutinou. „Ať ti přinese štěstí. Budu čekat!“
Před chatrčí král raději hned svěřil rádcům, kam všude bude třeba královně zázračnou vodičku kápnout, pro případ, že by to neudržel v paměti.

––––––––––––––––––––––––

První den na základní škole čeká každé dítě nevyhnutelně. Pokud takovýto krok čeká příští rok i vaši potomky, zkuste si s nimi přečíst knihu z nakladatelství Grada Hedvika a Andělín od spisovatelky Zuzany Pospíšilové. Příběh pojednává o dívce Hedvice, která se příchodu do školy obává. Ukáže se však, že se správnými kamarády se dá přečkat vše.

Hedvika a Andělín

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 112
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Hedvika a Andělín.

Hedvika jde poprvé do školy. Neví, co ji čeká, a má tak trochu strach. A pak je tu Erik Hrubý – lumpárny a naschvály, to je celý on. Toho kluka snad nikdo nenapraví. Naštěstí se ve škole objeví Andělín! Tenhle andílek se jako všichni andělé živí dobrými skutky, a tak má Hedvika naději, že díky Andělínovi zmizí její strach a zvítězí snaha o přátelství s Erikem, nad kterým už všichni lámou hůl.

Další autorčiny knihy:

––––––––––––––––––––––––

Po předchozím titulu Jak vycvičit draka přináší nakladatelství Slovart v edici Brio pokračování příběhu o dobrodružstvích vikinga Škyťáka a jeho přátelského draka Bezzubky s názvem Jak se stát pirátem. Spisovatelka Cressida Cowellová čtenáře láká na výpravnou plavbu plnou napětí i nebezpečí a také nestvůr, jako jsou lebkolvi nebo slepí draci.

Jak se stát pirátem

Autorka: Cressida Cowellová

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 224
Vazba: pevná

Přečtěte si více o knize Jak se stát pirátem.

Druhá část pamětí Škyťáka Šelmovského Štiky III., nejúžasnějšího vikinského hrdiny všech dob, nás zavede na moře. Pátrání po pokladu slavného piráta Truchlovouse Trudného začíná plavbou na ostrov lebkolvů, slepých draků, kteří neumí létat, ale o to jsou nebezpečnější. Náš hrdina Škyťák přežije jak lebkolvy, tak i ztroskotání lodi a nakonec se poprvé utká i se svým proradným úhlavním nepřítelem. To ale pořád není zdaleka všechno…

Předchozí díl série:


Čtete spolu s vašimi dětmi? Láká vás některá z dnešních knih? Napište nám do diskuze.

Dnešní knihy a i další můžete vydražit v našich aukcích!

(Autor náhledového obrázku John Morgan; zdroj flickr.com)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrázdniny Billa Madlafouska

Laňka, David

No Limits, 2014

zobrazit info o knizeNela Náladová předvídá budoucnost (4)

McDonaldová, Megan

Slovart, 2014

zobrazit info o knizeTři bratři

Svěrák, Zdeněk - Svěrák, Jan

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeHedvika a Andělín

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2014

zobrazit info o knizeJak se stát pirátem

Cowellová, Cressida

Slovart, 2014

Napsat komentář