Nový zpěvník „básníka s kytarou“ Karla Kryla pokřtí i jeho bratr Jan Kryl!

Kryl_nahled
Již 26. října od 16 hodin se v pražském Luxoru na Václavském náměstí uskuteční slavnostní křest Zpěvníku Karla Kryla. Kmotrovství knihy přijali MUDr. Jan Cimický a Yvonne Přenosilová. U této příležitosti také zazpívá a zahraje bratr Karla Kryla Jan Kryl. Akcí provází moderátorka Hanka Koutná.

Zpěvník Karla Kryla, hudebního skladatele a textaře, vydává Nakladatelství Fragment. Jedná se o další titul z velice úspěšné edice Zpěvníků, do které patří například i Zpěvník Petra Hapky a Michala Horáčka, Zpěvník Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka nebo Zpěvník Jiřího Suchého a Jiří Šlitra.

Přestože žil Karel Kryl dvacet let v exilu, vždy se cítil Čechoslovákem a nikdy se nevzdal svého občanství. Ve zpěvníku najdete nezapomenutelné hity jako Bratříčku, zavírej vrátka; Anděl; Morituri te salutant; Král a klaun; Maškary; Veličenstvo kat a řadu dalších.

Kmotra knihy Yvonne Přenosilová je česká zpěvačka, herečka a moderátorka. Je považovaná za průkopnici českého rhythm and blues a rock and rollu. Karel Kryl patřil mezi její nejbližší spolupracovníky.

Jan Kryl je nejen bratr Karla Kryla, ale sám také skladatel, textař, básník, hudebník, zpěvák, technik. V současné době koncertuje převážně na středních školách po celé republice.

MUDr. Jan Cimický je český psychiatr, prozaik, básník a překladatel. Pro Nakladatelství Fragment přeložil knihu Než odejdu navždy francouzské autorky Marie-Laure Picat a je autorem knihy Psychotesty a desatera na každý den.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZpěvník – Karel Kryl - Největší hity

Kryl, Karel

Fragment, 2011

Napsat komentář