Založte si houbovou zahrádku

pestovani-hub-nahled
Patříte mezi nadšené zahrádkáře? Vyrážíte s oblibou do lesa sbírat houby? A už vás někdy napadlo, že byste mohli tyhle dvě vášně spojit a naučit se pěstovat houby na vlastní zahrádce? Kniha Folka Kullmana vám s tím pomůže.

V knize najdete vše, co potřebujete vědět pro úspěšné pěstování hub v domácích podmínkách. Dozvíte se, jak si snadno vypěstovat jedlé druhy hub a pochutnat si na nich.
Pro všechny milovníky jedlých hub – praktická příručka s návody a tipy pro pěstování hub v domácích podmínkách včetně návodů na uchovávání a konzervování hub.
Mnoho druhů jedlých hub lze bez problémů pěstovat na zahradě, balkoně, terase nebo přímo v domě – v bytě nebo ve sklepě. Tak je možné se celoročně zásobovat čerstvými houbami a kdykoli si na nich pochutnat. V této příručce najdete jednoduché a srozumitelné návody, jak si houby můžete sami vypěstovat, starat se o ně a jak je chutně zpracovat v kuchyni.
Pěstovat houby doma vás bude bavit, ale zároveň také můžete sklidit až překvapivě bohatou úrodu. Rozhodně se to tedy vyplatí. Pro ty, kteří chtějí získat první pěstitelské zkušenosti, jsou v knize doporučení na 17 ideálních druhů hub vhodných pro domácí pěstování. Nejsou nijak zvlášť náročné na péči, rychle rostou a dají se různorodě využít.

Vše o pěstování hub

Návod a rady pro domácí pěstitele
Autor: Folko Kullman
Přeložil: Martin Sobkuljak

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-7670-042-0
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Vše o pěstování hub vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

houby-ukazka

Prolistujte si další stránky z knihy.

O autorovi

Folko Kullman je autorem mnoha knih. Působí jako novinář a specializuje se na zahrádkářská témata. Sám už řadu let zahradničí, a to nejen na vlastní zahradě, ale také na balkoně a terase. Jako správný zahrádkář neustále zkouší něco nového a experimentuje s neobvyklými pěstebními metodami i rostlinami – houby nevyjímaje. O své bohaté zkušenosti se dělí se čtenáři svých publikací a odborných časopisů.

Zdroj informací


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVše o pěstování hub
Návody a rady pro domácí pěstitele

Kullman, Folko

Kazda, 2021

Napsat komentář