Vražda v přímém přenosu v kvalitní detektivce

detektivka
Máte chuť na kvalitní detektivku, ale nevíte, kterou si vybrat? V tom případě máme tipy právě pro vás! Je libo bestseller? Nebo raději povídky od úspěšných krimi autorů? Čtěte a vybírejte si!

Knihy z detektivní série švédského autora Henninga Mankella jsou velice oblíbenými – o tom svědčí i fakt, že se řadí mezi bestsellery. Jaký případ čeká tentokrát komisaře Wallandera v knize Usměvaný muž? Podaří se mu přijít na spletitou síť podvodů a zjistit, co za tím vším stojí? Knihu vydalo nakladatelství Host.

Usměvavý muž

Poté, co komisař Kurt Wallander při výkonu služby zabije člověka, propadne se do alkoholem poháněné deprese. Během dlouhých, osamělých procházek po dánském pobřeží dospěl k rozhodnutí, že jeho čas u policie je u konce. Vyhledá ho však starý přítel a požádá ho o pomoc při vyšetřování podezřelé smrti jeho otce. Kurt o tom nechce ani slyšet a chystá se podat výpověď. Záhy však zjistí, že onoho přítele nalezli zastřeleného. Okamžitě změní rozhodnutí a vrátí se do práce, aby vyšetřil případ dvojnásobné vraždy.

Bojím se tmy, říkal si. Přitom bych se měl obávat muže, kterého jsem právě navštívil na zámku Farnholm. Toho vlídného člověka s děsivými spolupracovníky, kteří vždycky diskrétně postávají opodál a jejich tváře se ztrácejí ve tmě. Měl bych myslet na něj a na to, co se – jak vím – skrývá za tím přátelským úsměvem a bezúhonností občana stojícího mimo veškeré podezření. To z něj bych měl mít strach. A ne z mlhy valící se od Hanöské zátoky. Když teď už vím, že neváhá zabíjet lidi, kteří se mu postaví do cesty.

Neváhejte a pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Autor: Henning Mankell

Překlad: Hana Švolbová
Počet stran: 368
Formát: 137 × 206
Vazba: vázaná

Přečtěte si více informací o knize Usměvavý muž a nepřehlédněte také náš článek!

Další knihy v sérii:

——————————————–

Hlavní hrdinka Chris z knihy Vražda na mexický svátek autorky Lee Harrisové se vypravila hledat pravdu – ať už je jakákoliv. Podaří se Chris zjistit, proč její dávný spolužák Heinz Gruner na výpravě do hor zemřel? Knihu vydalo nakladatelství Motto.

Vražda na mexický svátek

Když je Christine pozvána na výlet do Arizony, využije příležitosti a těší se, že prožije nějaké dobrodružství. Cesta v ní ale vyvolá vzpomínky na dávného spolužáka, Heinze Grunera, který před dvaceti lety záhadně zemřel během pěší túry na Picacho Peak nedaleko Tucsonu. Jejím přáním je najít pravdu – ať už se jednalo o nehodu, jak vyplývá z policejního hlášení, nebo o vraždu. A tak Chris začíná hledat jakoukoli stopu a pátrat po každém, kdo by mohl mít nějakou vazbu na jejího spolužáka.

V roce, kdy jsem byla vyvázána ze slibu v klášteře svatého Štěpána, jsem se naučila očekávat téměř cokoli, když u nás zazvonil telefon. Dostávala jsem obvykle dobré zprávy, a samozřejmě i ty špatné, což je součástí života každého z nás, a navíc jsem čas od času obdržela i vzaky zcela výjimečné a děsivé. Loni mi zavolal neznámý hlas a řekl, že se stane vražda. Krátce poté jsem uslyšela výstřel.

Přečtěte si celou ukázkovou kapitolu!

Autor: Lee Harrisová

Překlad: Lubomír Veselý
Počet stran: 256
Formát: 130 × 210
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Vražda na mexický svátek a nepřehlédněte také naši recenzi na autorčinu předchozí knihu Vražda na apríla

——————————————–

Pokud si přejete to nejlepší ze současné krimi, kniha Tváří v tvář bude pro vás ta pravá! Výbor představuje třiadvacet autorů, kteří ve dvojicích (a jedné trojici) napsali krimipovídky, ve kterých figurují hlavní hrdinové z úspěšných detektivních sérií za dvě uplynulá desetiletí. Knihu vydalo nakladatelství Domino.

Tváří v tvář

 Zajímá vás, jak dokáže vyjít Lincoln Rhyme s Lucasem Davenportem? Anebo jak probíhá pátrání, které vede tým ve složení Harry Bosch a Patrick Kenzie? Jaké záhadě se snaží přijít na kloub dvojice Cotton Malone a Gray Pierce? Bezprecedentní literární počin pod editorskou taktovkou Davida Baldacciho je pro milovníky detektivek a thrillerů takřka povinnou četbou. Protože kdo by si setkání těch nejlepších z nejlepších nechal ujít?

Červené oko (Michael Connelly a Dennis Lehane)

2005
Harry Bosch se ze zásad vyhýbal tunelům, ale když vyjel od Loganova letiště, neexistoval způsob, jak se držet mimo ně, a tak si musel vybrat mezi Sumnerem a tunelem Teda Williamse. Navigace v automobilu z půjčovny zvolila Williamsův a tak se Harry vnořil do útrob země hluboko pod bostonským přítavem. Provoz v tuelu postupně zpomaloval, až se úplně zastavil, a Bosch si uvědomil, že se po nočním letu z Los Angeles dostal do ranní dopravní špičky.

Neváhejte a prolistujte si zbytek ukázky z knihy. Můžete si také přečíst další ukázku, kterou jsme vám přinesli v pátek!

Editor: David Baldacci

Překlad: Dalibor Míček
Počet stran: 440
Formát: 140 × 211
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Tváří v tvář a podívejte se také na naší recenzi předchozí antologie krimi autorů.


Které autory detektivek máte nejraději? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUsměvavý muž

Mankell, Henning

Host, 2014

zobrazit info o knizeVražda na mexický svátek

Harrisová, Lee

Motto, 2014

zobrazit info o knizeTváří v tvář

Baldacci, David

Domino, 2014

Napsat komentář