Zasoutěžte si o knihu a připojte se k Úterním ženám

Uterni-zeny-mezi-bylinami-a-repou-perex
Pět nerozlučných kamarádek má mezi sebou pouto, které nepřetrhne žádná vzdálenost. Proto, jakmile se jedna z nich ocitne v nouzi, další čtyři přispěchají na pomoc, ať je to jakkoli daleko. Vydejte se s nimi na cestu mezi byliny a řepu.

Trnitá cesta ke splnění snu

Jedna za všechny, všechny za jednu. Třetí kniha o pěti nerozlučných kamarádkách.
Kiki, zničená ze špatného vzduchu, nekonečných problémů s parkováním a hluku ze staveniště blízko jejich kolínského bytu, se rozhodne odstěhovat s mužem a dvouletou dcerkou na venkov. V oblasti Meklenburské jezerní plošiny si chce otevřít penzion pro vystresované lidi z města, jako je ona a její přítelkyně. Spolu s Maxem koupí někdejší školní budovu s velkou zahradou a má v úmyslu splnit si i další velký sen a začít pěstovat vlastní zeleninu. Bohužel se ukáže, že opuštěná budova Staré školy, stojící na půl cesty mezi Berlínem a Hamburkem, je úplná ruina. Tři týdny před slavnostním otevřením Kiki uzná, že dokončit úpravy penzionu sama nezvládne, a volá na poplach. Úterní ženy přijíždějí přiložit ruku k dílu. Každá z nich si s sebou přiváží i část svého všedního života.
Hádky, lži, zrada ani Kikino stěhování na východ – nic z toho nedokáže Úterní ženy rozeštvat. Leda snad muž. Šarmantní muž s tajným posláním.

 

Úterní ženy mezi bylinami a řepou

Autorka: Monika Peetzová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Vladana Hallová
Počet stran: 303
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2014
ISBN: 978-80-7491-148-4

Přečtěte si více o knize Úterní ženy mezi bylinami a řepou, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A určitě neopomeňte ani ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Vypadalo to jednoduše: odmontovat dvířka, vyndat zásuvky a korpus z březového dřeva nadzdvihnout a odvléct šnečím tempem po schodišti dolů. Krok za krokem. Dvaačtyřicet schodů. Odtud to pak bude ke stěhovacímu vozu už jen pár metrů.
Malý byt, věčné problémy s parkováním, hluk a výfukové plyny: Kiki měla ke stěhování z kolínského Eigelsteinu spoustu dobrých důvodů. Jenže žádný další ji ve stávajícím stresu už nenapadl. Kde jen je ten Max? Jak dlouho může trvat odvézt Gretu k babičce a dědovi? Maxovi rodiče slíbili, že svou malou vnučku v den stěhování pohlídají. Od té doby, co Max dokončil studia designu, realizoval občas nějakou zakázku pro firmu svého otce. Výbušná spolupráce.
„Funguje to mezi nimi jako ve Vojně a míru,“ říkávala Kiki. „Spousta bitev, málo míru. A příměří nastane jen tehdy, když smějí hlídat Gretu.“
Prarodiče Thalbergovi měli ke své „skorosnaše“, která jako blesk vtrhla do života jejich syna, komplikovaný vztah. Nejspíš teď zrovna bombardují Maxe dobře míněnými radami, aby ho přesvědčili, že si celou tu věc se stěhováním má ještě rozmyslet. (str. 9)

 

O autorce

Monika Peetzová (nar. 1963) vystudovala germanistiku, komunikační vědu a filozofii na mnichovské univerzitě. Pracovala jako dramaturgyně v redakci televizních filmů v Bayerischer Rundfunk. Od roku 1998 působí jako scénáristka v Německu a Nizozemsku. Podílela se na filmech Ein Baby zum Verlieben (Zvláštní chůva, 2004), Noch einmal zwanzig sein (Znovu dvacet, 2007) či na třídílné sérii pro ZDF Die Rebellin (Rebelka, 2009). V roce 2010 vydala svou první knihu Úterní ženy, o dva roky později druhý díl Sedm dní bez. Úterní ženy mezi bylinami a řepou jsou třetí knihou této série. Podle prvních dvou dílů byla natočena filmová verze, adaptace třetí knihy se připravuje. Série se doposud prodalo přes milion výtisků a v řadě zemí se knihy staly bestsellerem.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Úterní ženy mezi bylinami a řepou

Třetí pokračování o pěti nerozlučných kamarádkách, které mnozí čtenáři již znají jako Úterní ženy, opět nezklame. Tentokrát se Kiki rozhodne, že si splní svůj sen. Jenže velmi záhy zjistí, že na to pravděpodobně sama nebude stačit. A koho jiného přivolat na pomoc, než nejlepší kamarádky?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Úterní ženy mezi bylinami a řepou vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Úterní ženy mezi bylinami a řepou
probíhá od 24. září do 7. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Úterní ženy mezi bylinami a řepou

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚterní ženy mezi bylinami a řepou

Peetzová, Monika

Host, 2014

Napsat komentář