Středa s veselým čtením pro kluky a holky

DetiCtou
Školní rok se chýlí ke konci a to znamená velkou spoustu volného času pro vaše děti. Aby se během prázdnin nenudily, pořiďte jim jednu z těchto zábavných knížek o létě, upírech i velké výpravě za záchranou světa!

Všechny představované tituly vydalo nakladatelství Fragment, které se zaměřuje  zejména na knihy pro děti a mládež, leporela, slovníky, učebnice a turistické průvodce. Mezi jejich bestsellery patří ERAGON, Letopisy Narnie, Maturita v kostce. Produkce se pyšní díly Václava Čtvrtka, Zdeňka Svěráka nebo Pavla Kantorka.

Skvělou volbou prázdninového čtení je pro všechny dívky kniha ze série Můj milý deníčku. Isabelle její strýc a teta slíbí výlet do zábavního parku, ovšem pod jednou podmínkou – sama si na něj vydělá! Jak tohle dopadne?

Můj milý deníčku – Naprosto šílený prázdniny!

Autor: Jim Benton

Přeložila: Eva Brožová
Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Věk: 9+ 

Přečtěte si víc o knize Můj milý deníčku – Naprosto šílený prázdniny! a nahlédněte do ukázky z ní 

Konečně začaly prázdniny a já si budu užívat! To jsem si tedy myslela až do okamžiku, kdy jsem se srazila s realitou. Strýček Dan a teta Carol nabídli mně, Isabelle a Angelině, že nás vezmou do zábavního parku. Má to ale háček. Na vstupenky si musíme vydělat! Místo volna nás čeká hlídání uřvaných dětí, mytí špinavých aut a nekonečný vymačkávání šťávy z citrónů…

Milý deníčku,
dneska jsem musela dělat pravidelnou starou neplacenou práci. Máma chtěla, abych si uklidila pokoj. Pokaždé, když mě požádá, abych si ho uklidila, a připadá jí, že jsem ji nepochopila, proběhne mezi námi stejná konverzace.
„Mami, už jsem ti to přece říkala tisíckrát: achrrrjóóóó.“
Milý deníčku, vím, že nemáš uši, ale tenhle zvuk – něco mezi zavrčením a zaúpěním – cestou po schodech do mého pokoje sílí.

–––––––––––––––––––––––––––––

Jak to vypadá, když uličníci zachraňují svět? Příběh na motivy Robina Hooda o uličníkovi, který bohatým bral a chudým dával, je nesmírně zábavný a poučný zároveň. Jeho čtení si užijí všichni kluci a holky od devíti let.

Švindlova uličnická akademie – Lumpárny začínají

Autor: Terry Deary 

Přeložil: Dušek Zdík
Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Věk: 9+ 

Přečtěte si víc o knize Švindlova uličnická akademie – Lumpárny začínají a nahlédněte do ukázky z ní 

Malý Tomáš Fuk žije se svou matkou ve zločinem prolezlém městě Wildpoolu. Když se tak jednou potlouká po ulici, osloví ho záhadný pan Morous s nabídkou, která se neodmítá. Tomáš začne studovat na Švindlově uličnické akademii a jeho život se od základu změní. Při zubech svojí babičky přísahá, že bude dodržovat školní řád a boj uličníka za lepší život chudých začíná…

Morous vytáhl klíč a odemkl. „Většinou tady zamykáme. To víš, potuluje se tu plno zlodějů,“ dodal s pronikavým pohledem na Tomáše.
„Hahaha, moc vtipný,“ řekl Tomáš.
Vstoupili na naleštěnou podlahu chodby a odupali si sníh z bot.
Škola tu sice byla teprve jeden den, ale dům už získal typický školní pach.
Vnitřní dveře byly natřeny krémovou barvou a stěny zase zašlým odstínem žluté. Na stěně visela nová nástěnka s jediným papírem.

