Zasoutěžte si o knihy pro děti dle vlastního výběru

Fragment-dle-vyberu
Ať už máte doma předškoláka nebo puberťáka, máme pro vás tipy na knihy, které jim zaručeně udělají radost. Výběr je vskutku pestrý, a to nejen podle věku dětí, ale i v obsahu. Pohádky, naučná kniha o hvězdách, dobrodružný příběh, ale i fantasy. Stačí si vybrat.

Veselé příhody z mravenčího domečku pro ty nejmenší, příběhy o souhvězdích a jejich jménech, dobrodružná výprava za záchranou rodičů a pro ty větší fantasy příběh princezny Eleny. Z dnešní nabídky knih pro děti si vybere opravdu každý. Hodila by se některá z knih do sbírky vaší ratolesti? Právě nyní máte možnost ji u nás vyhrát. Svoji výhru si totiž můžete zvolit sami. Ve spolupráci s nakladatelstvím Fragment vám přinášíme soutěž, ve které mají šanci tři z vás.

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991a od té doby se zaměřuje na původní i převzaté tituly zejména z oblasti populárně naučné literatury, beletrie pro děti a mládež a leporel pro nejmenší. Dále vydává doplňkové učebnice, slovníky a turistické průvodce. Nemalá část produkce nakladatelství je věnována také populárně naučné literatuře a beletrii pro dospělé čtenáře.

 

Pohádky z mravenčí chaloupky

V chaloupce u jetelových trojlístků se zabydleli dva bráškové – mravenečkové Kamil a Emil. Mají spoustu kamarádů, takže o napínavé a veselé příhody nebude nouze.
Co způsobila houpačka z pavučiny? Kdo pomohl mravencům vrátit na oblohu sluníčko? Jak se strašilka Jarmilka učila strašit? Proč ovocná muška Miluška tolik plakala?
Bohatě ilustrovaná pohádková vyprávění s malými hrdiny, kteří zažívají velká dobrodružství, si zamilují děti i rodiče.

Autoři: Jaroslav Nykl, Radka Nyklová

Vydalo: nakladatelství Fragment
Ilustrátor: Jaroslav Nykl
Věková kategorie: 4+
Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2014
ISBN: 978-80-253-2228-4

Přečtěte si více o knize Pohádky z mravenčí chaloupky a prohlédněte si také ukázku.

 

Jak souhvězdí dostala svá jména – pro děti

Krása noční oblohy fascinovala lidstvo od nepaměti. Mocné bohy, statečné hrdiny a bájná zvířata, o kterých si lidé mezi sebou vyprávěli, proto přenesli i na nebe a pojmenovali po nich hvězdy a souhvězdí.
Seznamte se i vy s prastarými příběhy lásky a nenávisti, hrdinství i zbabělosti a přečtěte si, jak souhvězdí dostala svá jména.
Báje a pověsti jsou převyprávěny tak, aby jim porozuměly i malé děti.
Jak se dostali na oblohu Perseus, Andromeda nebo Kassiopeia? Proč se nejznámější souhvězdí jmenuje Velký vůz? Jak vypadá na nebi vaše znamení zvěrokruhu?

Autorka: Jana Eislerová

Vydalo: nakladatelství Fragment
Ilustrátor: Antonín Šplíchal
Věková kategorie: 7+
Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2014
ISBN: 978-80-253-2176-8

Přečtěte si více o knize Jak souhvězdí dostala svá jména – pro děti, nebo se podívejte na ukázku.

 

Potrhlá dobrodružství – Zajatci parukových ostrovů

Oliver vyrůstá v rodině dobrodruhů – vždyť jeho rodiče se seznámili na Mount Everestu! Největší dobrodružství ho ale teprve čeká…
Jednoho dne se vynoří z vody u jejich domu ostrovy, které tam předtím nebyly. Oliverovi rodiče neváhají a jdou je prozkoumat. Najednou jsou rodiče i ostrovy fuč. Oliver se okamžitě vydává na záchrannou výpravu. Vypadá to, že taťka s mamkou se stali kořistí záhadných toulavých ostrovů, které vandrují oceánem a ukládají si na hlavu všechno, co plave kolem. Ze svých trofejí si staví paruky a soutěží o to, kdo ji má nejhezčí. Noc paruk, klání o nejhezčí paruku a titul krále, se blíží. Každý originální doplněk přináší body navíc! Podaří se Oliverovi a jeho kamarádům – krátkozraké mořské panně, nabručenému starému albatrosovi a přátelskému ostrovu jménem Skalák – jeho rodiče najít a zachránit?

Autor: Philip Reeve

Vydalo: nakladatelství Fragment
Překlad: Zdík Dušek, Ph. D.
Věková kategorie: 9+
Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2014
ISBN: 978-80-253-2276-5

Přečtěte si více o knize Potrhlá dobrodružství – Zajatci parukových ostrovů.

 

Dračí oči – Černý jezdec

Princezna Elena se po osmi letech vrací domů. Život jí komplikují otravný učitel tance a matka, která hodlá dokončit její královskou výchovu. Krátké období spokojeného klidu však začnou narušovat útoky zákeřných létajících ještěrů a dalších nepřátel. Válka je na spadnutí. Armáda Berberů, černých jezdců se zahalenou tváří, se začíná připravovat na boj. Elena touží vyrazit s nimi, ale děvčata přece do války nepatří. Jedině snad… kdyby o tom nikdo nevěděl?
Kolotoč nebezpečí, intrik, zrady a pradávných tajemství čím dál tím víc směřuje Elenu k jejímu předurčenému osudu. Dokáže čarodějka odolat tlaku a rozhodnout se správně? Pomůže kéralským národům k vytouženému míru, nebo se nechá zlákat mocí a uvrhne je do zkázy?

Autorka: Kristina Hlaváčková

Vydalo: nakladatelství Fragment
Edice: Dračí oči
Věková kategorie: young adults
Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2014
ISBN: 978-80-253-2253-6

Přečtěte si více o knize Dračí oči – Černý jezdec a nezapomeňte ani na ukázku. Můžete se také podívat na článek o prvním dílu série Dračí oči.

 

Vyhrajte knihu dle vlastního výběru

Získejte pro své ratolesti jednu z knih, které jsme vám představili. Nezáleží na tom, jak staré vaše děti jsou, protože výběr je pestrý a na své si zde přijdou všichni. Zaujala vás některá? Ta neváhejte a pusťte se do tipování.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Fragment vám právě nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou jednu z knih vyhrát. Soutěžit můžete o tituly Pohádky z mravenčí chaloupky, Jak souhvězdí dostala svá jména – pro děti, Potrhlá dobrodružství – Zajatci parukových ostrovů a Dračí oči – Černý jezdec. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o dětskou knihu dle vlastního výběru
probíhá od 30. září do 13. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy pro děti a mládež dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohádky z mravenčí chaloupky

Nykl, Jaroslav

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeJak souhvězdí dostala svá jména – pro děti

Eislerová, Jana

Fragment, 2014

zobrazit info o knizePotrhlá dobrodružství – Zajatci parukových ostrovů

Reeve, Philip

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeDračí oči – Černý jezdec

Hlaváčková, Kristina

Fragment, 2014

Napsat komentář