Zahrajte si o sto povídek z doby covidové

dekameron-2020-perex
Když ve 14. století řádila ve Florencii morová epidemie, sepsal Giovanni Boccaccio svůj slavný Dekameron. Nyní se svět potýká s jinou pandemií, ale i během ní vzniklo dílo podobně mimořádné.

Příběhy z karantény

Při epidemii moru ve Florencii v polovině 14. století vznikl Boccacciův Dekameron, soubor sta kratochvilných příběhů vypravovaných v izolaci k ukrácení karantény. Vzhledem k celosvětové pandemii covid19 letos toto Boccaciovo dílo posloužilo v Česku jako inspirace pro vytvoření knihy podobně mimořádné. Na popud Obce spisovatelů České republiky vznikl unikátní mezinárodní almanach sestavený z děl, která vznikla v době mimořádného stavu. I Dekameron 2020 obsahuje sto povídek – mezi spisovateli, kteří poskytli do knihy své povídky jsou světově známá jména i autoři méně známí, vedle českých autorů se zapojili i tvůrci z několika dalších evropských zemí včetně Slovenska, Německa a Velké Británie.

 

Dekameron 2020

Autor: kolektiv autorů

Vydalo: nakladatelství Bondy
Počet stran: 420
Vazba: brožovaná
Vydáno: 10/2020
ISBN: 978-80-88073-56-7

Přečtěte si více o knize Dekameron 2020, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Dekameron 2020

Giovanni Boccaccio sepsal svůj Dekameron v době, kdy Florencii sužovala morová epidemie, aby si ukrátil dlouhé chvíle v izolaci. Nyní je svět v podobné situaci – pandemie covid19 zavřela mnoho lidí doma, zopakovat Boccacciův počin se tudíž přímo nabízelo. Na popud Obce spisovatelů České republiky proto Lydie Romanská vybrala 100 povídek českých, ale i zahraničních autorů a vy se do moderního Dekameronu můžete nyní začíst.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dekameron 2020 vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dekameron 2020
probíhá od 29. listopadu do 5. prosince 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy povídek Dekameron 2020

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDekameron 2020
100 nových povídek, které vznikly v době koronaviru

kolektiv autorů

Bondy, 2020

Napsat komentář