 –––––––––––––––––––––––––––––

Druhé pokračování Švindlovy uličnické akademie tu máme vzápětí! V něm se raubíř Tomáš Fuk postará o pořádnou prohlídku vlaku podvodníka lorda Septika. Ne vždy jde ale vše jako po másle. Nezbývá než doufat, že jeho plán nic nepřekazí…

Švindlova uličnická akademie – Bezva finta

Autor: Terry Deary

Přeložil: Dušek Zdík
Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Věk: 9+

Přečtěte si víc o knize Švindlova uličnická akademie a nahlédněte do ukázky z ní 

Nezapomeňte ani na recenzi obou dílů série, vydanou na našich stránkách!

Tomáš Fuk se stal jedním z nejlepších žáků Švindlovy uličnické akademie. Tentokrát si posvítí na vlak, který bude převážet poklad lorda Septika – bohatého a prohnilého podvodníka. Parťačkou mu budou spolužačky Alice a Nancy. Plán mají geniální, snad nebude nikde skřípat…

„Všichni slavní loupežníci měli paruky a černý třírohý klobouk. Při zvuku mého jména se budou třást všichni pocestní na silnicích kolem Wildpoolu jako osiky, stejně jako se při vyslovení jména Ron Kastor třesou na jihu.“
Při vyslovení jeho jména by se ale obyvatelé Wildpoolu třásli leda smíchy. Náš mladík se totiž nejmenoval Ron Kastor. Jmenoval se Don Kastrol. Byl téměř posledním z dlouhé linie Kastrolů, jejichž kořeny sahaly snad až do doby, kdy pralidé vařili mamuty na otevřených ohních před svými jeskyněmi.

 –––––––––––––––––––––––––––––

Na závěr určitě nesmíme zapomenout ani na humornou sérii Upíří storky, jejíž druhý díl právě zaplňuje pulty českých knihkupectví. Jen co Drákula odjede na třítýdenní přednášku na americkou univerzitu, už se Vlady dostává do problémů – jeho spolužák ho unáší a podniká s nim nebezpečnou cestu do minulosti! Jak zabránit té největší katastrofě?

Upíří storky – Nebezpečná výprava

Autorka: Petra Klabouchová

Ilustroval: Petr Palma
Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Věk: 11+

Přečtěte si víc o knize Upíří storky – Nebezpečná výprava a nahlédněte do ukázky z ní 

Hrabě Drákula odjíždí za oceán a nový spolužák, upír Paulus, začaruje Vladyho a lstí přinutí ostatní kamarády, aby s ním podnikli zakázaný výlet do minulosti. Cestou v čase nedobrovolně zažívají různá dobrodružství – potopení Titaniku, objevení Ameriky, bitvu u Stalingradu a řadu dalších. Bohužel se jim také podaří změnit část historie a hrozí jejich zmizení ze současnosti!

„Byla bych vám přřřevelice vděčná, mládeži, pokud byste do mne propříště nekopali jak do fotbalového míče. Vždyť již mám za sebou nějaké to staletí strašení, měli byste míti úctu k přřřevelice starým lebkám. Jako komtesa Pecholína Třináctá z Neapole, dědička a potomek prastarého slavného rodu, dcera Bílé paní z Florencie a Bezhlavého rytíře z Miramare, mám také svou hrdost! Sice jsem přislíbila otci vašemu, že o vás starati se budu po dobu jeho nepřítomnosti na hradě Špičáku, ale o kopancích do mé šlechtické čelisti tu řeči nebylo.


Je vaše ratolest fanouškem jedné z těchto tří sérií? Která kniha ji zaujala nejvíce? Napište nám!

Tyto knihy a mnohé další si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj milý deníčku – Naprosto šílený prázdniny!

Benton, Jim

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeŠvindlova uličnická akademie – Lumpárny začínají

Deary, Terry

Fragment

zobrazit info o knizeŠvindlova uličnická akademie – Bezva finta

Deary, Terry

Fragment

zobrazit info o knizeUpíří storky – Nebezpečná výprava

Klabouchová, Petra

Fragment, 2014

Napsat komentář