Ne každý klaun myslí jen na žerty

Spravna petka a prazdniny v maringotkach
Pátý příběh Správné pětky ožil jako audiokniha díky hlasu české herečky Michaely Mauerové. Tentokrát se parta dětí spolu se psem Timem rozhodnout žít jako komedianti a proniknou do cirkusového prostředí. A to by nebyli oni, aby na ně nečekalo další záhadné dobrodružství.

Julián, Dick, George, Anna a pes Tim už spolu tráví každé léto a výjimkou nejsou ani tyhle prázdniny. Tentokrát si je ale děti chtějí užít jinde než v Kirrinu. Právě když uvažují, co by podnikly, kolem projíždí cirkus a mocně je uchvátí. To je ono! Proč nezkusit pár týdnů žít právě tak jako komedianti? A navíc bez dozoru dospělých? V pronajatých maringotkách se utáboří nedaleko kočovníků v kopcích za městem a brzy se spřátelí s Nobbym, který umí metat kozelce, i s jeho šimpanzem Pongem. A to i přesto, že jejich pětka zrovna nepadla do oka chlapcovu strýci klaunovi, který se na ně utrhuje při sebemenší příležitosti. Ale proč je akrobat Ludva s klaunem Danem nenechávají na pokoji a neustále slídí kolem jejich přívěsů? A proč chtějí proboha otrávit Tima?
V pátém příběhu kultovní jednadvacetidílné série, která byla v Británii už třikrát zfilmována a od roku 2011 se natáčí i v německé produkci, parta zjistí, že ne každý klaun myslí jen na žerty…

Správná pětka a prázdniny v maringotkách (audiokniha)

Autorka: Enid Blytonová
Přeložila: Jiřina Hradecká
Interpretka: Michaela Maurerová

Vazba: CD
ISBN: 8594169484129
Doporučená cena: 289 Kč

Audioknihu Správná pětka a prázdniny v maringotkách vydalo nakladatelství OneHotBook. Poslechněte si ukázku.

O autorce

Britská spisovatelka Enid Blytonová, původním povoláním učitelka, se v literatuře zkoušela prosadit nejprve jako básnířka a adaptátorka antických mýtů. Prózy pro děti začala psát vpředvečer druhé světové války (Dobrodružství na ostrově, 1938) a ještě ve válečných letech se proslavila seriály o partách Nejprotivnější kamarádky (od 1940) a Správná pětka (od roku 1942; česky kompletně vydalo nakladatelství Egmont). S úspěchem se setkal i její patnáctisvazkový cyklus Tajná sedma (od roku 1949). Diváci kanálu ČT : D ji znají také díky příhodám Noddyho z říše hraček (knižně od roku 1960). Blytonová patří k nejplodnějším anglickojazyčným autorkám literatury pro děti a mládež: napsala přes 600 děl, dočkala se překladů v 90 zemích, stala se čtvrtou nejvydávanější spisovatelkou všech dob a především – příběhy jejích hrdinů se těší neutuchající oblibě. Podívejte se na výběr jejích knih a přečtěte si naše recenze (Tajemná hora či Správná pětka už v tom zase lítá).

Zdroj informací: OneHotBook

O interpretce

Michaela Mauerová vystudovala pražskou DAMU, ale na filmovém plátně se objevila už jako školačka ve válečném snímku Karla Kachyni Poslední motýl (1990). Ještě za studií moderovala televizní pořady na různých stanicích a poté přijala angažmá v Divadle Rokoko. Hrála i v Divadle na Vinohradech a v Divadle Bez zábradlí. Diváci ji znají ze seriálů Ulice a První republika či ze snímků I ve smrti sami (2004), Experti (2006) a Líbáš jako Bůh (2009). Nadále se úspěšně věnuje moderování.

Zdroj informací: OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSprávná pětka a prázdniny v maringotkách (audiokniha)

Blytonová, Enid

OneHotBook, 2021

Napsat komentář