Odhalte tajemný Přízrak Joa Nesbøho a získejte jej v naší soutěži

Prizrak-perex
Bývalý policista Harry Hole se znovu vrací do Osla. Tentokrát není povolán bývalými kolegy, ale vrací se kvůli případu, ze kterého je obviněn syn jeho bývalé lásky. Harry se pouští do hledání pravdy a velmi brzy se sám ocitá v nebezpečí.

Návrat Harryho Holea do Osla

9. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Harry Hole se po třech letech strávených v Hong Kongu vrací domů do Norska, nejde ovšem o žádnou zdvořilostní návštěvu. Po příletu okamžitě míří na policejní ředitelství, kde žádá svého někdejšího nadřízeného, aby se mohl ujmout vyšetřování již takřka uzavřeného a objasněného případu vraždy na drogové scéně. V Oslu se díky spolupráci nového sociálního úřadu a nového šéfa policejní složky pro potírání organizovaného zločinu snížil počet drogových gangů a značně klesl též prodej heroinu. V ulicích se však objevila nová droga jménem fiolin, opiát mnohonásobně silnější než heroin, jež vede méně často k předávkování, ale zato vyvolává mnohem silnější závislost. Harrymu je umožněno setkat se s domnělým vrahem. Jde o osmnáctiletého chlapce, jehož Harry dlouho neviděl, avšak který mu byl kdysi velice blízký. Jejich setkání není jediným překvapením, jež Harryho při vyšetřování čeká. Zpočátku vražda typická pro drogové prostředí se rozroste do rozměrů, o jakých se Harrymu ani nesnilo. Sám se okamžitě ocitá ve značném nebezpečí, neboť se kvůli svým aktivitám stává velmi nepohodlnou osobou. Většina stop přitom ukazuje jediným směrem. Směrem vzhůru. A také vyšetřování vede k jedinému, nadmíru překvapivému vyústění.

 

Přízrak

Autor: Jo Nesbø

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Kateřina Krištůfková
Počet stran: 515
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-7473-221-8

Přečtěte si více o knize Přízrak, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín. Nezapomeňte si také přečíst krátkou ukázku.

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

 

Ukázka z knihy

„Dvacet minut,“ pronesl bachař, odešel a dveře za sebou přibouchl.
Chlapec, který zůstal stát u dveří, se změnil natolik, až Harry málem vykřikl, že to není správná osoba, že to není on. Tenhle kluk měl na sobě džíny značky Diesel a černou mikinu s nápisem Machine Head, která, jak Harry pochopil, neodkazovala ke staré desce Deep Purple, nýbrž – podle jeho časových měřítek – k nové heavymetalové kapele. Heavy metal byl samozřejmě jen indicie, důkazem však byly oči a lícní kosti. Tedy lépe řečeno Rácheliny hnědé oči a vysoké lícní kosti. Byl to téměř šok vidět, nakolik jsou si teď podobní. Chlapec ovšem nezdědil matčinu krásu, na to měl příliš vystouplé čelo, což mu dodávalo chmurný, téměř agresivní vzhled. Ten ještě umocňovala hladká kštice, o níž Harry vždycky předpokládal, že ji chlapec zdědil po svém moskevském otci. Otci alkoholikovi, kterého syn nikdy pořádně nepoznal, protože mu bylo jen pár let, když ho Ráchel odvezla zpátky do Osla, kde se později seznámila s Harrym.
Ráchel.
Největší láska jeho života. Tak prosté to bylo. A tak složité. (str. 51)

 

Vyhrajte knihu Přízrak

Napětí na každé straně je hlavním znakem knih Joa Nesbøho a ani jeho nejnovější není jiná. Harry již není součástí osloského policejního týmu, přesto se pouští do vyšetřování na vlastní pěst, aby osvobodil dva nevinné mladíky. Zaplétá se tak do podivné hry, ocitá se v drogovém podsvětí a setkává se s nejrůznějšími lidmi, jejichž výpovědi ho vedou na stále vyšší místa, takže celé vyústění případu je nakonec více než překvapivé. Ale o tom už si musíte přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Přízrak vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Přízrak
probíhá od 18. října do 31. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Joa Nesbøho Přízrak

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřízrak

Nesbø, Jo

Kniha Zlín, 2014

Odhalte tajemný Přízrak Joa Nesbøho a získejte jej v naší soutěži - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Včera jsem obdržela tuto vyhranou knihu. Došla zcela v pořádku a za tuto výhru moc děkuji.

Napsat komentář