Vyhrajte knihu neuvěřitelných příběhů z 20. století

Nevsedni-doteky-dejin-perex
Rozruch kolem létajících talířů, atentát na Johna Kennedyho, atomové bomby a další zajímavá témata 20. století mohou mít zcela jiné pozadí a okolnosti, než si myslíme. Někdy až neuvěřitelné příběhy si můžete nyní sami přečíst.

Opravdu známe pravdu?

Kdy byl poprvé spatřen létající talíř? Víte, že ufománie byla zástěrkou pro projekty tajných služeb? Kde je Hitlerova mrtvola? Byl vrah Johna Kennedyho loutkou KGB? Který z Čechů byl jako jediný u zrodu atomové bomby? Indiáni Navahové byli nejdokonalejší radisté za druhé světové války, jejich jazyku totiž nikdo na světě nerozuměl, nemuseli tedy používat tajné kódy. Stačilo najít pojmenování věcí, pro které neměli v navažštině výraz, a tak bojovému letounu říkali „kolibřík“, vysílačce „tiše zpívající přenosná skříňka“, „brambor“ představoval ruční granát, „vejce“ bomba a „želva“ tank… Poutavé, někdy až neuvěřitelné příběhy 20. století, kterým, ač je to s podivem, historici nevěnovali zatím pozornost, objevil publicista a popularizátor vědy Karel Pacner.

 

Nevšední doteky dějin

Autor: Karel Pacner

Vydalo: nakladatelství Plus
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2014
ISBN: 978-80-259-0300-1

Přečtěte si více o knize Nevšední doteky dějin, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte se také podívat na ukázku, nebo si stáhnout vzorovou kapitolu.

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány.

Společnost Albatros Media a.s. je mediální společnost sdružující devět samostatných nakladatelství – Albatros, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Motto, Plus, XYZ a produkující široké spektrum mediálních produktů.

 

Ukázka z knihy

Policie Džugašviliho několikrát uvěznila, a dokonce poslala do vyhnanství na Sibiři. Odtud ale utekl a opět organizoval bolševiky. V roce 1910 poprvé použil nový pseudonym Stalin, pod kterým se stal známým na celém světě. V roce 1917 se objevil v Petrohradě, kde se účastnil listopadového převratu, jímž bolševici uchopili moc. Byl členem vlády nazývané Rada ministrů a po Leninově smrti se propracoval do čela státu a stal se skutečným diktátorem.
Někteří jeho spolubojovníci se dostali do vysokých funkcí a zemřeli přirozenou smrtí, jiné poslal během Velkého teroru koncem třicátých let do hrobu. Bolševik Kamo zahynul už v roce 1922, když ho při jízdě na kole přejelo neznámé nákladní auto – že by na Stalinův příkaz?
Všechny připomínky své gangsterské role na Kavkaze diktátor likvidoval. Některé ale zůstaly uloženy v archivech, aniž o tom věděl. Ne všechny se totiž jeho lidem podařilo vypátrat. Teprve v devadesátých letech 20. století, kdy se západní historici dostali do ruských stranických archivů, vyšla pravda najevo. (str. 10)

 

O autorovi

Karel Pacner (*1936) je náš přední publicista a autor populárně-naučné literatury. Od roku 1959 více než 40 let působil v deníku Mladá fronta nejdříve jako popularizátor vědy, později vedl nedělní přílohu. Je autorem řady knih o kosmonautice (Na obou březích vesmíru, Hledáme kosmické civilizace, Poselství kosmických světů aj.). Po roce 1989 publikoval též literaturu faktu z oblasti moderních dějin a špionáže (Atomoví špioni, Osudové okamžiky Československa, Velké špionážní operace, Vyzvědačky pod rudou hvězdou).
(Zdroj informací: nakladatelství Plus)

 

Vyhrajte knihu Nevšední doteky dějin

Myslíte si, že o nejdůležitějších událostech minulého století víte vše? Ale co když vám unikla některá důležitá fakta? Jistými věcmi se totiž historici nezabývali do hloubky. A právě to nyní napravil známý český autor populárně-naučných knih Karel Pacner. Přečtěte si jeho nová zjištění a možná na určité věci změníte názor.

Ve spolupráci se společností Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nevšední doteky dějin vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nevšední doteky dějin
probíhá od 14. srpna do 27. srpna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Nevšední doteky dějin

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNevšední doteky dějin

Pacner, Karel

Plus, 2014

Vyhrajte knihu neuvěřitelných příběhů z 20. století - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. zmodry zmodry napsal:

    Potvrzuji, že kniha „Na co v učebnicích dějepisu nezbylo místo“ byla v pořádku doručena. A je opravdu velmi zajímavá. Děkuji.

  2. vrbik5 napsal:

    Dobrý den, dnes jsem si vyzvedla na poště tuto vyhranouu knihu, moc děkuji. :)

  3. Neobee napsal:

    Kniha v pořádku dorazila :-) Děkuji…

Napsat komentář